Photo Gallery, Αθλητισμός

Αθλητές των Special Olympics στη Σκιάθο και στο Πήλιο

Αυτές τις μέρες, στη Σκιάθο και στο Πήλιο προετοιμάζονται να προσφέρουν εξαιρετική φιλοξενία στους αθλητές των Special Olympics, που θα φιλοξενήσουν από τις 20 ως τις 24 Ιουνίου.

Ούγγροι αθλητές θα μείνουν στην Καβάλα, Τσέχοι στο Μούρεσι του Πηλίου, Βρετανοί στη Σκιάθο, Μαλαισιανοί στην Καστοριά, Βούλγαροι στις Φέρες, Ρώσοι στην Αλεξανδρούπολη και Κροάτες στη Θάσο. Οι εκπρόσωποι των πόλεων «Αμφιτρύων», που θα φιλοξενήσουν τις διεθνείς αντιπροσωπείες, μιλούν για μια συναρπαστική εμπειρία και για μια μοναδική ευκαιρία να μοιραστούν με το κίνημα των Special Olympics το αίσθημα ότι δεν υπάρχουν εμπόδια, που να μην μπορούν να ξεπεραστούν.

«Από τις εκδηλώσεις μας, «ξεχωρίζει» το θεατρικό Γουτού Γουπατού του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, με ήρωα ένα άτομο με αναπηρία, το οποίο μας διδάσκει ότι το διαφορετικό δεν είναι απαραιτήτως ούτε περίεργο ούτε παράξενο», δήλωσε η υπεύθυνη της διοργάνωσης από την πλευρά του Δήμου Σκιάθου, Παναγιώτα Διολέτα.

Η παράσταση θα δοθεί από τους μαθητές του Γυμνασίου του νησιού, την Τρίτη 21 Ιουνίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, ενώ οι 230 φιλοξενούμενοι από τη Βρετανία θα έχουν ακόμη την ευκαιρία να απολαύσουν τις γεύσεις της περιοχής, να παίξουν παιχνίδια με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, να επισκεφτούν το νησί Τζουγκριά και το μοναστήρι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, να χορέψουν παραδοσιακούς χορούς με το Σύλλογο Γυναικών και να φάνε βραδινό στο σπίτι του εφοπλιστή Ανδρέα Ποταμιάνου.

Το κλίμα από την Καβάλα και τη Θάσο, όπου θα φιλοξενηθούν αντίστοιχα 350 άτομα, μεταφέρει ο κήρυκας εθελοντισμού, πατήρ Απόστολος Καβαλιώτης, εκπαιδευτικός και εθελοντής του ΟΗΕ. «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μεταδώσουμε το μήνυμα της ευαισθητοποίησης του κόσμου απέναντι στην αναπηρία. Μέχρι στιγμής έχει γίνει καταπληκτική δουλειά, ενδεικτική της οποίας είναι η προσφορά της φιλοξενίας από εκπροσώπους του οικονομικού κόσμου της περιοχής, σε μια εποχή οικονομικού μαρασμού και πολλών αμφισβητήσεων», σημειώνει και τονίζει με νόημα ότι «η διάδοση της ιδέας της κοινωνικής ενσωμάτωσης των ανθρώπων με αναπηρία είναι δείγμα πολιτισμού καθώς τα άτομα αυτά δεν επιθυμούν τον οίκτο αλλά τη ζεστασιά της ψυχής».

Σε όλη τη διάρκεια της φιλοξενίας, οι προετοιμασίες των αθλητών των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011 θα γίνονται στις αθλητικές υποδομές των πόλεων «Αμφιτρύων». Την ίδια στιγμή, ιδιαίτερα εντατικές είναι και οι ετοιμασίες των πόλεων που θα υποδεχτούν την ολυμπιακή φλόγα, η οποία ξεκίνησε, σήμερα, τη διαδρομή της από τον Ιερό Βράχο της Πνύκας.

Λίγο πριν η Ελλάδα φιλοξενήσει το παγκόσμιο γεγονός των Special Olympics, από τις 25 Ιουνίου μέχρι τις 4 Ιουλίου στην Αθήνα, οι πόλεις «Αμφιτρύων»- και όχι μόνο- ετοιμάζονται να ζήσουν μαζί με τις διεθνείς αποστολές το πνεύμα της νίκης.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το