Photo Gallery, Τοπικά

Αδυνατούν να πληρώσουν τις ιατρικές εξετάσεις των παιδιών τους

Ο τοπικός Σύλλογος Δασκάλων, αλλά και η Διδασκαλική Ομοσπονδία ζήτησαν από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να διευκολυνθούν οι γονείς των παιδιών που θα φοιτήσουν στην Α’ Τάξη Δημοτικού


Αδυναμία να πληρώσουν τις εξετάσεις στους γιατρούς, οι οποίες είναι απαραίτητες για την εγγραφή του παιδιού τους στην Α’ Τάξη Δημοτικού εμφανίζουν αρκετοί γονείς λόγω της κρίσης, με αποτέλεσμα ο τοπικός σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών να έχει ζητήσει από τον ΕΟΠΥΥ να παρέμβει στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Στον πρόεδρο του συλλόγου κ. Απόστολο Μούσιο έχουν ήδη τηλεφωνήσει γονείς που του έθεσαν το πρόβλημα και την αγωνία τους να καλύψουν μια υποχρέωση που αφορά το ίδιο τους το παιδί.

Ο ίδιος τόνισε πως τέτοια περιστατικά δεν παρατηρούνται βέβαια μόνο στο Βόλο, αλλά και πανελλαδικά. Για το λόγο αυτό και ο τοπικός σύλλογος, αλλά και η διδασκαλική ομοσπονδία ζήτησαν από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να διευκολυνθούν οι γονείς των παιδιών που θα φοιτήσουν στην Α’ Τάξη Δημοτικού, που σημαίνει να συμπεριλαμβάνονται κατά προτεραιότητα στους 200 ασθενείς που μπορεί να εξετάσει δωρεάν ένας γιατρός του ΕΟΠΥΥ κάθε μήνα, ώστε να μην πληρώνουν.

«Λόγω του πλαφόν με τα 200 άτομα πολλοί γονείς μένουν εκτός της δωρεάν εξέτασης, με αποτέλεσμα να πρέπει να πληρώσουν. Αλλά είναι τέτοια η οικονομική κρίση που αρκετοί γονείς δεν έχουν χρήματα για να δώσουν. Γιατί σύμφωνα με το πλαίσιο, το παιδί θα πρέπει να εξεταστεί από αρκετούς γιατρούς, όπως καρδιολόγο, παιδίατρο, παθολόγο, οφθαλμίατρο, δερματολόγο. Υπάρχουν γονείς που αδυνατούν να πληρώσουν 100 και πλέον ευρώ που απαιτούνται για την εξέταση του παιδιού τους. Μάλιστα και εμένα προσωπικά μου τηλεφώνησαν γονείς και μου τόνισαν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν» είπε ο κ. Μούσιος.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως παράλληλα έχει ζητηθεί από τους διευθυντές των σχολείων να δέχονται την εγγραφή του παιδιού στο Δημοτικό, μολονότι ο γονέας μπορεί να προσκομίσει αργότερα τις γνωματεύσεις των γιατρών.

Αυτό ζητήθηκε, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που οι γονείς εντάχθηκαν στο πλαφόν των 200 επισκέψεων ανά γιατρό όχι για τον Ιούνιο, οπότε και λήγει για τη θερινή περίοδο η προθεσμία των εγγραφών, αλλά για τον Ιούλιο. Έτσι οι γονείς με μια υπεύθυνη δήλωση μπορούν να προσκομίσουν τις ιατρικές γνωματεύσεις λίγο αργότερα, ώστε να εξυπηρετηθούν οι ίδιοι και τα παιδιά τους χωρίς να μπουν στη διαδικασία της πληρωμής.

Υπενθυμίζεται πως η προθεσμία εγγραφής των νηπίων, αλλά και των μαθητών της Α’ Τάξης Δημοτικών λήγει στις 21 Ιουνίου, ενώ μπορεί να συνεχιστεί και στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ η απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας να εγγραφούν οι απόφοιτοι του 26ου Δημοτικού στο 6ο Γυμνάσιο προκάλεσε αντιδράσεις στη σχολική κοινότητα που ζητεί οι απόφοιτοι να εγγράφονται στο Γυμνάσιο Ιωλκού, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος.

Φώτης Σπανός

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το