Photo Gallery, Τοπικά

Έως 30 Νοεμβρίου η απογραφή συνταξιούχων ΟΓΑ

Μέχρι 30 Νοεμβρίου θα διαρκέσει η απογραφή συνταξιούχων του ΟΓΑ

Την πληρωμή των συντάξεων Οκτωβρίου για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ ανακοίνωσε χθες ο Οργανισμός, επισημαίνοντας παράλληλα πως άρχισε η καταγραφή των συνταξιούχων του ΟΓΑ. Η διαδικασία θα διαρκέσει έως τις 30 Νοεμβρίου και το υπουργείο προειδοποιεί ότι για όσους δεν προσέλθουν θα γίνεται αυτόματη διακοπή της καταβολής σύνταξης ή οποιασδήποτε παροχής.

Ειδικότερα, όσον αφορά στην πληρωμή της σύνταξης Οκτωβρίου, ο ΟΓΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Η σύνταξη του μηνός Οκτωβρίου 2012 θα καταβληθεί σε 790.269 συνταξιούχους του ΟΓΑ, με πίστωση Τραπεζικού Λογαριασμού ή Λογαριασμού ΕΛΤΑ, που έχουν επιλέξει για την πληρωμή συντάξεων, τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012. Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Οκτωβρίου 2012 ανέρχεται στο ποσό των 346.612.097,14 ευρώ».

Επίσης χθες, άρχισε η διαδικασία καταγραφής φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων και δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ. Η καταγραφή φυσικής παρουσίας είναι υποχρεωτική για όλους τους συνταξιούχους και επιδοματούχους του ΟΓΑ. Για το σκοπό αυτό θα σταλεί από τις υπηρεσίες του ΟΓΑ ενημερωτική επιστολή σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Οι συνταξιούχοι και δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ, για την ετήσια καταγραφή φυσικής παρουσίας, θα πρέπει να μεταβούν στα ΕΛΤΑ ή την Τράπεζα που έχουν ανοίξει λογαριασμό και πιστώνεται η σύνταξή τους ή το επίδομά τους μέσα στο χρονικό διάστημα έως 30 Νοεμβρίου 2012.

Οι συνταξιούχοι και δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ πρέπει μέσα στο παραπάνω χρονικό διάστημα να προσέλθουν οι ίδιοι στο φορέα που έχουν ανοίξει λογαριασμό πίστωσης της σύνταξης ή επιδόματος του ΟΓΑ επιδεικνύοντας:

1. Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο.

2. Το έγγραφο που εστάλη από τον ΟΓΑ, στο οποίο αναφέρεται ο Αριθμός Μητρώου ΔΙΑΣ. Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ελέγξει αν αναγράφονται σωστά στο έγγραφο ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ. Εάν δεν αναγράφονται σωστά ή δεν έχουν συμπληρωθεί θα πρέπει να το δηλώσει ΑΜΕΣΑ στον Ανταποκριτή του τόπου κατοικίας του, προσκομίζοντας το ανάλογο παραστατικό, προκειμένου να συνεχιστεί η καταβολή της σύνταξης ή του επιδόματος που λαμβάνει.

Σε περίπτωση αποδεδειγμένης αδυναμίας του συνταξιούχου ή επιδοματούχου να προσέλθει ο ίδιος στα ΕΛΤΑ ή την τράπεζα, η καταγραφή φυσικής παρουσίας θα γίνει από τον αρμόδιο Ανταποκριτή του τόπου κατοικίας: α) Με την προσκόμιση πληρεξούσιου ή εξουσιοδότησης θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, β) το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας του συνταξιούχου και του εξουσιοδοτημένου προσώπου, γ) οποιοδήποτε δικαιολογητικό από το οποίο να προκύπτει η αδυναμία του συνταξιούχου να προσέλθει στα ΕΛΤΑ ή στην Τράπεζα (π.χ. ιατρική βεβαίωση, βεβαίωση νοσηλείας κ.λπ.), δ) το έγγραφο του ΟΓΑ με τα στοιχεία του δικαιούχου.

Τα εξουσιοδοτημένα πρόσωπα δεν μπορούν να προσέλθουν για καταγραφή στα ΕΛΤΑ ή στις Τράπεζες, παρά μόνο στον Αρμόδιο Ανταποκριτή.

Τέλος, ενημερώνουμε ότι όλοι οι συνταξιούχοι και επιδοματούχοι του ΟΓΑ πρέπει να ανταποκριθούν στη διαδικασία καταγραφής φυσικής παρουσίας, διότι εάν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2012 δεν έχουν προσέλθει στα ΕΛΤΑ ή τις τράπεζες (ή στον Ανταποκριτή του ΟΓΑ κατά περίπτωση) για να δηλώσουν την παρουσία τους ή δεν έχουν δηλώσει σωστά τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ στον Ανταποκριτή του ΟΓΑ, από το μήνα Ιανουάριο του 2013 θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης».

Υπενθυμίζεται ότι, από 1-1-2012 και μετά, οι ασφαλισμένοι κατατάσσονται υποχρεωτικά στην 1η ασφαλιστική κατηγορία, τα 5 πρώτα χρόνια της ασφάλισής τους. Μετά από τα 5 χρόνια μετατάσσονται υποχρεωτικά στη 2η ασφαλιστική κατηγορία και στη συνέχεια μετατάσσονται στις επόμενες (3η, 4η και 5η) κάθε 3 χρόνια ασφάλισης. Οι ασφαλισμένοι μπορούν με αίτησή τους να επιλέξουν ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία από αυτή στην οποία υπάγονται υποχρεωτικά ή, εφόσον βρίσκονται σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία, να επιλέξουν κατώτερη, όχι όμως μικρότερη από εκείνη στην οποία υπάγονται υποχρεωτικά.

Επιστροφή φόρου πετρελαίου

Κατατέθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών τα ποσά που προκύπτουν από την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου (αφορά στην καλλιεργητική περίοδο 2011).

Η πληρωμή της πρώτης δόσης (50%) αφορά 438.363 δικαιούχους στους οποίους καταβλήθηκε συνολικά το ποσό των 81.581.038 ευρώ.

Στη Μαγνησία, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 7.705 άτομα και το συνολικό ποσό σε 1.852.600 ευρώ.

Το υπόλοιπο 50% θα δοθεί, σύμφωνα με το Υπουργείο, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το