Αθλητισμός

Έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια του ο Ολυμπιακός Β.

Την ευκαιρία να φύγει με τους τρεις βαθμούς από μια δύσκολη έδρα έχασε χθες ο Ολυμπιακός Βόλου. Μέχρι το 92’ οι «ερυθρόλευκοι» κρατούσαν τη νίκη στα χέρια τους στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, πριν ισοφαριστούν σε 2-2 από τον Γκουγκουλιά, που έμελε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα στη αναμέτρηση που διεξήχθη στο στάδιο των Σερρών. Στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση ο Ολυμπιακός άξιζε τη νίκη, όμως η τύχη γύρισε την πλάτη στους παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου, στο ντεμπούτο του 45χρονου τεχνικού στον πάγκο της βολιώτικης ομάδας.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ με χτύπημα φάουλ του Κόντου στο 32’, κατάφερε να …γυρίσει το ματς, με δύο γκολ που πέτυχαν οι Στουρνάρας στο 39’και ο Ογιαρμπίντε στο 57’ και εκεί που όλα έδειχναν πως οι «ερυθρόλευκοι» θα έφταναν στην πρώτη φετινή νίκη εκτός έδρας, δέχθηκαν το γκολ της ισοφάρισης από τον Γκουγκουλιά, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος που έκανε ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Θοδωρής Γκίτκος.

Στις κερκίδες του σταδίου των Σερρών βρέθηκαν 200 περίπου οπαδοί του Ολυμπιακού, οι οποίοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους με τα συνθήματα και τις εκδηλώσεις τους.

Ψυχωμένοι οι «ερυθρόλευκοι»

Με πέντε νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι με την Καλλιθέα και με διαφορετικό σύστημα και τακτική, παρέταξε την ομάδα του στις Σέρρες ο Σούλης Παπαδόπουλος. Την «ερυθρόλευκη» εστία υπερασπίστηκε ο Γκίτκος, ενώ οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες ήταν οι Στουρνάρας (δεξιά) και Κατσιαρός (αριστερά). Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Γόγολος και Παλαιολόγος, ενώ ο Στογιάνοφ αγωνίστηκε μπροστά από τους δύο στόπερ. Στη μεσαία γραμμή στον άξονα έπαιξαν οι Τσιάτσιος και Πινδώνης, ο Μπακαγιόκο αγωνίστηκε στη δεξιά πτέρυγα, ο Ογιαρμπίντε στην αριστερή, ενώ ο Γαλάνης έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

Το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι ήταν πολύ καλό, με τους «ερυθρόλευκους» να πιέζουν στο χώρο του κέντρου και να προσπαθούν να αναπτυχθούν επιθετικά, τόσο από τα άκρα, όσο και από τον άξονα. Έκλειναν τους διαδρόμους για την εστία του Γκίτκου και δεν επέτρεπαν στους γηπεδούχους να πατούν την περιοχή του Ολυμπιακού.

Μόλις στο 2’ ο Πινδώνης έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει και να δώσει το προβάδισμα στο σκορ στον Ολυμπιακό. Αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή έπιασε το ψηλοκρεμαστό σουτ, ο Λουσινί ήταν έξω από την εστία του, με τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Πανσερραϊκού.

Οι γηπεδούχοι είχαν μια ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο, στο πρώτο ημίωρο δεν είχαν να επιδείξουν ούτε μία αξιόλογη επιθετική προσπάθεια. Μόνο με χτυπήματα φάουλ έξω από την περιοχή προσπαθούσαν να απειλήσουν το τέρμα του Γκίτκου και κατάφεραν, τελικά, στο 32’ να προηγηθούν στο σκορ με χτύπημα φάουλ του Κόντου. Ο παίκτης του Πανσερραϊκού αιφνιδίασε τον Γκίτκο, ο οποίος έμεινε «άγαλμα», βλέποντας απλά τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του στην αριστερή του γωνία.

Το γκολ του Πανσερραϊκού δεν πτόησε τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, οι οποίοι συνέχισαν να στέκονται καλά στον αγωνιστικό χώρο, να μαρκάρουν σε όλους τους χώρους και να παίζουν με αντεπιθέσεις. Επτά λεπτά μετά την επίτευξη του τέρματος των γηπεδούχων ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισοφαρίσει, μ’ ένα πολύ ωραίο γκολ σε δημιουργία και εκτέλεση. Ο Γαλάνης με ωραία πάσα βρήκε τον Στουρνάρα μέσα στην αντίπαλη περιοχή, ο αμυντικός του Ολυμπιακού πρόλαβε τον Μπριλάκη και με πλασέ έγραψε το 1-1.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο οι δύο ομάδες προσπάθησαν να πετύχουν κάποιο γκολ που θα τους έβαζε μπροστά στο σκορ, με τον Πανσερραϊκό να έχει δύο καλές επιθετικές προσπάθειες και ο Ολυμπιακός Βόλου μία.

Συγκεκριμένα στο 42’ ο Τοντόροφ σούταρε με τη μπάλα να περνά άουτ, ενώ στο 45’ ο Γκίτκος απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ την κεφαλιά του Ανάκογλου μέσα από την περιοχή.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους μετά από προσπάθεια του Μπακαγιόκο η μπάλα έφτασε στον Τσιάτσιο, ο μέσος του Ολυμπιακού σούταρε, με τη μπάλα να κοντράρει στον Μπριλάκη και να απομακρύνεται ο κίνδυνος για την εστία του Λουσινί.

«Έμφραγμα» στο 92’

Ο Ολυμπιακός συνέχισε την πολύ καλή του παρουσία στο παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα αγωνίστηκε με πάθος, πάλεψε για το νικηφόρο αποτέλεσμα και άξιζε τη νίκη, την οποία κρατούσε στα χέρια του μέχρι το δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Μπορεί ο Πανσερραϊκός να μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη στο πρώτο δεκάλεπτο (46-55’), ωστόσο, ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που πέτυχε δεύτερο γκολ στο 57′ με τον Λουίς Ογιαρμπίντε. Νωρίτερα, ο Πανσερραϊκός απείλησε στο 51’, όταν ο Ράνιτς εκτέλεσε φάουλ, με τη μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκίτκου.

Ο Ολυμπιακός πήρε …κεφάλι στο σκορ στο 57’, όπως προαναφέραμε. Ο Πινδώνης επιχείρησε το σουτ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Μπριλάκη, κατέληξε στον αμαρκάριστο Ογιαρμπίντε μέσα στην περιοχή και ο Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός με ψύχραιμο σουτ έγραψε το 2-1 για τον Ολυμπιακό.

Το γκολ αυτό έδωσε ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στους παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου, οι οποίοι δεν κλείστηκαν στην άμυνα, κυνήγησαν και το τρίτο γκολ, χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες με τους Μπακαγιόκο και Ανιέτε μέσα σε διάστημα δύο λεπτών. Συγκεκριμένα, στο 62′ σουτ από πολύ πλάγια θέση του Μπακαγιόκο, ο Λουσινί έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ, με τον Ολυμπιακό να χάνει σημαντική ευκαιρία για γκολ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Τσιάτσιος πάσαρε στον Μπακαγιόκο, ο Ιβοριανός με τακουνάκι βρήκε τον Ανιέτε, ο τελευταίος σούταρε μέσα από την περιοχή, με τον Λουσινί να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ, μην επιτρέποντας στον Ολυμπιακό να φτάσει και σε τρίτο γκολ.

Το παιχνίδι είχε αποκτήσει «άγρια» ομορφιά και στο 65’ ήταν η σειρά του Πανσερραϊκού να χάσει πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Ο δραστήριος χθες Ανάκογλου έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο εσωτερικό του δεξιού δοκαριού του Γκίτκου και έφυγε παράλληλα από την εστία του Ολυμπιακού, καταλήγοντας άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα, στο 67’ νέο δυνατό σουτ του Ανάκογλου η μπάλα βρήκε το κεφάλι του Παλαιολόγου και έφυγε λίγα εκατοστά έξω από το αριστερό δοκάρι του Γκίτκου, κόρνερ.

Στο τελευταίο 20λεπτο ο Πανσερραϊκός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς όμως να είναι και ιδιαίτερα απειλητικός για την άμυνα του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» του Σούλη Παπαδόπουλου είχαν ηρεμία στο παιχνίδι τους και όποτε τους δινόταν η ευκαιρία έβγαιναν στην επίθεση, δίχως όμως και αυτοί να χάσουν κάποια σπουδαία ευκαιρία στο διάστημα 70’-90’.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως ο Ολυμπιακός θα έφτανε σε μια σπουδαία νίκη σε μια έδρα που δεν έχει νικήσει ποτέ στην ιστορία του για τα εθνικά πρωταθλήματα, ο Γκουγκουλιάς ισοφάρισε για Πανσερραϊκό σε 2-2 στο 92’, παίρνοντας τη «μπουκιά από το στόμα» του Ολυμπιακού.

Ο Κιάσσος σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυντικού του Ολυμπιακού, πήρε ύψος, ο Γκίτκος έκανε ολέθριο λάθος (η μπάλα του ξέφυγε μέσα από τα χέρια) και ο Γκουγκουλιάς που καραδοκούσε, από κοντά ισοφάρισε σε 2-2.

Όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι οι παίκτες του Ολυμπιακού νιώθουν απογοητευμένοι από το γεγονός ότι έχασαν σπουδαία ευκαιρία να πάρουν τρεις βαθμούς στις Σέρρες, παρότι η ισοπαλία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως αρνητικό αποτέλεσμα, απέναντι σε μια πολύ καλή και έμπειρη ομάδα, όπως είναι ο Πανσερραϊκός.

Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός Β. 2-2

1. Λουσινί
2. Κιάσσος

3. Τσαούσης

4. Μπριλάκης

8. Σιάκας

Παρασκευαΐδης

(11. Γκουγκουλιάς 63’)

10. Ανάκογλου

19. Κόντος

23. Τοντόροφ

(Μπονέρης 56’)

27. Ράνιτς

99. Μπανγκουρά

 

1. Γκίτκος

77. Στουρνάρας

14. Κατσιαρός

(27. Καρράς 65’)

4. Γόγολος

19. Παλαιολόγος

34. Στογιάνοφ

6.Τσιάτσιος

8. Πινδώνης

18. Μπακαγιόκο

(9. Κόλεφ 88’)

10. Ογιαρμπίντε

15. Γαλάνης

(20. Ανιέτε 59’)

Διαιτητής: Γκράνας (Ξάνθης)

Βοηθοί: Χατζημωϋσιάδης, Εμπλιούκ (ξάνθης)

Σκόρερ: 32′ Κόντος, 92′ Γκουγκουλιάς-39′ Στουρνάρας, 57′ Ογιαρμπίντε

Κίτρινες: Παρασκευαΐδης-Παλαιολόγος, Στογιάνοφ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το