Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Αγροδιατροφικό Κέντρο στην Περιφερειακή Αγορά

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης συναντήθηκε χθες με τους κ.κ. Κώστα Αγοραστό, Πάνο Σκοτινιώτη, Αριστοτέλη Μπασδάνη και Νικήτα Πρίντζο

Θεσσαλικό Αγροδιατροφικό Κέντρο θα δημιουργηθεί στις εγκαταστάσεις της Περιφερειακής Αγοράς, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης συναντήθηκε χθες με τους επικεφαλής των μετόχων της «ΙΑΣΩΝ ΑΕ» Κώστα Αγοραστό, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Πάνο Σκοτινιώτη Δήμαρχο Βόλου, Αριστοτέλη Μπασδάνη, πρόεδρο Επιμελητηρίου Μαγνησίας και Νικήτα Πρίντζο, πρόεδρο ΕΑΣ Βόλου με σκοπό την αξιοποίηση του ακινήτου που έχει στην κατοχή της η εταιρεία.

Βούληση του Υπουργείου αποτελεί η δημιουργία Κέντρου Αγροδιατροφικής Σύμπραξης και Αγροτικής Ανάπτυξης Θεσσαλίας όπου θα λειτουργήσουν Δημοπρατήριο, Κέντρο ιχνηλασιμότητας Γεωργικών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων, Εκθετήριο Αγροτικών Προϊόντων, Βιολογική Αγορά.

Ο κ. Σκανδαλίδης δήλωσε πως άμεσα θα προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση ώστε να συμπεριληφθούν στο καταστατικό της εταιρείας οι συμπληρωματικές δράσεις που θα αναπτυχθούν.

Η «αλλαγή σελίδας» στο θέμα της Περιφερειακής Αγοράς δρομολογεί άμεσες εξελίξεις, ενώ η αντιπροσωπεία της Μαγνησίας ζήτησε χθες από τον κ. Σκανδαλίδη την αξιοποίηση κοινοτικού προγράμματος, ενώ επιμέρους δράσεις και δομές που θα αναπτυχθούν μέσα στην Περιφερειακή Αγορά μπορούν να παραχωρηθούν σε συνεταιριστές, αλλά και ιδιώτες.

Το Αγροδιατροφικό Κέντρο θα έχει ως αντικείμενο την προώθηση τοπικών συμφώνων ποιότητας, τη δημιουργία πρότυπων εμπορικών σημάτων για τα προϊόντα, τη συμμετοχή σε προγράμματα προώθησης των αγροδιατροφικών προϊόντων, αξιοποιώντας τα επενδυτικά εργαλεία που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στόχος του Αγροδιατροφικού Κέντρου θα είναι – μεταξύ άλλων – η υποστήριξη του πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας, καθώς και των επιχειρήσεων μεταποίησης και εμπορίας, αλλά και η προετοιμασία φακέλων για την αναγνώριση παραδοσιακών προϊόντων.

Ειδικότερα όπως ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Σκοτινιώτης, η κεντρική ιδέα είναι να αναπτυχθούν στο χώρο δραστηριότητες προβολής κι ανάδειξης των τοπικών προϊόντων. Θα δημιουργηθεί περιφερειακό δημοπρατήριο για τα αγροτικά προϊόντα, περιφερειακή αγορά που θα διαθέτει και βιολογικά προϊόντα, εκθετήριο και κέντρο ιχνηλασιμότητας, που θα διασφαλίζει και θα πιστοποιεί την ποιότητα των προϊόντων. «Θα προχωρήσουμε πολύ γρήγορα στο σχεδιασμό με στόχο να προλάβουμε το βίο της σημερινής Βουλής, καθώς υπάρχει η καλή διάθεση του κ. Σκανδαλίδη για την υποβολή της νομοθετικής ρύθμισης», είπε ο κ. Σκοτινιώτης. Σε ό,τι αφορά στα χρέη της εταιρείας θα ενταχθούν στη νομοθετική ρύθμιση, καθώς πλέον «ακόμη και αν χρειαστεί να μπει το χέρι στην τσέπη θα γνωρίζουμε ότι δεν θα πηγαίνουν τα χρήματα σε ένα βαρέλι δίχως πάτο». Επιπλέον ανέφερε ότι στην πορεία θα διερευνηθεί ο τρόπος χρηματοδότησης του όλου εγχειρήματος, καθώς σε αυτή μπορεί να συμμετέχουν ανάλογα με τις δράσεις, το κράτος, οι συνεταιρισμοί, αλλά και ιδιώτες.

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το θέμα της Ιάσων βρίσκει το δρόμο του και η Περιφερειακή Αγορά θα μετατραπεί στο σημαντικότερο κέντρο στήριξης της αγροτικής οικονομίας σε Θεσσαλία και Στερεά εξέφρασε χθες ο κ. Νικήτας Πρίντζος.

Η Περιφερειακή Αγορά μπορεί να είναι και ο πυλώνας της υποστήριξης της θεσσαλικής συνεταιριστικής οργάνωσης που προετοιμάζει, ενώ ο πρόεδρος της ΕΑΣ επισήμανε πως μόνο ικανοποίηση μπορεί να υπάρχει εφόσον το ακίνητο θα αξιοποιηθεί στη βάση και της πρότασης που είχε κατατεθεί.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Νέο μήνυμα Λύτρα από τη φυλακή: Τεράστια ανθρωποφαγία όχι μόνο σε εμένα αλλά και στη σύζυγό μου

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού στις οποίες κρατείται ο Απόστολος Λύτρας, o…

22 Ιουνίου 2024

Έφυγε από τη ζωή 68χρονη στον Βόλο

Θλίψη στην τοπική κοινωνία προκάλεσε η είδηση του θανάτου μίας 68χρονης γυναίκας. Η 68χρονη φέρεται…

22 Ιουνίου 2024

«Έχω ενσυναίσθηση ως Σπαρτιάτισσα, οι αρχαίοι κάλυπταν με την ασπίδα τον διπλανό τους» – Συγκινεί ξανά η ακτινολόγος του «Ελπίδα»

Για την κίνησή της να αγκαλιάσει ένα εγκατελελειμμένο βρέφος σε αξονικό τομογράφο για να εξεταστεί,…

22 Ιουνίου 2024

Η φοβερή αντίδραση νεαρών που έχασαν για δευτερόλεπτα το πλοίο για Πάρο

Δύο νεαροί «πιάστηκαν» από την κάμερα του OPEN να ψάχνουν το πλοίο για Πάρο, την…

22 Ιουνίου 2024

Πελέ: Πέθανε η μητέρα του στα 101 της – Δεν είχε μάθει για τον θάνατο του γιου της

Έφυγε από τη ζωή στα 101 της, η μητέρα του κορυφαίου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών,…

22 Ιουνίου 2024

Καθαρισμός

Άμεσα επείγει ο καθαρισμός σε οικοπεδικό χώρο απέναντι από το «Οινόπνευμα» στη συνοικία Αγ. Αναργύρων.…

22 Ιουνίου 2024