Αθλητισμός

Αγανάκτηση στη Νίκη για τη διαιτησία στο βολιώτικο ντέρμπι

Οργή και αγανάκτηση. Αυτά είναι τα συναισθήματα που επικρατούν στις τάξεις της Νίκης μετά τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (1-1). Οι «κυανόλευκοι» δεν μπορούν ακόμη να πιστέψουν τα όσα καταλόγιζε ο κ. Τίκας αφήνοντάς τους με οκτώ παίκτες, ενώ διαμαρτύρονται και για το πέναλτι που υπέδειξε σε βάρος τους. Παραπέμφθηκε ο εν λόγω ρέφερι από τον παρατηρητή.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

 

Η οργή ξεχειλίζει στη Νίκη. Τα όσα έλαβαν χώρα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν απίστευτα, αφού ένας διαιτητής αποφάσισε να πάρει το ρόλο του πρωταγωνιστή από τους παίκτες και να τον αναθέσει στον… εαυτό του.

Οι «κυανόλευκοι» διαμαρτύρονται έντονα για τις αποφάσεις του κ. Τίκα, ο οποίος έβαλε… φωτιά στο ντέρμπι αγνοώντας τους περίπου δέκα χιλιάδες Βολιωτών που βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό. Πιο αναλυτικά το προπονητικό τιμ και οι ποδοσφαιριστές της Νίκης διαμαρτύρονται για τις εξής φάσεις:

Α) Για τη φάση του πέναλτι υπέρ της Νίκης ο κ. Τίκας, αν και ήταν μπροστά στη φάση, ζήτησε από τον Φλίγκο να σηκωθεί αγνοώντας την ανατροπή του από τον Φλίγκο. Ωστόσο χρειάστηκε να παρέμβει ο πρώτος βοηθός κ. Νακόπουλος για να δοθεί η «εσχάτη των ποινών».

Β) Για την ανύπαρκτη κίτρινη κάρτα τον Ριζογιάννη στο 15’. Οι «κυανόλευκοι» θεωρούν πως ο διαιτητής «σημάδεψε» από νωρίς τον πιο δυναμικό παίκτη της Νίκης, ο οποίος τελικά αποβλήθηκε στο 45+1’ με δεύτερη κίτρινη.

Γ) Για το φάουλ που υποδείχθηκε σε βάρος του Κυριάκου στο 28’, με τον παίκτη της Νίκης να κάνει τον… σταυρό του. Από το φάουλ αυτό προήλθε το πέναλτι που καταλόγισε ο κ. Τίκας υπέρ του Σολάκη και κατά του Βέρτζου, το οποίο οι άνθρωποι της Νίκης χαρακτηρίζουν ανύπαρκτο. Μάλιστα στη φάση αυτή «κιτρίνισε» τον αμυντικό της ομάδας του Απόστολου Χαραλαμπίδη.

Δ) Για τα πολλά φάουλ που καταλόγισε με ευκολία ο κ. Τίκας έξω από τη μεγάλη περιοχή της Νίκης. Οι «κυανόλευκοι» υποστηρίζουν ότι ο διαιτητής δεν άφηνε την ομάδα να βγει στην αντεπίθεση. Το τελικό στατιστικό ήταν… 31-10 φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού.

Ε) Για τις αποβολές του Τάσου Κυριάκου και του Άγγελου Βέρτζου. Στην πρώτη περίπτωση κανείς δεν κατάλαβε για ποιο λόγο ο παίκτης της Νίκης αντίκρισε δύο κίτρινες σ’ ένα λεπτό, ενώ στη δεύτερη ο Βέρτζος ορκιζόταν μετά το ματς ότι δεν άγγιξε τον Ναντάγια και ότι δεν υπάρχει καν φάουλ, πόσω μάλλον δεύτερη κίτρινη.

Οι διαμαρτυρίες του προπονητικού τιμ και των παικτών της Νίκης δικαιώνονται από τον παρατηρητή διαιτησίας. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το «diki.blogspot.gr» η έκθεση του κ. Παπαμίχου «καίει» τον κ. Τίκα βάζοντάς του χαμηλό βαθμό και τον παραπέμπει για τις αποφάσεις του στο ντέρμπι.

 

Τα αγωνιστικά

Πέρα από τη διαιτησία του κ. Τίκα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παίχθηκε και αγώνας στο ντέρμπι. Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης έκανε την έκπληξη με τον Χατζή δίπλα στον Ριζογιάννη στον άξονα. Σκοπός του ήταν να απελευθερώσει τον Πουρτουλίδη βάζοντάς τον λίγο πιο πίσω από τον Φλίγκο. Κι ενώ το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους «κυανόλευκους» (1-0 ο Πουρτουλίδης στο 13’ και με δέκα ο Ολυμπιακός), εκείνοι δεν το εκμεταλλεύτηκαν. Οπισθοχώρησαν χωρίς λόγο, χωρίς να κυκλοφορούν σωστά την μπάλα.

Βέβαια υπάρχει η δικαιολογία των πολλών φάουλ που καταλόγισε ο κ. Τίκας και δεν άφηνε τους τυπικά γηπεδούχους να κάνουν το αγαπημένο τους παιχνίδι, που είναι κλέψιμο της μπάλας και γρήγορη αντεπίθεση, αλλά και πάλι όντας μ’ έναν παίκτη περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο έπρεπε να είναι πιο δημιουργικοί. Τουναντίον επέτρεψε στον αντίπαλο των 10 παικτών να απειλεί συχνά τον Βούρα, ο οποίος ήταν εκείνος που απέτρεψε την ισοφάριση στο πρώτο μέρος αποκρούοντας μέχρι και πέναλτι. Το α’ μέρος έκλεισε με την αποβολή του Ριζογιάννη, ο οποίος προέβη σ’ ένα αχρείαστο μαρκάρισμα στο χώρο του κέντρου, δίνοντας έτσι το δικαίωμα στον κ. Τίκα να τον αποβάλλει.

Στην επανάληψη η Νίκη ήταν πάλι νωθρή μέχρι το 58’ όταν δέχθηκε την ισοφάριση από τον Μπρέσκα. Μετά είχε ένα πολύ καλό δεκάλεπτο χάνοντας τρεις ευκαιρίες, αλλά στο 69’ ήρθε η αποβολή του Κυριάκου να της χαλάσει τα σχέδια. Όσον αφορά τα τελευταία λεπτά δεν μπορεί να γίνει κριτική. Οι οκτώ παίκτες της Νίκης πάλεψαν παλικαρίσια και κατάφεραν όχι μόνο να μη δεχθούν άλλο γκολ, αλλά και να φτάσουν κοντά στο γκολ με τον Παππά στο τέλος.

Σε απολογία Κυριάκος

και Ριζογιάννης

Αποστάσεις από τη διαιτησία κράτησε η ΠΑΕ Νίκη. Όντως υπάρχει δυσαρέσκεια για τον κ. Τίκα, αλλά θεωρούν πως οι ποδοσφαιριστές δεν έπρεπε να πιαστούν στην «παγίδα» και να αποβληθούν. Για το λόγο αυτό σε απολογία κλήθηκαν οι Παντελής Ριζογιάννης και Τάσος Κυριάκος, όπως αναφέρει με την παρακάτω ανακοίνωσή της:

«Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, καλεί σε απολογία για την Παρασκευή (26/4) στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΑΕ, τους ποδοσφαιριστές Ριζογιάννη Παντελή και Κυριάκο Αναστάσιο, με την αιτιολογία της αδικαιολόγητης κόκκινης κάρτας (δύο κίτρινες), που δέχτηκαν στον χθεσινό (σ.σ. προχθεσινό) αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου».

 

Ευχαριστεί τον κόσμο

η ΠΑΕ Νίκη

Η διοίκηση της ΠΑΕ Νίκη με ανακοίνωσή της ευχαριστεί τον κόσμο για το βροντερό «παρών» που έδωσε στο Πανθεσσαλικό στάδιο.

«Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου και ο πρόεδρός της, ευχαριστούν τους χιλιάδες φίλους της Νίκης, που βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και συμπαραστάθηκαν στους ποδοσφαιριστές της ομάδας από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα. Ο φίλαθλος κόσμος της Νίκης επέδειξε για πολλοστή φορά, με την συγκλονιστική του παρουσία στο γήπεδο και την άψογη συμπεριφορά του, την αγάπη του και την αμέριστη στήριξή του στην ομάδα» υπογραμμίζει η διοίκηση της «κυανόλευκης» ΠΑΕ.

 

Λέσχη Φίλων: Είμαστε

υπερήφανοι για όλους

Η Λέσχη Φίλων Νίκης Βόλου έδωσε συγχαρητήρια στον προπονητή Απόστολο Χαραλαμπίδη και στους ποδοσφαιριστές της ομάδας για την προσπάθεια που κατέβαλαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου, παίζοντας στο τέλος με οκτώ παίκτες.

«Αισθανόμαστε την ανάγκη να συγχαρούμε τους ποδοσφαιριστές της Νίκης Βόλου, τον προπονητή μας Απόστολο Χαραλαμπίδη, καθώς και τον υπέροχο κόσμο μας… Είστε πρωταθλητές, είμαστε υπερήφανοι για όλους εσάς! Η προσπάθεια για την άνοδο από παίκτες, τεχνική ηγεσία και τον κόσμο μας, είναι σίγουρο ότι θα συνεχιστεί! Ζήτω η Νίκη!» αναφέρει η ανακοίνωση της Λέσχης Φίλων Νίκης.

 

 

 

Σήμερα το ντέρμπι

και στους Νέους

Σήμερα Δευτέρα θα διεξαχθεί το βολιώτικο ντέρμπι και στους Νέους ανάμεσα στη Νίκη και τον Ολυμπιακό, για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Football League. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς» και θα ξεκινήσει στις 16:00.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το