Κατηγορίες: Τοπικά

Αδιέξοδο διαρκείας στο Επιμελητήριο

Συνεχίζονται το αδιέξοδο στα διοικητικά πράγματα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και η απόκλιση μεταξύ του προέδρου και μελών της Διοικητικής Επιτροπής (Δ.Ε.), αναφορικά με τη νομιμότητα της επιχορήγησης της Αναπτυξιακής Εταιρείας του φορέα (ΕΑΕΜ).  Χθες  ο πρόεδρος κ. Αρ. Μπασδάνης δεν συμμετείχε ακόμη μια φορά στη συνεδρίαση της Δ.Ε., την οποία όρισε για αύριο, ενώ τρία μέλη της Δ.Ε. που συνεδρίασαν χθες ως συνέχεια της προηγούμενης συνεδρίασης, ζητούν σύγκλησή της τη Δευτέρα 22 Ιουλίου…

Άγνωστο είναι αν οι τρεις θα παραστούν στην αυριανή συνεδρίαση, καθώς η χθεσινή λογίζεται ως συνεχιζόμενη από την προηγούμενη εβδομάδα, που είχε αναβληθεί.

Τα τρία από τα πέντε μέλη της Δ.Ε. και συγκεκριμένα οι κ.κ. Ευστ. Πλαστάρας γραμματέας του Επιμελητηρίου, Αθ. Σταυρίδης Α’ αντιπρόεδρος και Ευδοκία Καπούλα οικονομική επόπτρια, συνεδρίασαν χθες το απόγευμα, παρουσία και του νομικού συμβούλου του φορά, δικηγόρου κ. Δημ. Παπαποστόλου. Ωστόσο επειδή απουσίαζε και το μέλος της Δ.Ε. κ. Κ. Χαλύφας  και επειδή δεν έχει παραληφθεί ακόμη επίσημα η απάντηση στο ερώτημα προς το νομικό σύμβουλο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ), για τη νομιμότητα της επιχορήγησης της ΕΑΕΜ με το ποσό των 169.000 ευρώ, η συνεδρίαση αναβλήθηκε ακόμη μια φορά για τις 22 του μήνα, όπως αναφέρουν στο πρακτικό της συνεδρίασης.

Ο κ. Πλαστάρας  μιλώντας  χθες στη «Θ» και απαντώντας στην πρόταση του προέδρου να παραιτηθούν  όλα τα μέλη της Δ.Ε., δήλωσε ότι «η Επιτροπή δεν παραιτείται, διότι δεν είναι υπεύθυνη και υπόλογη των πράξεων και παραλείψεων του κ. Μπασδάνη». Ζήτησε δε την παραίτηση του προέδρου. Ο κ. Πλαστάρας επανέλαβε ότι  ο πρόεδρος δεν τήρησε την συμφωνία διαδοχής στην προεδρία και τώρα  «οι δύο άλλες παρατάξεις του διοικητικού συμβουλίου, δηλαδή τα  24 μέλη θα αποφασίσουν ποιος θα αναλάβει πρόεδρος»…

Επιμελητηριακά στελέχη μιλούν για μετωπική σύγκρουση, που θα οδηγήσει σε ανατροπές στο Επιμελητήριο, καθώς δεν υφίσταται γραπτό αίτημα καν της ΕΑΕΜ προς τη Δ.Ε. για την επιχορήγησή της με το ποσό των 169.000 ευρώ, ενώ κι αυτή ακόμη η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου αφορά επιχορήγηση χωρίς ποσό… Επίσης από τον Ιανουάριο δεν υπάρχει καταγραφή των πρακτικών των συνεδριάσεων της ΕΑΕΜ και το ερώτημα που έθεσε στο νομικό σύμβουλο της ΚΕΕΕ ο πρόεδρος, φέρεται να στηρίζεται σε αναληθή γεγονότα, για να λάβει διαφορετική γνωμοδότηση για την επιχορήγηση από αυτή που εξέδωσε ο νομικός σύμβουλος του Επιμελητηρίου κ. Παπαποστόλου!

Στο πρακτικό της αναβολής της χθεσινής συνεδρίασης, αναφέρονται τα εξής: «Πράξη 815

Πρακτικό Αναβολή Διοικητικής Επιτροπής-Αίτηση.  Στο Βόλο και στα γραφεία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας σήμερα ημέρα Δευτέρα 15 Ιουλίου και ώρα 19.00, συνήλθε η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, αποτελούμενη από τους κ.κ. Αθανάσιο Σταυρίδη, α’ αντιπρόεδρο, Ευστάθιο Πλαστάρα, γεν. γραμματέα, Ευδοκία Καπούλα, οικ. επόπτη και με την παρουσία της αναπληρώτριας διευθυντού Αθανασίας Ντρέγκα, προκειμένου να ασχοληθεί με τα πιο κάτω θέματα:

1. Έγκριση δαπανών. 2. Διερεύνηση του όλου θέματος και απαραίτητες ενέργειες από το νομικό σύμβουλο προς περαιτέρω ενημέρωση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών σχετικά με το θέμα «Επιχορήγηση ΕΑΕΜ από το Ε.Μ.». 3. Επιχορήγηση 7ης Ολυμπιάδας Αστρονομίας-Αστροφυσική 27/7/2013 έως 5/8/2013 στο Βόλο. 4. Διάφορες ανακοινώσεις και λήψη αποφάσεων. Στη συνεδρίαση παρέστη και ο νομικός σύμβουλος του Επιμελητηρίου κ. Δημήτρης Παπαποστόλου. Η απουσία του προέδρου κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη για τρίτη φορά από τη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής, μας αναγκάζει να αναβάλλουμε εκ νέου τη σημερινή συνεδρίασή της. Ονομάζουμε το από 5/7/2013 και με αριθμό πρωτοκόλλου 3075/5-7-2013 έγγραφο που ήταν υπογεγραμμένο από τα τέσσερα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής (πλην του προέδρου) αίτηση για σύγκληση Διοικητικής Επιτροπής και καλούμε τον πρόεδρο της Δ.Ε. να ορίσει ημερομηνία σύγκλησης της Δ.Ε. για τη Δευτέρα 22/7/2013 και ώρα 19.00, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα αναγραφόμενα παραπάνω. Ο α’ αντιπρόεδρος Αθανάσιος Σταυρίδης. Τα μέλη Ευστάθιος Πλαστάρας, Ευδοκία Καπούλα».

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Θα σας ανατινάξουμε όπως τα αδέρφια μας στο Παρίσι»: Αυτό είναι το απειλητικό email που εστάλη σε 35 σχολεία

Παραληρηματικό ήταν το κείμενο του απειλητικού email που έλαβαν το πρωί 35 σχολεία της Αττικής…

29 Μαΐου 2024

Θεσσαλονίκη: Καναντέρ έριξε τόνους νερού σε ξενοδοχείο κατά της διάρκεια άσκησης

Ενα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην Ακτή Ελιάς στη Σιθωνία Χαλκιδικής, όταν καναντέρ έκαναν ρίψεις νερού,…

29 Μαΐου 2024

Απίστευτο ατύχημα για παρουσιάστρια: Κατάπιε μύγα ενώ προλόγιζε είδηση!

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το ατύχημα που είχε παρουσιάστρια στις ΗΠΑ. Η δημοσιογράφος Vanessa…

29 Μαΐου 2024

Συνελήφθη στην Καλαμπάκα για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Συνελήφθη, χθες (28-05-2024) το απόγευμα στην Καλαμπάκα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μετεώρων, ένας αλλοδαπός,…

29 Μαΐου 2024

To Μαζί για το Παιδί και η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών αγκαλιάζουν 107 οικογένειες πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία

Το Μαζί για το Παιδί με την ευγενική δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, ανέλαβαν πρωτοβουλία…

29 Μαΐου 2024

Ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών: Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου

Αναρτήθηκε χθες, Τρίτη 28 Μαΐου 2024, σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Κλιματικής…

29 Μαΐου 2024