Photo Gallery, Τοπικά

Αίτημα για ίδρυση οίκου ανοχής στην Αρτέμιδα

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Βόλου

Το αίτημα για τη χωροθέτηση οίκου ανοχής στη Δημοτική Ενότητα της Αρτέμιδας περιλαμβάνεται μεταξύ των θεμάτων, που θα απασχολήσουν την Επιτροπή ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου, που συνεδριάζει σήμερα.

Η λήψη απόφασης για την αντιμετώπιση των κουνουπιών στις συνοικίες Αγ. Αναργύρων-Παλαιών, Παλαιού Λιμεναρχείου-Νεάπολης και μέρους της συνοικίας Κουφόβουνου, η γνωμοδότηση για τη λήψη Κανονιστικής Απόφασης από το Δ.Σ. για τις αρχές ανάπτυξης και προστασίας του αστικού-περιαστικού πρασίνου του Δήμου Βόλου- Κανονισμό για το Πράσινο, η γνώμη για θερινά δρομολόγια 2012 και για ελάχιστα θερινά δρομολόγια έτους 2012 είναι μερικά ακόμη από τα θέματα που θα απασχολήσουν σήμερα στη 1 το μεσημέρι την Επιτροπή.

Στη συνεδρίαση θα συζητηθεί ακόμη η αφαίρεση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων πέντε καταστημάτων, η ανάκληση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος εξ αναβολής και η ανάκληση αδειών λειτουργίας μουσικών οργάνων καταστημάτων κατόπιν αιτήματος της ΑΕΠΙ Α.Ε.

Από τα θέματα της Διεύθυνσης Πολεοδομίας ξεχωρίζουν οι κανονιστικές αποφάσεις για κυκλοφοριακά θέματα και ειδικότερα:

– Καθορισμός χώρου στάθμευσης ΕΔΧ αυτοκινήτων στην Αγριά.

– Κανονιστική Απόφαση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων: μονοδρόμηση της οδού Αγγέλου.

– Κανονιστική Απόφαση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων: μονοδρόμηση της οδού Κωστή Παλαμά και τμήματος της οδού Στρ. Μακρυγιάννη.

– Κανονιστική Απόφαση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων: μονοδρόμηση της οδού Ιθάκης στη συνοικία Αγίου Γεωργίου Βόλου.

Επίσης θα συζητηθούν:

– Παραχώρηση πλατείας Ειρήνης για την Ψαράδικη βραδιά (υπ’ αριθ. 38/2012 απόφαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αγριάς του Δήμου Βόλου).

– Παραχώρηση του χώρου της κάτω πλατείας Δράκειας την 11-8-2012 και 12-8-2012 και του χώρου της άνω πλατείας Δράκειας τη 13-8-2012 στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δράκειας για την εκδήλωση της γιορτής της ελιάς (υπ’ αριθ. 21/2012 απόφαση του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Δράκειας του Δήμου Βόλου).

– Παραχώρηση του χώρου στο τσαρδάκι Αγ. Γεωργίου στη Δημοκρατική Εκπολιτιστική Κίνηση Κάτω Λεχωνίων (υπ’ αριθ. 43/2012 απόφαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αγριάς του Δήμου Βόλου).

– Παραχώρηση του χώρου στο Σουτραλί στον Αναπτυξιακό Σύλλογο Ψυγείων (υπ’ αριθ. 42/2012 απόφαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αγριάς του Δήμου

– Παραχώρηση πλατείας Αγίου Γεωργίου στα Κάτω Λεχώνια στη Δημοκρατική Εκπολιτιστική Κίνηση Κάτω Λεχωνίων για τη διοργάνωση πανηγύρεως (υπ’ αριθ. 15/2012 απόφαση του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Κάτω Λεχωνίων της Δημοτικής Ενότητας Αρτέμιδος του Δήμου Βόλου).

Συνεχίζεται η ασφαλτόστρωση στην οδό Αναλήψεως

Συνεχίζονται οι εργασίες αντικατάστασης του ασφαλτοτάπητα στην οδό Αναλήψεως, σε τμήματα που παρουσίαζαν τις μεγαλύτερες βλάβες.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν φρεζάρισμα του οδοστρώματος, συγκολλητική επάλειψη με γαλάκτωμα, στρώση ισοπεδωτικής ασφάλτου και στρώση αντιολησθηρής ασφάλτου. Σήμερα από τις 5 το απόγευμα θα συνεχισθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης στην ίδια οδό από Κουταρέλια μέχρι Σπυρίδη, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ν. Δημητριάδα και από Σπυρίδη μέχρι Ιωλκού στο απέναντι ρεύμα.

Αύριο το Δημοτικό Συμβούλιο

Με τις προσλήψεις καθαριστριών σε Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Βόλου, καθώς και για τις κοινωνικές δομές Ξενώνας Φιλοξενίας και Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών και των παιδιών τους, καθώς και της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, θα ασχοληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, που συνεδριάζει αύριο στις 14.30 με 68 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Επίσης το Δ.Σ. Βόλου θα ασχοληθεί με τη χωροθέτηση των Λαϊκών Αγορών μέχρι το τέλος του έτους, την τροποποίηση των κριτηρίων για την επιλογή παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, τον εξωραϊσµό και την αποκατάσταση παιδικών χαρών και αύλειων χώρων σχολικών µονάδων.

Συγκεκριμένα θα ληφθεί απόφαση για την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος 2012 για την ένταξη της Πράξης με τίτλο «Ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας-Ανάπτυξη και λειτουργία Ξενώνων Φιλοξενίας Β΄ Κύκλος στον Άξονα Προτεραιότητας 07», στο Ετήσιο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Βόλου.

Ακόμη, θα αποφασιστεί ο προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού με σύμβαση μίσθωσης έργου και με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, για τη λειτουργία του «Ξενώνα Φιλοξενίας και Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών και των Παιδιών Αυτών» και για τη λειτουργία της «Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης».

Στάσεις εργασίας των υπαλλήλων ΟΤΑ για τα δάνεια

Με αίτημα το κούρεμα των δανείων που έχουν λάβει οι εργαζόμενοι, η ΠΟΕ-ΟΤΑ οργανώνει στάση εργασίας την Τρίτη, από τις 12.00 μ. έως τις 15.00, οπότε θα πραγματοποιήσει πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα. Στάση εργασίας πραγματοποιεί και η ΑΔΕΔΥ την ίδια μέρα από τις 12.30 έως τη λήξη της βάρδιας, αντιδρώντας στο μνημόνιο και ζητώντας την ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων και το κούρεμα των δανειακών υποχρεώσεων. Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση στις 13.00 έξω από το υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου προκειμένου να πραγματοποιηθεί πορεία προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
«Διεκδικούμε να γίνει αποδεκτή η πρότασή μας για κούρεμα των δανείων των εργαζομένων, όχι μόνο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αλλά και τις ιδιωτικές τράπεζες» ανακοίνωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το ραντεβού έχει δοθεί έξω από το κτήριο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων στην οδό Ακαδημίας 40.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το