Αγνοείται ψαροντουφεκάς

Παρά τη μεγάλη κινητοποίηση, οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του 32χρονου δεν απέδωσαν

 

Μία ιδιαίτερα δύσκολη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από το βράδυ της περασμένης Κυριακής για τον εντοπισμό ενός 32χρονου, ο οποίος είχε βγει για ψαροντούφεκο στη θαλάσσια περιοχή του Κεραμιδίου – στο Καμάρι – και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του. Η αγωνία για την οικογένειά του έχει κορυφωθεί αφού έως αργά χθες το απόγευμα και αφού άρχισε να σουρουπώνει, οι έρευνες δεν είχαν αποδώσει.

Η κινητοποίηση για τον εντοπισμό του νεαρού άνδρα είναι πολύ μεγάλη και συμμετέχουν λιμενικοί με τέσσερα σκάφη, βατραχάνθρωποι, δύτες και εθελοντές που κτενίζουν την περιοχή τόσο στη θάλασσα όσο και στη στεριά. Χθες το πρωί τις έρευνες συνέδραμε και ελικόπτερο. Όμως τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά, αφού κανένα ίχνος του 32χρονου δεν βρέθηκε.

Η περιοχή όπου χάθηκε ο 32χρονος είναι δύσκολη, η θάλασσα έχει μεγάλο βάθος και πολλά βράχια. Επίσης, υπάρχουν θαλάσσια ρεύματα που μπορούν να παρασύρουν τα πάντα και μέσα σε λίγη σχετικά ώρα.

Ο 32χρονος που αγνοείται, είναι γιατρός (ψυχίατρος) και κατάγεται από το Κεραμίδι. Ήρθε στο χωριό του για διακοπές. Διαμένει στο σπίτι του πατέρα του (είναι ιερέας), στο Κεραμίδι.

Το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής έφυγε από το σπίτι του για να πάει για ψαροντούφεκο. Όπως λένε συγγενείς και φίλοι του, το ψαροντούφεκο είναι το χόμπι του και το αγαπάει ιδιαίτερα. Πήγε στο Καμάρι και έπεσε στη θάλασσα. Πήγε όμως μόνος. Έως αργά το απόγευμα της Κυριακής δεν είχε επιστρέψει, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στην οικογένειά του. Ερασιτέχνης αλιέας εντόπισε μία σημαδούρα να επιπλέει, με το σκοινί της σε απόσταση 10-15 περίπου μέτρων από την ακτή. Η σημαδούρα αναγνωρίστηκε λίγο αργότερα από τον πατέρα του 32χρονου, που στη συνέχεια ενημέρωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

Η Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε γύρω στις 8 το βράδυ της Κυριακής. Έκτοτε άρχισε η κινητοποίηση. Στην περιοχή μετέβησαν τέσσερα σκάφη από τους λιμενικούς σταθμούς της Μαγνησίας και βατραχάνθρωπος, ο οποίος – αν και είχε νυχτώσει – έκανε την πρώτη έρευνα στην περιοχή.

Οι έρευνες εντατικοποιήθηκαν με το πρώτο φως της ημέρας. Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας συμμετέχουν άνδρες της Ομάδας Διάσωσης Λάρισας, τα μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και της Ομάδας Εθελοντών Βατραχανθρώπων. Διεξάγονταν έως αργά σε μία πολύ μεγάλη έκταση, αλλά χωρίς θετικό αποτέλεσμα. Συμμετέχοντες στις έρευνες κάνουν λόγο για μία τεράστια περιοχή, δύσκολη και επικίνδυνη και με έντονα θαλάσσια ρεύματα. Οι βατραχάνθρωποι βούτηξαν μέχρι και σε βάθος 25 περίπου μέτρων και σε διάφορα σημεία. Έψαξαν μέσα σε βράχια, όμως χωρίς να μπορέσουν να εντοπίσουν ίχνος του 32χρονου άνδρα.

Όσοι πήγαν για κολύμπι χθες στην παραλία Καμάρι του Κεραμιδίου έγιναν μάρτυρες της μεγάλης κινητοποίησης, ενώ έως αργά το απόγευμα πετούσε και το ελικόπτερο της 111 Πτέρυγας Μάχης. Οι έρευνες για τον ψαροντουφεκά είναι το κύριο θέμα συζήτησης στην περιοχή. Ο πατέρας του 32χρονου και άλλοι συγγενείς του βρίσκονται σε πολύ μεγάλη αγωνία, η οποία και μεγαλώνει όσο περνούν οι ώρες και ο νεαρός άνδρας παραμένει ακόμη αγνοούμενος. Οι έρευνες θα συνεχιστούν και σήμερα, ενδεχομένως για τελευταία ημέρα.

 

Τούλα Κεκάτου 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Σκηνές φαρ ουέστ σε μίνι μάρκετ – Πυροβόλησε τον ιδιοκτήτη και χτύπησε με ρόπαλο δύο υπαλλήλους

Απίστευτες σκηνές σε κατάστημα μίνι μάρκετ στα Χανιά εξελίχθηκαν αργά το απόγευμα του Σαββάτου, με…

15 Ιουνίου 2024

Πέθανε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Καλογιάννης – Είχε μείνει στην ιστορία για την κάλπη που άρπαξε το ΄85

Έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 94 ετών, ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων Λευτέρης Καλογιάννης.…

15 Ιουνίου 2024

Κρεμασμένοι ανάποδα σε λούνα παρκ – Για μισή ώρα σε ύψος 30 μέτρων

Για περίπου μισή ώρα έμειναν εγκλωβισμένοι σε ύψος τριάντα μέτρων, αιωρούμενοι ανάποδα, με τα κεφάλια…

15 Ιουνίου 2024

Βρετανικό Μουσείο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα έγινε στο Βρετανικό Μουσείο, με αφορμή τη συμπλήρωση…

15 Ιουνίου 2024

Νεκρός 39χρονος σε σοκαριστικό τροχαίο έξω από τη Λάρισα – Άμορφη μάζα σιδερικών έγινε το αυτοκίνητο

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας άντρας 39 ετών έπειτα από σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα που…

15 Ιουνίου 2024

Πληρωμές e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Πάνω από 72 εκατ. στους δικαιούχους έως 21 Ιουνίου

Συνολικά 72.700.677 ευρώ θα καταβληθούν σε 76.052 δικαιούχους, από τις 17 έως τις 21 Ιουνίου…

15 Ιουνίου 2024