Οικονομία

Έως 30 δισ. € το κόστος μίας διετούς παράτασης στην Ελλάδα

Μεταξύ 20 και 30 δισ. ευρώ υπολογίζεται το κόστος μίας διετούς παράτασης στην Ελλάδα προκειμένου να φέρει εις πέρας τη δημοσιονομική της προσαρμογή, δήλωσε σήμερα ευρωπαϊκή πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Σκέφτονται για την παράταση, αλλά θα πρέπει να διευκρινιστεί το κόστος και η χρηματοδότηση» δήλωσε η πηγή την επομένη της προπαρασκευαστικής συνόδου εργασίας της ευρωζώνης για την Ελλάδα.

Το κόστος στη χρηματοδότηση θα βρίσκεται κάπου «μεταξύ των 20 και των 30 δισεκατομμυρίων», σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία δεν κατονομάζεται.

«Αυτό σημαίνει ένα νέο κόστος και νέα πολιτικά προβλήματα. Αλλά τα 20 δισεκατομμύρια, όταν υπάρχει άνοδος, δεν είναι κάτι το καταστροφικό, ακόμη κι αν είναι πολιτικά δύσκολο» πρόσθεσε η πηγή αυτή.

Σε ό,τι αφορά την κάλυψη αυτού του κόστους, μέσω μιας μείωσης των επιτοκίων με τα οποία δανείζουν την Ελλάδα, η ίδια πηγή σημείωσε ότι αυτό θα ήταν δύσκολο να γίνει επειδή «θα έπρεπε να μειωθούν τα επιτόκια για όλες τις χώρες που τελούν υπό κάποιο πρόγραμμα» οικονομικής βοήθειας.

«Αυτό που επείγει είναι η αποδέσμευση της δόσης της βοήθειας, τουλάχιστον ενός μέρους, για να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών» στην Ελλάδα, σημείωσε η ευρωπαϊκή κυβερνητική πηγή, αναφερόμενη στη δόση των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που αναμένει να πάρει η χώρα.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το