Photo Gallery, Τοπικά

Έως σήμερα οι υποψηφιότητες στο Πρωτοδικείο

Τα μεσάνυχτα σήμερα λήγει η προθεσμία κατάθεσης στο Πρωτοδικείο των αιτήσεων υποψηφίων βουλευτών και κομματικών συνδυασμών στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Ο κρατικός μηχανισμός προχωρά στην προετοιμασία των εκλογών σύμφωνα με τις εγκυκλίους του υπουργείου Εσωτερικών. Οι προθεσμίες «τρέχουν» και οι διαδικασίες προχωρούν.

Το Πρωτοδικείο Βόλου ενεργοποίησε και πάλι τους δικαστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι είχαν απασχοληθεί στις πρόσφατες εκλογές.

Σήμερα λήγει η προθεσμία δήλωσης υποψηφίων. Το Πρωτοδικείο Βόλου θα μείνει ανοικτό έως τα μεσάνυχτα για την παραλαβή των δηλώσεων. Η διαδικασία δήλωσης γίνεται κανονικά από την αρχή και με την καταβολή του αντίστοιχου παράβολου. Η δήλωση μπορεί να γίνει από το κόμμα ή ο κάθε υποψήφιος να δηλώσει μόνος του. Τα δικαιολογητικά που προβλέπει ο νόμος για τους υποψηφίους κατατίθενται και εξετάζονται κανονικά στο Πρωτοδικείο πριν την επίσημη ανακήρυξη. Σημειώνεται, ότι η ανακήρυξη θα γίνει με αλφαβητική σειρά των ονομάτων των υποψηφίων. Στα ψηφοδέλτια η σειρά θα καθοριστεί από τον πρόεδρο του κάθε κόμματος.

Σήμερα επίσης λήγει η προθεσμία υποβολής παραίτησης των δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων, αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων κ.λπ. από την υπηρεσία και τις θέσεις που αποτελούν κώλυμα εκλογιμότητας. Αύριο γίνεται η ανακήρυξη των υποψηφίων από τα αρμόδια δικαστήρια των πρωτοδικών.

Στις 3 Ιουνίου λήγει η προθεσμία για την αποστολή στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου από τον υπουργό Δικαιοσύνης, το Ελεγκτικό Συνέδριο, τους προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και τους περιφερειάρχες μέσω του υπουργείου Εσωτερικών, των ονομαστικών καταστάσεων των δικαστικών λειτουργών, υπαλλήλων κ.λπ. καθώς και των καταλόγων των δικηγόρων και των ασκούμενων δικηγόρων. Την ίδια μέρα λήγει η προθεσμία για τον καθορισμό, από τους αντιπεριφερειάρχες της περιφερειακής ενότητας των εκλογικών τμημάτων και καταστημάτων ψηφοφορίας.

Από το Πρωτοδικείο Βόλου θα γίνει και πάλι κλήρωση εφορευτικών επιτροπών και μία εβδομάδα πριν τη διεξαγωγή των εκλογών θα αναρτηθούν οι καταστάσεις διορισμού των δικαστικών αντιπροσώπων.

Νομαρχιακή Συνέλευση ΝΔ

Την ερχόμενη Τετάρτη στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί νομαρχιακή συνέλευση της ΝΔ στο ξενοδοχείο «Volos Palace», όπου θα κληθούν να πάρουν μέρος τόσο ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Π. Μαρκάκης, όσο και τα τοπικά στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας, που ως γνωστόν ανέστειλε τη λειτουργία της και αποφάσισε να συμπαραταχθεί με τη ΝΔ.

Η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου του κόμματος, στο οποίο ίσως υπάρξουν αλλαγές, αναμένεται να γίνει σήμερα από τη Συγγρού.

Ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας την ερχόμενη Τετάρτη

Την ερχόμενη Τετάρτη 30 Μαΐου θα γίνει ανοιχτή συγκέντρωση –  συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, στην πλατεία Ελευθερίας, στο Βόλο. Η εισήγηση θα γίνει από τη βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Θεανώ Φωτίου. Όπως και στις προηγούμενες ανοιχτές συνελεύσεις, θα επακολουθήσει συζήτηση με τοποθετήσεις από τους παρευρισκόμενους πολίτες, που θέτουν τις απόψεις τους και τα ερωτήματά τους συμβάλλοντας στην πολιτική δουλειά του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκδήλωση του ΚΚΕ στο Βόλο με ομιλητή το Θαν. Παφίλη

Η Ν.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ διοργανώνει την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Βόλου, την ερχόμενη Πέμπτη 31 Μαίου, στις 9 μ.μ. στην παραλία του Βόλου. Θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Δημοκρατική Αριστερά: Παρουσίαση του νέου ψηφοδελτίου

Από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ν. Μαγνησίας της Δημοκρατικής Αριστεράς ανακοινώνεται ότι η παρουσίαση του νέου ανανεωμένου ψηφοδελτίου Μαγνησίας, θα γίνει σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα, στις 12 μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το