Photo Gallery, Αθλητισμός

Έτοιμος για την πρώτη μάχη

Ο Ολυμπιακός Β. ταξιδεύει στο Βελιγράδι εν όψει της αυριανής αναμέτρησης με τη Ραντ

 

 

 

 

Η ώρα για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στην ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου έφτασε. Αύριο στις 6 μ.μ. (ώρα Ελλάδος), οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν τη Ραντ στο Βελιγράδι, με στόχο να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Σήμερα αναχωρεί η αποστολή για την πρωτεύουσα της Σερβίας, με τον Χάβι Γκράθια να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, εκτός του Ιγκόρ Ομπέρτ, καθώς δεν έχει έρθει ακόμη η μπλε κάρτα του.

Η αισιοδοξία είναι μεγάλη στις τάξεις της ομάδας για την κατάκτηση ενός θετικού αποτελέσματος, ωστόσο, όλοι στον Ολυμπιακό αντιμετωπίζουν την αυριανή αναμέτρηση με μεγάλη σοβαρότητα και προσοχή. Οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν πως θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μια ομάδα που ήδη βρίσκεται στην έκτη εβδομάδα της προετοιμασίας της, ενώ έχει δώσει και δύο επίσημα παιχνίδια, έστω με την άσημη και αδύναμη Τρε Πένε, από το Σαν Μαρίνο.

Η Ραντ βασίζεται, κυρίως, στην ομοιογένεια. Είναι μια ομάδα η οποία κάθε χρόνο φροντίζει να μην γίνονται πολλές αλλαγές στο ρόστερ της και διαθέτει ορισμένους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Η τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού φρόντισε μέσω βίντεο να αναλύσει το παιχνίδι του αντιπάλου και ήδη έχει καταστρώσει τα πλάνα της.

Στην παρούσα φάση θεωρείται δύσκολο να κερδίσει θέση βασικού στην ομάδα κάποιος από τους νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές. Οι Στέφαν Νταρμπιόν, Αλεχάντρο Κάσχιο και Αντρέ Σκέμπρι συμπεριλήφθησαν κανονικά στην αποστολή (ήρθαν οι μπλε κάρτες τους), ωστόσο, δύσκολο κάποιος απ’ αυτούς να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα.

Ο Χάβι Γκράθια θα στηριχθεί στους παίκτες της περσινής ομάδας και σε σχέση με το φιλικό παιχνίδι με την Λοκομοτίβ Πλόβντιβ, είναι πολύ πιθανό να προβεί σε δυο-τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα. Από τη στιγμή που ο Χαβιέ Ουμπίντες έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε, θα πάρει θέση βασικού στο χώρο της μεσαίας γραμμής. «Παίζεται» ποιος θα καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας, καθώς δεν αποκλείεται να αγωνιστεί ο Γιάννης Ζαραδούκας αντί του Στάθη Ρόκα (ο τελευταίος έπαιξε ως βασικός τόσο στο φιλικό με τον Εθνικό Βόλου, όσο και με την Λοκομοτίβ). Μία θέση στο κέντρο της άμυνας διεκδικούν οι Πέτερ Ντολεζάι και Χαβιέ Τομάς, ενώ με τις ίδιες πιθανότητες διεκδικούν τη θέση κάτω από δοκάρια οι Μανουέλ Ρόκα και Έλντιν Γιακούποβιτς.

 

«Πετάει» για Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε χθες το πρωί την προετοιμασία του επί ελληνικού εδάφους με προπόνηση στο ΕΑΚ του Βόλου. Η προπόνηση περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής, με τον Χάβι Γκράθια να δίνει έμφαση στις στημένες φάσεις. Το θετικό για τον 41χρονο Ισπανό τεχνικό είναι το γεγονός ότι δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, αφού όλοι οι παίκτες βρίσκονται στη διάθεσή του.

Δεκαεννέα συνολικά ποδοσφαιριστές, μαζί με την τεχνική ηγεσία και τα υπόλοιπα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος αναχωρούν σήμερα στις 9 το πρωί από το Βόλο με προορισμό την Αθήνα, ενώ στη συνέχεια θα μεταβούν αεροπορικώς από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στο Βελιγράδι. Η πτήση είναι προγραμματισμένη για τις 2.45 μ.μ.

Οι παίκτες που βρίσκονται στη διάθεση του Χάβι Γκράθια είναι οι Μανουέλ Ρόκα, Έλντιν Γιακούποβιτς, Ζόλταν Σέλεζι, Στάθης Ρόκας, Γιάννης Ζαραδούκας, Χαλίφα Σανκαρέ, Χαβιέ Τομάς, Πέτερ Ντολεζάι, Λέαντρο Άλβαρεζ, Παύλος Μητρόπουλος, Στέφαν Νταρμπιόν, Αλεχάντρο Κάσχιο, Χαβιέ Ουμπίντες, Μάριο Μπρέσκα, Νόε Ακόστα, Βιθέντε Μόνχε, Αντρέ Σκέμπρι, Χουάν Μαρτίν και Ηλίας Σολάκης.

Η αποστολή αναμένεται να φτάσει στο Βελιγράδι στις 4.20 μ.μ. και στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί προπόνηση στο γήπεδο της Όμπιλιτς όπου θα διεξαχθεί η αυριανή αναμέτρηση. Μισή ώρα νωρίτερα, στις 7.30 μ.μ., ο Χάβι Γκράθια θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ.

Θυμίζουμε πως ο αγώνας του Ολυμπιακού με τη Ραντ είναι προγραμματισμένος για αύριο Πέμπτη στις 6 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) και θα διεξαχθεί στο «Μίλος Όμπιλιτς Στάντιουμ», χωρητικότητας 4.500 θεατών και όχι στη φυσική έδρα της Ραντ. Κι αυτό γιατί το γήπεδο της Ραντ δεν πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει η ΟΥΕΦΑ για τη διεξαγωγή ευρωπαϊκών αγώνων.

 

Μίτροβιτς: Νίκη με

οποιοδήποτε σκορ

Με τα καλύτερα λόγια για τον Ολυμπιακό Βόλου μίλησε ο αμυντικός της Ραντ, Μίλαν Μίτροβιτς σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα volosfans.com. Ο παίκτης της σερβικής ομάδας εστίασε τις δηλώσεις του στον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού, κάνοντας λόγο ότι οι Βολιώτες διαθέτουν «επίθεση-φωτιά», ενώ ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος θα είναι ικανοποιημένος με μία νίκη με οποιοδήποτε σκορ ή ακόμη και με ισοπαλία:

«Ξέρουμε πως ο Ολυμπιακός Βόλου έχει έναν επιθετικό τρόπο ανάπτυξης που βασίζεται κυρίως από τα άκρα. Επίσης είδαμε πως διαθέτει επίθεση «φωτιά» και το στυλ παιχνιδιού του παραπέμπει στο νοτιοαμερικάνικο ποδόσφαιρο. Μπορεί απέναντι στην Τρε Πένε να είχαμε εύκολο έργο και το παιχνίδι να μην προσφερόταν για να αξιολογήσουμε το πόσο καλή ομάδα είμαστε, ωστόσο, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου θα δείξουμε τις μεγάλες δυνατότητές μας. Νομίζω, πως κι εγώ και οι συμπαίκτες μου θα ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα και θα μπορέσουμε να… φρενάρουμε τον ρυθμό των αντιπάλων.

Μια νίκη με οποιοδήποτε σκορ, αλλά ακόμα και μια ισοπαλία είναι ένα καλό αποτέλεσμα. Το θέμα είναι να πάμε στην ρεβάνς του Βόλου με ελπίδες για πρόκριση.

Για εμάς τους νέους παίκτες αυτά τα παιχνίδια αποτελούν ευκαιρίες ζωής που δεν πρέπει να σπαταλήσουμε».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το