Αθλητισμός

Αγγλικός «εμφύλιος» στο Λονδίνο

Η Τσέλσι υποδέχεται την Μάντσεστερ Γ. για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ

Η πρώτη πράξη του αγγλικού «εμφυλίου» για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ παίζεται σήμερα στο Λονδίνο. Η Τσέλσι υποδέχεται στις 21.45 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σ’ ένα παιχνίδι που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Την ίδια ώρα στο «Καμπ Νου» η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί την Σαχτάρ Ντόντεσκ και θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Τσέλσι-Μάντσεστερ Γ.

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Τσέλσι ενόψει του σημερινού αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως ο πονοκέφαλος του Κάρλο Αντσελότι παραμένει δυνατός. Δύο μόνο από τους Τόρες, Ντρογκμπά, Ανελκά και Καλού χωράνε στην ενδεκάδα.
Ο Αντσελότι, πάντως, φαίνεται να έχει ήδη αποφασίσει για τον Τόρες και ψάχνει τον παρτενέρ του. Ο τεχνικός της Τσέλσι στη χθεσινή προπόνηση είχε τετ-α-τετ με τον Ισπανό επιθετικό, όπου έδειξε να του εξηγεί, να τον καθοδηγεί και ακόμη και να τον σπρώχνει αστειευόμενος μαζί του. Σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ αυτή η συμπεριφορά είναι δείγμα ότι η μία θέση έκλεισε.
Για την άλλη θέση φαβορί είναι ο Ντιντιέ Ντρογκμπά με τον Ιβοριανό φορ να έχει επιστρέψει στα γκολ μετά από καιρό, πετυχαίνοντας το μοναδικό τέρμα της ομάδας του κόντρα στη Στόουκ (1-1). Υποψηφιότητα βάζουν όμως τόσο ο Νικολά Ανελκά, όσο και ο Σαλομον Καλού που δείχνει να είναι τον τελευταίο καιρό ο πιο φορμαρισμένος από τους τέσσερις.
Όπως και να έχει τα μόλις τρία γκολ σύνολο από τους τέσσερις επιθετικούς του σε διάστημα δύο μηνών σαφώς και έχουν προβληματίσει τον Ιταλό τεχνικό που πονοκεφαλιάζει για να βρει τη λύση και τον κατάλληλο συνδυασμό για το επιθετικό του δίδυμο.

Χωρίς το μεγάλο της αστέρι ενδέχεται να αγωνιστεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη σημερινή αναμέτρηση με την Τσέλσι. Ο Γουέιν Ρούνεϊ, αν και πήγε στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, δεν γυμνάστηκε με την υπόλοιπη ομάδα. Ο ξένος Τύπος θεωρεί πως δεν υπάρχει θέμα τραυματισμού, αλλά ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον αποφάσισε να τιμωρήσει τον παίκτη του για τον τρόπο που πανηγύρισε το τρίτο του τέρμα κόντρα στη Γουέστ Χαμ. Μάλιστα, γι αυτή του την ενέργεια ο Ρούνεϊ κινδυνεύει να τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές.

Τα ευχάριστα για τον Φέργκιουσον έρχονται από το μέτωπο των τραυματιών. Τόσο ο Φέρντιναντ, όσο και ο Αντερσον προπονήθηκαν κανονικά και τέθηκαν στη διάθεση του προπονητή τους για το σημερινό ματς.

Μπαρτσελόνα-Σαχτάρ

Το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του εφετινού Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπαρτσελόνα υποδέχεται σήμερα στο «Καμπ Νου» την Σαχτάρ Ντονιέτσκ. Η ουκρανική ομάδα έχει φτάσει στα προημιτελικά της διοργάνωσης για πρώτη φορά, αλλά οι πιθανότητες να συνεχίσει παραπέρα είναι λιγοστές απέναντι στους Καταλανούς.

Οι «ανθρακωρύχοι» ελπίζουν, πάντως, να πάρουν ένα αποτέλεσμα στο «Καμπ Νου» που θα τους επιτρέπει να ελπίζουν στην πρόκριση, ποντάροντας στην δύναμη της έδρας τους εν όψει της ρεβάνς. Η Σαχτάρ έχει να χάσει δύο χρόνια στο «Ντονμπάς Αρένα».

Μολονότι η Μπαρτσελόνα συνεχίζει να συλλέγει νίκες, τα σημάδια κόπωσης είναι εμφανή με αποτέλεσμα να μην παίζει το ίδιο θεαματικό ποδόσφαιρο. Παράλληλα τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει δίνουν περιθώρια ελπίδας στους Ουκρανούς.

Ο Λιονέλ Μέσι δεν έχει σκοράρει από τότε που η Μπαρτσελόνα απέκλεισε την Άρσεναλ στον προηγούμενο γύρο, δηλαδή σε τρεις αγώνες και στο παιχνίδι με την Βιγιαρεάλ έπαιξε ως αλλαγή καθώς προέρχεται από τραυματισμό, ενώ ο Βίγια σε έξι.

Οι «μπλαουγκράνα» θα παραταχθούν χωρίς τον αρχηγό της Κάρλες Πουγιόλ και τον Ερίκ Αμπιντάλ. Οι Πέδρο Ροντρίγκεζ και Μάξγουελ που δεν αγωνίστηκαν κόντρα στην Βιγιαρεάλ, επιστρέφουν στην αποστολή αφού ξεπέρασαν τα προβλήματα τους.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα αναμένεται να βάλει τον Σέρτζιο Μπουσκέτς στο πλευρό του Ζεράρδ Πικέ στο κέντρο της άμυνας για να περιορίσει το επιθετικό δίδυμο της Σαχτάρ που αποτελείται από τους Λουίζ Αντριάνο και Εντουάρντο.
Ο Εντουάρντο αναμένεται να αγωνιστεί αφού δεν νιώθει πλέον ενοχλήσεις στον αστράγαλο ενώ ο Βραζιλιάνος κεντρικός χαφ, Φερναντίνιο αγωνίστηκε την Παρασκευή κόντρα στην Ιλίτσιβετς μετά από πεντέμισι μήνες απουσίας λόγω σπασμένου ποδιού.

Ένα από τα πρόσωπα της αναμέτρησης θα είναι ο αμυντικός της Σαχτάρ, Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι που επιστρέφει μετά από ένα χρόνο ως αντίπαλος της Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου». Ο διεθνής Ουκρανός αμυντικός θα έχει έξτρα κίνητρο να αποδείξει πως άδικα τον χαρακτήρισαν «αποτυχημένο» στο πέρασμα του από την «Μπάρτσα» η οποία είχε πληρώσει 25 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του. Ο Τσιγκρίνσι προοριζόταν ως μελλοντικός αντικαταστάτης του Πουγιόλ αλλά δεν προσαρμόστηκε στην «Μπάρτσα» και επέστρεψε στο Ντονιέτσκ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το