Photo Gallery, Τοπικά

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια 27χρονης

Σε ρεματιά στην περιοχή της Λαμπινούς εντοπίστηκε χθες η 27χρονη που είχε εξαφανιστεί

 

Οκτώ μόλις ώρες κράτησε η εξαφάνιση της 27χρονης Ελένης χθες στην περιοχή της Λαμπινούς, καθώς το μεσημέρι, γύρω στις 2, εντοπίστηκε σε απόσταση ενός περίπου χιλιομέτρου από την περιοχή όπου την είχαν δει για τελευταία φορά χθες στις 6 π.μ.

Καταβεβλημένη από την κούραση, με μερικές εκδορές στα χέρια εξαιτίας της διέλευσής της μέσα από έκταση με πουρνάρια και καμένα βάτα, η 27χρονη εντοπίστηκε στην πλαγιά μιας ρεματιάς από δύο πυροσβέστες της Π.Υ. Βόλου και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ονόματός της, κουνώντας για σινιάλο ψηλά στον αέρα το φούτερ που φορούσε.

Λίγο αργότερα, στην περιοχή προσέγγιζε τζιπ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου για την παραλαβή της νεαρής που ζητούσε νερό και σε λίγα λεπτά βρισκόταν στο σπίτι της προς ανακούφιση του πατέρα της, που κατά πληροφορίες, είναι διπλωμάτης  και έχει εξοχική κατοικία στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 27χρονη, που ασχολείται με τον αθλητισμό, κάνει καταδύσεις κ.ά., επέστρεψε στις 3.30 το πρωί στο σπίτι της και λίγο αργότερα εξήλθε με παρέα. Γύρω στις 5.30, επιστρέφοντας με φιλικά της πρόσωπα, σταμάτησαν κοντά στη διασταύρωση του κεντρικού δρόμου προς Λαμπινού, κοντά σε ένα αναψυκτήριο κυρίως για λόγους φυσικής ανάγκης. Καθώς η ώρα περνούσε και η 27χρονη δεν είχε επιστρέψει, άρχισε μια πρώτη αναζήτηση, η οποία απέβη άκαρπη και στη συνέχεια ενημερώθηκαν οι οικείοι της.

Άμεση ήταν η αντίδραση του πατέρα της, ο οποίος ενημέρωσε το Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών για την εξαφάνιση της 27χρονης και σε λίγο άρχισε να στήνεται επιχείρηση εντοπισμού της στην περιοχή της Λαμπινού.

Τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου με δέκα άντρες, ομάδα της 8ης ΕΜΑΚ από τη Λάρισα με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και του ΑΤ Μηλεών, εθελοντές διασώστες της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, κάτοικοι της περιοχής, καθώς και Λιμενικοί από τον Σταθμό του Άη Γιάννη που επιχειρούσαν με πλωτό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό της 27χρονης.

Διανέμοντας φωτογραφία της 27χρονης και με λεπτομερή περιγραφή της ενδυμασίας της, τα μέλη της επιχείρησης εντοπισμού πραγματοποίησαν στην περιοχή σύσκεψη συντονισμού και κατανομής εκτάσεων προς έρευνα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως είχε ζητηθεί και η συνδρομή εναέριου μέσου.

Σαρώνοντας την περιοχή και φωνάζοντας το όνομα της 27χρονης Ελένης, τα μέλη της επιχείρησης άρχισαν γύρω στο μεσημέρι να συγκλίνουν σε μια ρεματιά όπου γύρω στις 2, εντοπίστηκε ταλαιπωρημένη και διψασμένη η 27χρονη.

Μετά τον εντοπισμό της και τη λήξη του συναγερμού, μέλη των σωστικών συνεργείων συζήτησαν μαζί της για την περιπέτειά της και δέχτηκαν τις ευχαριστίες της για τον εντοπισμό της ενώ αχρείαστο αποδείχτηκε το ασθενοφόρο, καθώς και η ίδια δήλωσε πως εκτός από τη δίψα και την ταλαιπωρία, ουδέν άλλο υπέστη και δεν υπήρχε λόγος μεταφοράς της σε Κέντρο Υγείας.

Τραυματισμός πεζοπόρου στον Κισσό

Στο Νοσοκομείο Βόλου νοσηλεύεται 47χρονος Γερμανός τουρίστας, ο οποίος κατά τη διάρκεια πεζοπορίας, γλίστρησε κι έπεσε σε πλαγιά βάθους 150μ.

Το περιστατικό σημειώθηκε στον Κισσό Πηλίου και αναγγέλθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου στις 4.20 μ.μ. Όπως έγινε γνωστό, ο 47χρονος Γερμανός έκανε πεζοπορία, όταν κάποια στιγμή παραπάτησε κι έπεσε σε πλαγιά βάθους 150μ. Για καλή του τύχη, περαστικός άκουσε τις φωνές του και ειδοποίησε την Π.Υ. Βόλου, η οποία έστειλε στον Κισσό τέσσερα οχήματα με έντεκα άτομα. Με σχοινιά κατέφεραν να κατεβάσουν φορείο στην πλαγιά όπου είχε ακινητοποιηθεί ο 47χρονος και να το μεταφέρουν με ασφάλεια σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, τραυματισμένο στο πόδι.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το