Τοπικά

ΑΓΕΤ: Καθολική η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία

ΑΓΕΤ

Απόλυτη επιτυχία, σύμφωνα με συνδικαλιστικούς κύκλους, σημείωσε η σημερινή 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην ΑΓΕΤ, για την απόλυση συναδέλφών τους που αρνήθηκαν να ενταχθούν στο καθεστώς οικειοθελούς αποχώρησης. Ωστόσο από την πλευρά της διοίκησης της επιχείρησης δεν υπήρξε η ανάληψη κάποιας πρωτοβουλίας, ενώ και από πλευράς εργαζομένων δεν ανακοινώθηκαν τα επόμενα βήματα της κινητοποίησής τους.
Δήλωση Μεϊκόπουλου

Στο μεταξύ σε δήλωση υποστήριξης του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ
Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου στους εργαζομένους της ΑΓΕΤ αναφέρεται:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Μαγνησίας αλλά και εγώ προσωπικά είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της ΑΓΕΤ, οι οποίοι ξεκίνησαν σήμερα δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους απέναντι στη διεύθυνση της εταιρείας προκείμενου να διαφυλάξουν τις θέσεις εργασίας τους, τους όρους αμοιβής και εργασίας καθώς και για να πετύχουν την ανάκληση των 2 απολύσεων.

Η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων της ΑΓΕΤ στη σημερινή απεργία αποδεικνύει περίτρανα ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να υποκύψουν στον εκβιασμό της διεύθυνσης της εταιρείας. Το αίτημα που θέτουν για επαναπρόσληψη των δυο απολυμένων είναι απόλυτα δίκαιο και δίνει ξεκάθαρο μήνυμα πως οι συλλογικοί και ενωτικοί αγώνες είναι αυτή που μπορούν να κερδίσουν.

Αυτή η αγωνιστικότητα και η αντίσταση στους εκβιασμούς θα έπρεπε κανονικά να παραδειγματίσει και την κυβέρνηση του κυρίου Σαμαρά, η οποία χαρίζει «γη και ύδωρ» στους δανειστές συνεχίζοντας την κοινωνική καταστροφή.

Ένα μεγάλο λαϊκό κίνημα μαζί με μια κυβέρνηση της Αριστεράς είναι απαραίτητοι όροι για να μπορέσει η χώρα και η κοινωνία να αποτάξουν από πάνω τους τα δεσμά των μνημονίων και να προστατευόσουν τον κόσμο της εργασίας, τους ανέργους που συνεχώς αυξάνονται, τη νεολαία που οδηγείται στη μετανάστευση, την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας που πλήττεται όλο και περισσότερο από τις μνημονιακές πολιτικές».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το