Photo Gallery, Αθλητισμός

Αισιοδοξία για δικαίωση στον Ολυμπιακό Βόλου

Σήμερα αναμένεται η ΕΕΑ να επανεξετάσει τον φάκελο για χορήγηση πιστοποιητικού

 

 

 

Τον δύσκολο αγώνα ανατροπής της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία δεν χορήγησε στον Ολυμπιακό Βόλου πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, συνεχίζουν οι διοικούντες την ΠΑΕ. Με συντονισμένες κινήσεις από την πλευρά της νέας διοίκησης, η οποία ορίστηκε την περασμένη Δευτέρα με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, ο Ολυμπιακός επιχειρεί να κάνει την ανατροπή. Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΕΑ αναμένεται να επανεξετάσει τον φάκελο του Ολυμπιακού για χορήγηση πιστοποιητικού.

Ένα επιπλέον θετικό στοιχείο στην όλη υπόθεση έχει να κάνει και με τη δικαίωση του Α.Ο. Τρίκαλα από το Διαιτητικό Εφετείο, η οποία μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την επιστροφή του Ολυμπιακού Βόλου στη Σούπερ Λιγκ. Συγκεκριμένα το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής των Τρικάλων κατά της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Την απόφαση κατέθεσε στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ο νομικός σύμβουλος των Τρικάλων, ο οποίος ζητά την επιστροφή του συλλόγου στη Football League.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Goal», στις 5 Ιουλίου η ΕΕΑ αφαίρεσε το πιστοποιητικό συμμετοχής των Τρικάλων για πλαστή εγγυητική επιστολή και στη συνέχεια η Πειθαρχική Επιτροπή της μικρής λίγκας απέβαλε την ομάδα από το πρωτάθλημα.

Η θεσσαλική ομάδα κατέθεσε αίτηση αναστολής στο Διοικητικό Εφετείο, δικαιώθηκε και βάσει αυτής της απόφασης τα Τρίκαλα θεωρούν ότι δεν υπάρχει αποβολή από το πρωτάθλημα και ζητούν να ξαναπάρουν την τέταρτη θέση, αλλά και… συμμετοχή στα πλέι οφ που έγιναν!

Η Επιτροπή Εφέσεων δεν εξέδωσε απόφαση για επιφυλακτικούς λόγους, όμως η υπόθεση δημιουργεί νέα δεδομένα για τις προσφυγές των Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλας.

Θυμίζουμε, πως ο Ολυμπιακός Βόλου πέτυχε προσωρινή διαταγή αναστολής της απόφασης της ΕΕΑ μετά από την προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο, ενώ τα Τρίκαλα πέτυχαν να κάνουν ένα βήμα παραπάνω από τον Ολυμπιακό, με την αναστολή της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Στον Ολυμπιακό ελπίζουν βάσιμα μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, πως η ΕΕΑ θα επανεξετάσει το φάκελο που κατέθεσε η ΠΑΕ. Το πρόβλημα που φαίνεται να υπήρχε με το ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν υφίσταται πλέον, μετά και την αλλαγή όλου του Δ.Σ. της ΠΑΕ με πρόσωπα που δεν σχετίζονται με την προηγούμενη διοίκηση. Δεν μπορούν να θεωρηθούν ως «παρένθετα» πρόσωπα, όπως είχε υποστηρίξει η ΕΕΑ για να βγάλει την απόφαση της μη χορήγησης πιστοποιητικού στον Ολυμπιακού, η οποία συνεπάγεται με αποβολή της ομάδας από τα επαγγελματικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα.

Σήμερα Πέμπτη συνεδριάζει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για να αποφασίσει για την χορήγηση πιστοποιητικών στις ομάδες της Football League και Football League 2 και σύμφωνα με πληροφορίες θα κάνει αποδεχτό το αίτημα του Ολυμπιακού και θα επανεξετάσει τον φάκελο.

 

Θετικά μηνύματα

από τη συνάντηση

με Πιλάβιο

Στο μεταξύ, θετικά μηνύματα πήραν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού Βόλου από τη συνάντηση που είχαν χθες με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας.

Στη συνάντηση έδωσαν το «παρών» ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Παναγιώτης Μποτσιβάλης, ο αντιπρόεδρος Θεόφιλος Βασιλειάδης, το μέλος του Δ.Σ. και πρώην Δήμαρχος Βόλου, Αλέκος Βούλγαρης, ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Θανάσης Χαρμάνης και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας, Τάσος Μπατζιάκας.
Ο τελευταίος με δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που υπήρξε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, τόνισε: «Ο κ. Πιλάβιος γνώρισε τον νέο πρόεδρο. Του είπαμε ότι κατατέθηκε ο νέος φάκελος και μας τόνισε ότι πράξαμε ορθά και αυτό θα μας συμβούλευε και αυτός. Να κάνουμε δηλαδή ξανά τα χαρτιά και να απευθυνθούμε στην ΕΕΑ. Πιστεύω ότι η υπόθεση θα εξελιχθεί θετικά για τον Ολυμπιακό και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε νέα. Ήταν μια πολύ καλή, εποικοδομητική συζήτηση, αναλύθηκαν όλα τα θέματα και μπήκαν τα πράγματα στη θέση τους».
Για την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου στην υπόθεση των Τρικάλων και τι σημαίνει αυτό για τον Ολυμπιακό Βόλου ο κ. Μπατζιάκας τόνισε: «Είναι ένα σκαλοπάτι πιο πάνω από αυτήν του Ολυμπιακού Βόλου. Θα παίξει σημαντικό ρόλο, γιατί λέει ότι ΕΕΑ δεν μπορεί να υποβιβάζει ομάδες και να μη χορηγεί άδεια. Είναι μια σημαντική απόφαση και προστίθεται στα συν του Ολυμπιακού. Ένας δημοσιογράφος έγραψε και έχει δίκαιο, ότι ο Βόλος θα παίξει Super League μέσω Τρικάλων. Πιστεύω ακράδαντα ότι έγινε ξεκαθάρισμα στο μετοχολόγιο και στα μέλη του Δ.Σ. που μπήκαν στην ΠΑΕ. Είναι άτομα άξια λόγου και έχω την εντύπωση ότι θα πάνε καλά. Δεν μπορώ να πω περισσότερα».

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ αναφέρθηκε και στην προσφυγή της Λάρισας και του Πανσερραϊκού στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ: «Πιστεύω ότι δεν έχει καμία τύχη. Η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων βγάζει τελεσίδικες αποφάσεις. Την άλλη Κυριακή παίζουμε με τον Ολυμπιακό στο Πανθεσσαλικό».
Δηλώσεις έκανε και το μέλος της Δ.Σ. της ΠΑΕ. κ. Αλέκος Βούλγαρης, ο οποίος έδωσε και αυτός το «παρών» στη χθεσινή συνάντηση με τον πρόεδρο της
ΕΠΟ. Σοφοκλή Πιλάβιο: «Ο κ. Πιλάβιος ανταποκρίθηκε και κάναμε μια ουσιαστική συζήτηση. Τον ενημερώσαμε για τα προβλήματα και τις κινήσεις που κάναμε, αλλά και για το αίτημα επανεξέτασης του φακέλου από την ΕΕΑ.
Το κλίμα ήταν πολύ καλό. Ο πρόεδρος δεν δεσμεύτηκε για τίποτα. Απλά τον ενημερώσαμε για τις ενέργειές μας. Διαχώρισε την θέση του από το κράτος ως ΕΠΟ και υποστήριξε την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Δεν μπορούσε να υπάρξει καμία δέσμευση από μέρους του».

Η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική για τον Ολυμπιακό Βόλου και στις τάξεις της ομάδας υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία πως το βολιώτικο συγκρότημα θα δικαιωθεί και θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το