Photo Gallery, Τοπικά

Αδειάζουν τα κρατητήρια της Αστυνομίας Μαγνησίας

Ο αριθμός των κρατούμενων στα τμήματα του Αλμυρού, της Νέας Ιωνίας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης είχε ξεπεράσει τους 80

Αδειάζουν σταδιακά τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας και των τμημάτων από τους δεκάδες κρατούμενους, κυρίως αλλοδαπούς λαθρομετανάστες.

Η μεταφορά των κρατούμενων αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος της εβδομάδας, το αργότερο αρχές της ερχόμενης. Οι ποινικοί κρατούμενοι θα προωθηθούν στις φυλακές Λάρισας, Τρικάλων και Αττικής, ενώ οι λαθρομετανάστες σε κέντρο κράτησης στη Δράμα. Τις προηγούμενες ημέρες αρκετοί αλλοδαποί λαθρομετανάστες, ειδικά από το τμήμα του Αλμυρού, μεταφέρθηκαν σε κέντρο κράτησης, καθώς είχαν παραμένει εκεί επί τρεις περίπου μήνες. Οι περισσότεροι είχαν συλληφθεί στο αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου -Αύγουστο και Σεπτέμβριο- όταν επιχείρησαν να διαφύγουν με πλαστά έγγραφα.

Πολλοί ήταν οι αλλοδαποί κρατούμενοι και στο τμήμα Νέας Ιωνίας, αλλά και στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Τα κρατητήρια των τμημάτων αυτών είχαν γεμίσει ασφυκτικά, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα υγιεινής. Ο αριθμός των κρατούμενων στα τμήματα του Αλμυρού, της Νέας Ιωνίας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης είχε ξεπεράσει τους 80. Στα κρατητήρια, όμως, κρατούνται και λαθρομετανάστες, οι οποίοι συνελήφθησαν στις επιχειρήσεις προσαγωγής υπόπτων και ελέγχου γενικότερα που διενεργούνται σε καθημερινή βάση από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει αυξηθεί -σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα- ο αριθμός των αλλοδαπών κρατούμενων που δηλώνουν ότι θέλουν να φύγουν από τη χώρα, αφού δεν βρίσκουν εργασία και ρισκάρουν καθημερινά.

Τις τελευταίες ημέρες, μετά τη σύλληψη 44 ατόμων για την υπόθεση του παράνομου τζόγου, στην Αστυνομική Διεύθυνση είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο. Αρκετοί μάλιστα από τους συλληφθέντες για την υπόθεση αυτή, κρατήθηκαν στον πέμπτο όροφο του κτιρίου, αφού τα κρατητήρια ήταν γεμάτα.

Σταδιακά, όμως, τα κρατητήρια αρχίζουν να αδειάζουν και μέχρι τα Χριστούγεννα η κατάσταση αναμένεται να αλλάξει.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το