Ελλάδα, Πρώτο Θέμα (old)

Έφοδος σε αστυνομικά τμήματα από το Εσωτερικών Υποθέσεων για την ΧΑ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

Επιχείρηση-σκούπα στα αστυνομικά τμήματα στη Νίκαια, στα Καμίνια και στου Ρέντη πραγματοποιεί την Τρίτη η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να ερευνηθούν περιστατικά βίας, στα οποία εμπλέκεται η Χρυσή Αυγή.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας απέστειλε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου συμπληρωματικό φάκελο με στοιχεία από επιθέσεις, στις οποίες εμπλέκεται η Χρυσή Αυγή.

Ανάμεσα στα στοιχεία περιλαμβάνεται και το πρόσφατο περιστατικό επίθεσης μελών της Χρυσής Αυγής εναντίον μελών του ΠΑΜΕ, στη διάρκεια αφισοκόλλησης στο Πέραμα. Για την επίθεση δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής καμία σύλληψη.

Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκονται οι καταθέσεις στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου δημοσιογράφων που έχουν ασχοληθεί με το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής, ενώ αναμένεται να καταθέσουν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, πλην του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής.

Οι απόψεις και οι εμπειρίες των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων θα ενταχθούν στη δικογραφία που σχηματίζεται για ενδεχόμενη συγκρότηση, συμμετοχή ή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Επιπλέον, καταθέτουν ανωνύμως και πρώην στελέχη της Χρυσής Αυγής που έχουν απομακρυνθεί από την οργάνωση και επιθυμούν να δώσουν στοιχεία για τη δομή της.
Έλεγχοι και στο Λιμενικό

Ελέγχους πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να εντοπίσει τυχόν διασυνδέσεις στελεχών του Σώματος με τη Χρυσή Αυγή.

Πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας ανέφεραν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια σχετική πληροφόρηση για το θέμα και πρόσθεσαν πως από εδώ και στο εξής, αν υπάρχουν καταγγελίες ή υποψίες, θα μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» της έρευνας.

Όπως τόνισαν οι ίδιες πηγές, ο υπουργός Μ. Βαρβιτσώτης έχει δηλώσει για το θέμα ότι τέτοιες καταγγελίες που αφορούσαν υπηρεσίες του Λιμενικού ελέγχονταν ανέκαθεν και στο πλαίσιο αυτά συνεχίζονται.

Μάλιστα έχει δοθεί εντολή απο τον ίδιο να είναι σε διαρκή επαγρύπνηση η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, προκειμένου, αν υπάρξουν ανάλογες καταγγελίες όπως και στα υπόλοιπα σώματα ασφαλείας για διασυνδέσεις στελεχών με τη Χρυσή Αυγή, να ελεγχθούν άμεσα.

Αντιδρά η ΠΟΑΣΥ

Για θυματοποίηση του Σώματος και των αστυνομικών εξαιτίας των ελέγχων για σχέσεις με την Χρυσή Αυγή κάνει λόγο η ΠΟΑΣΥ. «Όλα αυτά θα δυσκολέψουν περισσότερο το έργο του Έλληνα Αστυνομικού και θα καταστίσουν αυτόν ως ‘αποδιοπομπαίο τράγο’ με το πολιτικό σύστημα να βγαίνει αλώβητο από τις τραγικές εξελίξεις» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ.

«Η ζημιά που προκαλείται από αυτό στη συνείδηση των πολιτών είναι πολύ μεγάλη και δεν αναστρέφεται με τις διαβεβαιώσεις της αστυνομικής ηγεσίας ότι είναι άσχετες οι μετακινήσεις με την τραγική επικαιρότητα» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ.

Στην ταυτοποίηση πέντε προσώπων που συνεννοήθηκαν με τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, προχώρησε η αστυνομία.

Κατά πληροφορίες, τα πέντε άτομα που ταυτοποιήθηκαν ότι επικοινώνησαν με τον Γ.Ρουπακιά λίγο πριν ή λίγο μετά τη δολοφονία Φύσσα θα κληθούν σύντομα από την ανακρίτρια που ερευνά την υπόθεση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το