Αθλητισμός

Έχασε “χρυσή” ευκαιρία η Νίκη

Τεράστια ευκαιρία να ανεβεί στη δεύτερη θέση του βορείου ομίλου στη Football League απώλεσε η Νίκη. Οι «κυανόλευκοι» ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με τον Τηλυκράτη δεχόμενοι την ισοφάριση στο 89’ και παρέμειναν τέταρτοι.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

 

Η αναμέτρηση με τον Τηλυκράτη ήταν μεγάλης σημασίας για τη Νίκη, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει την αποστολή της. Ενώ κρατούσε στα χέρια της τους τρεις πολύτιμους βαθμούς μια στιγμή αδράνειας στο 89’ ήταν αρκετοί για χάσει τη νίκη μέσα από τα χέρια της.

Το τελικό 1-1 αδικεί κατάφωρα τους «κυανόλευκους». Αν και δεν έθελξαν με την απόδοσή τους, ήταν εμφανώς ανώτεροι από το συγκρότημα της Λευκάδας και άξιζαν να κερδίσουν.

Σε όλη τη διάρκεια η βολιώτικη ομάδα είχε τα «ηνία» του αγώνα στα χέρια της. Πέτυχε ένα τέρμα σπάνιας ομορφιάς με τον Γιώργο Πουλάκο στο 52’, είχε ευκαιρίες για να σημειώσει περισσότερα γκολ, αλλά στο τέλος η μπάλα την «τιμώρησε» με τον πιο σκληρό τρόπο.

Αυτό που «πόνεσε» τους φιλάθλους της Νίκης ήταν ότι χάθηκαν δύο βαθμοί από έναν κατώτερο αντίπαλο. Ο Τηλυκράτης ήταν ανύπαρκτος επιθετικά, αλλά στάθηκε τυχερός ισοφαρίζοντας από το …πουθενά στο 89’ με τον Θανέλα σε μια παράδοξη φάση. Ο Βαγγέλης Στουρνάρας χρεώθηκε ένα αυστηρό φάουλ δίνοντας τη δυνατότητα στον Τηλυκράτη να φέρει πολλούς παίκτες στην «κυανόλευκη» περιοχή. Σ’ εκείνο το σημείο οι «κυανόλευκοι» υπέδειξαν στον κ. Ανδρονικίδη ότι θα γινόταν αλλαγή, με τον Χρήστο Χολέβα να ετοιμάζεται να μπει στο ματς. Για άγνωστο λόγο, όμως, ο Πειραιώτης ρέφερι, παρότι είδε ότι ο τέταρτος διαιτητής ήταν έτοιμος να υποδείξει τον παίκτη που θα φύγει από το παιχνίδι, σφύριξε δίνοντας το έναυσμα στον Θεράπο να εκτελέσει το φάουλ. Οι παίκτες της Νίκης μάλλον αιφνιδιάστηκαν, ο Θανέλας κινήθηκε πιο γρήγορα και με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά παραβίασε την εστία του Ψωμιάδη γράφοντας το 1-1

Ο Περικλής Αμανατίδης επέλεξε σύστημα 4-5-1 σε διάταξη σε 4-2-3-1. Την εστία υπερασπίστηκε ο Μιχάλης Ψωμιάδης έχοντας μπροστά του τους Βαγγέλη Στουρνάρα (δεξιά), Ιωσήφ Λαμπρόπουλο (αριστερά), Ανδρέα Μκρτσιαν, Γιώργο Δεληζήση (σέντερ μπακ). Στο χώρο του κέντρου έπαιξαν οι Παντελής Ριζογιάννης, Γιάννης Πεχλιβανόπουλος (στον άξονα), οι Γιώργος Λαζαρίδης, Χαράλαμπος Παυλίδης επιχειρούσαν στις πτέρυγες (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), με τον Κώστα Διαμαντίδη να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο με τον Γιώργο Πουλάκο, που αποτέλεσε την «αιχμή του δόρατος».

Ανασταλτικά η Νίκη τα πήγε καλά, αφού με εξαίρεση τη φάση του γκολ δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από τον Τηλυκράτη. Στον δημιουργικό τομέα υπήρχαν κάποια προβλήματα, με τους Παντελή Ριζογιάννη και Γιάννη Πεχλιβανόπουλο να μην μπορούν να βγάλουν γρήγορα την ομάδα μπροστά. Αυτό υποχρέωνε τον Κώστα Διαμαντίδη να γυρίσει συχνά πίσω για να πάρει την μπάλα αφήνοντας μόνο τον Γιώργο Πουλάκο. Ο έμπειρος επιθετικός δεν είχε βοήθειες από τους Λαζαρίδη, Παυλίδη, οι οποίοι δεν συνέκλιναν για να τον βοηθήσουν. Παρόλα αυτά ο Πουλάκος ήταν πολύ απειλητικός για την εστία του Σταυράκη με χαρακτηριστικότερη τη φάση του γκολ στο 52’, ενώ σκόραρε και στο 49’ με το τέρμα όμως να ακυρώνεται -μάλλον λανθασμένα- από τον β’ βοηθό. Όπως και να έχει, όμως, η Νίκη έχασε δύο «χρυσούς» βαθμούς και μαζί την ευκαιρία να ανεβεί στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

ΝΙΚΗ: Ψωμιάδης, Στουρνάρας (92’ Αναστασίου), Λαμπρόπουλος, Μκρτσιαν, Δεληζήσης, Ριζογιάννης, Πεχλιβανόπουλος, Λαζαρίδης (70’ Κυπτίου), Παυλίδης

(75’ Λουκίνας), Διαμαντίδης, Πουλάκος.

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ: Σταυράκης, Χριστοδούλου (55’ Θεράπος), Καταγής, Πουταχίδης, Ρούσσης, Καραγιαννίδης, Παπανίκου (83’ Κόκκαλης), Νάκος, Κατσίκης, Θανέλας, Συμελίδης (67’ Αλμπάνης).

 

Διαμαντίδης: Πληρώσαμε

μια στιγμή αδράνειας

Πικραμένοι ήταν οι ποδοσφαιριστές της Νίκης μετά την ισοπαλία με τον Τηλυκράτη. Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Κώστα Διαμαντίδη. «Κάναμε ένα αρκετά καλό παιχνίδι, ήμασταν πολύ καλύτεροι από την αντίπαλη ομάδα, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, πιέσαμε από την αρχή. Η αντίπαλη ομάδα δεν μας δημιούργησε προβλήματα, αλλά πληρώσαμε μία στιγμή αδράνειας στα τελευταία λεπτά» υπογράμμισε ο 27χρονος μέσος και πρόσθεσε:»

Είμαστε στη δύσκολη θέση, γιατί κυνηγάμε, δεν μας κυνηγούν. Αυτό που θα κάνουμε είναι να παλέψουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο».

 

Στο «Π. Μαγουλάς»

ο Ανδρέας Πάτσης

Στο «Παντελής Μαγουλάς» βρέθηκε την Κυριακή ο Ανδρέας Πάτσης (φωτό). Ο 46χρονος νομικός παρακολούθησε το ντέρμπι με τον Τηλυκράτη παρέα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Δημήτρη Ιωαννίδη φορώντας κασκόλ της Νίκης. Μάλιστα δέχθηκε με χαρά να συνομιλήσει με φιλάθλους οι οποίοι τον πλησίασαν και τον ρωτούσαν τι πρόκειται να γίνει με τα διοικητικά. Ο κ. Πάτσης τους τόνισε ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία για το μάνατζμεντ μέχρι το τέλος της περιόδου, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι όλα θα πάνε καλά και στο θέμα της απόκτησης της πλειοψηφίας των μετοχών της ΠΑΕ.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το