Αθλητισμός

Έχει «πετάξει» έντεκα βαθμούς στο Πανθεσσαλικό

Ο Ολυμπιακός Β. δεν έχει καταφέρει να αξιοποιήσει τον παράγοντα έδρα

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Έντεκα βαθμούς στο Πανθεσσαλικό έχει χάσει ο Ολυμπιακός Βόλου από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ, στα επτά παιχνίδια που έχει δώσει ως γηπεδούχος. Στο τελευταίο ματς με τον Άρη δεν μπόρεσε για μια ακόμη φορά να αξιοποιήσει την υπεροχή του, παραχωρώντας την τρίτη συνεχόμενη ισοπαλία και μάλιστα με το ίδιο σκορ, 1-1.

Ο Ολυμπιακός Βόλου κατάφερε στις εννέα πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος να βγάλει με επιτυχία ένα δύσκολο πρόγραμμα αποσπώντας 13 βαθμούς, δίνοντας μάλιστα τέσσερα παιχνίδια στο Πανθεσσαλικό και πέντε εκτός έδρας. Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας ένα σαφώς πιο εύκολο (θεωρητικά) πρόγραμμα, δεν κατάφεραν να πάρουν τους βαθμούς που περίμεναν, καθώς δεν κέρδισαν κανένα από τα τρία ματς έδρας (με Αστέρα Τρ., Καβάλα και Άρη), ενώ μακριά από το Βόλο ήρθαν ισόπαλοι με τον Πανσερραϊκό και έχασαν στην Ξάνθη.

Κι όλα αυτά όχι γιατί δεν είχαν καλή παρουσία στον αγωνιστικό χώρο (αντιθέτως μάλιστα), αλλά γιατί δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια, χάνοντας απίστευτες ευκαιρίες για γκολ. Βάσει της εικόνας που παρουσίασαν οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη στα πέντε τελευταία παιχνίδια δεν είναι υπερβολή αν πούμε, ότι θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει ισάριθμες νίκες. Θα ήταν τελείως διαφορετικά τα πράγματα, αν η ομάδα είχε έστω τέσσερις βαθμούς περισσότερους, από τη στιγμή που η πίεση και το άγχος στη συνέχεια του πρωταθλήματος θα ήταν λιγότερα.

Η τεχνική ηγεσία, σύμφωνα με τον προπονητή του Ολυμπιακού, όσο και αν ψάχνει δεν μπορεί να βρει τις αιτίες που ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές να σημειώσει τουλάχιστον μία νίκη. Η ομάδα βγάζει αυτοματισμούς μέσα στον αγωνιστικό χώρο, δημιουργεί ευκαιρίες και έχει να επιδείξει τις περισσότερες τελικές προσπάθειες ακόμη και από τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Η ουσία όμως στο ποδόσφαιρο είναι πολύ σημαντικό πράγμα και το βολιώτικο συγκρότημα δεν μπορεί να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιουργεί. Από τη μια η ατυχία – στα παιχνίδια με την Ξάνθη και τον Άρη τα δοκάρια σταμάτησαν τους «ερυθρόλευκους» – από την άλλη η έλλειψη «καθαρού» μυαλού στην τελική προσπάθεια, έχουν στοιχίσει πολύτιμους βαθμούς στον Ολυμπιακό. Δεν αρκεί η διάθεση, η αγωνιστικότητα, το πάθος και το επιθετικό πνεύμα, που διακρίνει την ομάδα, για να έρθει η νίκη.

Η τεχνική ηγεσία είχε θέσει ως στόχο τους 20 βαθμούς συγκομιδή στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, με τον Ολυμπιακό να έχει 17 μία αγωνιστική πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μισό της περιόδου. Για να επιτευχθεί ο στόχος, οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να κερδίσουν στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό, σ’ ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Αν θα το καταφέρουν, θα φανεί το βράδυ του Σαββάτου.

Ο Ολυμπιακός κόντρα στον Άρη προσπάθησε να παίξει γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο και ήταν καλύτερος από τον αντίπαλο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη άξιζαν τη νίκη, από τη στιγμή που δεν απειλήθηκαν από τους «κίτρινους», ενώ δέχθηκαν ένα γκολ που σπάνια βλέπουμε στα γήπεδα.

Η απογοήτευση και η στενοχώρια ήταν μεγάλες στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο μετά το τέλος του παιχνιδιού, ενώ χαρακτηριστική ήταν η ατάκα του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος τόνισε πως «αν ο Άρης αγωνίζεται στην Ευρώπη, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παίζει στο διάστημα». Με τα λόγια αυτά ήθελε να μεταφέρει παραστατικά την εικόνα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες στο γήπεδο, με τον Ολυμπιακό να παίζει καλό ποδόσφαιρο, σε αντίθεση με τον Άρη που η απόδοση των παικτών του κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα.

Ωστόσο, θα πρέπει να τονίσουμε πως για ένα ακόμη παιχνίδι φέτος ο Ολυμπιακός αδικήθηκε από τη διαιτησία, καθώς ο κ. Μήτσιος δεν καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, λίγο πριν τη λήξη του αγώνα, σε ανατροπή του Σανκαρέ μέσα στην περιοχή του Άρη.

Το Σάββατο με ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός το ερχόμενο Σάββατο θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον δεύτερο της κατάταξης της Σούπερ Λιγκ Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Η απεργία της Τετάρτης υποχρέωσε την ΕΠΟ να μεταφέρει μία μέρα νωρίτερα την εκδίκαση της έφεσης του Παναθηναϊκού για την τιμωρία μίας αγωνιστικής που του επιβλήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ για τα επεισόδια στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό.
Έτσι η υπόθεση θα εξεταστεί σήμερα το μεσημέρι στις 13:30, ενώ στη συνέχεια θα γίνει γνωστό αν οι «πράσινοι» θα αγωνιστούν με κόσμο ή χωρίς το ερχόμενο Σάββατο απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου στο ΟΑΚΑ.
Η διοίκηση του Παναθηναϊκού περιμένει και νέα κλήση από τον αθλητικό δικαστή για τα όσα έγιναν στον αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Ο Σάκης Τσιώλης στο δύσκολο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό θα έχει στη διάθεσή του τρεις παίκτες που δεν αγωνίστηκαν στο ματς με τον Άρη, καθώς εξέτισαν την ποινή τους και αυτοί είναι οι Μόνχε, Ζαραδούκας και Ψυχογιός. Τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Άλβαρεζ και τις προσεχείς μέρες η τεχνική ηγεσία θα αποφασίσει σε ποιο από τα τέσσερα προσεχή παιχνίδια θα εκτίσει την ποινή του.

Στον Ολυμπιακό πιστεύουν πως μπορούν να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα από τον μεγάλο τους αντίπαλο, με τον προπονητή των «ερυθρολεύκων» να τονίζει σχετικά «ποιος ξέρει, αν σ’ αυτό το δύσκολο παιχνίδι, στο οποίο δεν το υπολογίζεις, η τύχη ίσως γυρίσει…».

Με δεδομένο ότι οι Φραντζιπάνε και Κάστρο έμειναν εκτός αποστολής από το προηγούμενο παιχνίδι, χωρίς να υπάρχει λόγος τιμωρίας ή τραυματισμού, η τεχνική ηγεσία δεν φαίνεται να τους υπολογίζει. Και οι δύο παίκτες βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου και πρόκειται να αποτελέσουν παρελθόν. Ήδη, ο Ολυμπιακός αναζητά παίκτες από την ξένη ποδοσφαιρική αγορά, ενώ ο Σάκης Τσιώλης στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τον Άρη προανήγγειλε την έλευση στην ομάδα τεσσάρων παικτών στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το