Photo Gallery, Αθλητισμός

«Έσπασαν καρδιές» στο Σέσκλο

Ο Ρήγας επιβλήθηκε 4-2 στα πέναλτι της Ακρόπολης για το Κύπελλο ΕΠΣΘ

«Έσπασαν καρδιές» χθες το απόγευμα στο γήπεδο του Σέσκλου όπου αναμετρήθηκαν η τοπική Ακρόπολη με τον Ρήγα Φεραίο για την Α’ φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3 και η πρόκριση στον επόμενο γύρο κρίθηκε στα πέναλτι όπου Βελεστινιώτες αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι επικρατώντας με 4-2.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Ο Ρήγας Φεραίος ήταν εξ αρχής το φαβορί του χθεσινού παιχνιδιού μια και τον χωρίζει μία κατηγορία από την Ακρόπολη. Αυτό όμως το απέδειξε μόνο στα πρώτα 45 λεπτά του ματς, όταν και προηγήθηκε με 3-1. Από κει και πέρα το σκηνικό του αγώνα άλλαξε και οι γηπεδούχοι βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να ισοφαρίσουν σε 3-3 στέλνοντας το ματς αρχικά στην παράταση και στη συνέχεια στα πέναλτι.

Εκεί δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την διαγραφόμενη έκπληξη, καθώς σε δύο περιπτώσεις δεν σκόραραν τη στιγμή που οι αντίπαλοί τους αποδείχθηκαν απόλυτα εύστοχοι. Έτσι, ο περσινός κάτοχος του τροπαίου Ρήγας Φεραίος θα συνεχίσει την πορεία του στη διοργάνωση, έστω και αν προβλημάτισε με την απόδοσή του, ενώ η Ακρόπολη αποκλείστηκε με «ψηλά το κεφάλι».

Οι γηπεδούχοι έχασαν καλή ευκαιρία στο ξεκίνημα και συγκεκριμένα στο 4’ με τον Αξιώτη, ενώ ο Ρήγας κατάφερε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη του οργανωμένη προσπάθεια στο ματς. Ήταν στο 6ο λεπτό όταν ο Τσουκάλης έβγαλε την πάσα για τον Μπίκα που από τα δεξιά επιχείρησε το δυνατό σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ντίκα (0-1).

Στο 12’ ο Μιχολίτσης σέντραρε και για λίγο ο Τσουκάλης δεν κατάφερε να κάνει την προβολή, ενώ στην αντεπίθεσή της η Ακρόπολη κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα. Ο Κ. Κολυμήτρας τροφοδότησε τον Γιάννη Μόσιο που με εύστοχο πλασέ έγραψε το 1-1 στο 13’. Όμως η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε πολύ. Στο 18’ ο Σ. Μπακάλης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Τσουκάλης με κοντινό σουτ έδωσε ξανά το προβάδισμα στον Ρήγα (1-2).

Στο 20’ λίγο έλειψε να απαντήσουν εκ νέου οι Σεσκλιώτες, αλλά η προσπάθεια του Κ. Κολυμήτρα βρήκε στο δοκάρι, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ρηγίνος επεδίωξε να πετύχει ένα θεαματικό τέρμα με ανάποδο ψαλίδι, αλλά ο σωστά τοποθετημένος Ντίκας μπλόκαρε τη μπάλα.

Πάντως, το 1-3 έγινε στο 29’ όταν από μακρινή μπαλιά του Χατζή ο Μιχολίτσης έγινε κάτοχος της μπάλας και αφού ξεπέρασε και την αντίσταση του τερματοφύλακα, την προώθησε στα δίχτυα. Αυτό ήταν και το σκορ του α’ ημιχρόνου μια και ο Τσουμπέκος εξουδετέρωσε το σουτ του Πούλιου στο 43’.

Πολύ δυνατά μπήκε στην επανάληψη η Ακρόπολη. Και αν το σουτ του Αξιώτη στο 47’ το απέκρουσε εντυπωσιακά ο Τσουμπέκος, στο 51’ αναγκάστηκε να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του. Ο Πούλιος έδωσε την ασίστ για τον Γ. Μόσιο που με κοντινό πλασέ σημείωσε το 2-3.

Στη συνέχεια οι Βελεστινιώτες απείλησαν με τους Μιχολίτση (52’), Τσουκάλη (54’), ενώ το φάουλ του Χατζή κατέληξε άουτ (66’). Για την Ακρόπολη το φάουλ του Γ. Μόσιου (82) είχε κατάληξη ένα κόρνερ μια και η μπάλα προσέκρουσε στο τείχος. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω. Στο 89’ ο Γ. Μόσιος κέρδισε το πέναλτι από τον Γούτσιο και ευστοχώντας από τα 11 μέτρα ισοφάρισε σε 3-3, κάνοντας ταυτόχρονα χατ-τρικ.

Στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι, αφού στο 108’ η κεφαλιά του Πάσχου δεν κατέληξε στα δίχτυα, αλλά στο δοκάρι. Έτσι, το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι όπου οι παίκτες του Ρήγα ήταν περισσότερο εύστοχοι.

Η σειρά των πέναλτι ήταν η εξής (με πρώτη την Ακρόπολη): Κ. Κολυμήτρας 1-0, Σπαθής 1-1, Στεργιόπουλος απέκρουσε ο Τσουμπέκος, Βουραζέρης 1-2, Ζ. Μόσιος 2-2, Μπίκας 2-3, Β. Σουλιώτης άουτ, Χατζής 2-4.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Ντίκας, Καπουράνης (68’ Ζ. Μόσιος), Στεργιόπουλος, Α. Σουλιώτης (46’ Τ. Κολυμήτρας), Β. Σουλιώτης, Φ. Φώτου, Αξιώτης, Τσούτσας, Πούλιος (63’ Παγώνης), Γιαν. Μόσιος, Κ. Κολυμήτρας.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Τσουμπέκος, Ρέβης (60’ Γουτούλης), Βουραζέρης, Σπαθής, Γούτσιος, Σ. Μπακάλης, Χατζής, Τσουκάλης (84’ Πάσχος), Ρηγίνος (81’ Κουντούρης), Μπίκας, Μιχολίτσης.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το