Αθλητισμός

Έσβησε το όνειρο της ανόδου για τον Ολυμπιακό Β.

ΜΠΡΕΣΚΑ

Η ατμόσφαιρα στο Πανθεσσαλικό εντυπωσιακή. Οι 15.000 περίπου φίλαθλοι Ολυμπιακού Βόλου με τη δυναμική τους παρουσία κατέκλυσαν το Στάδιο με την ελπίδα να πανηγυρίσουν μαζί με τους παίκτες την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ. Στον… τελικό, όμως των πλέι οφ, όπως ήταν το χθεσινό παιχνίδι, στο οποίο θα κρίνονταν ποια από τις δύο ομάδες θα ανέβαινε κατηγορία, ο Παναιτωλικός αποδείχθηκε πιο ουσιαστικός και αποτελεσματικός, νίκησε 2-1 τον Ολυμπιακό και πανηγύρισε μέσα στο Βόλο την επιστροφή του στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Οι παίκτες του Γιώργου Βαζάκα παρουσιάστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών και σ’ ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, όπου κρίνονταν η άνοδος, δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα, παρουσιάστηκαν νευρικοί, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο και δέχθηκαν δύο… εύκολα γκολ από τον Παναιτωλικό, ο οποίος παρά τις απουσίες που είχε, έπαιξε παλικαρίσια, με σωστή τακτική και οργάνωση και πήρε τη νίκη που τον στέλνει στη Σούπερ Λιγκ.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού αποχώρησε απογοητευμένος από το Πανθεσσαλικό (πολλοί φίλαθλοι άρχισαν να αποχωρούν από το Στάδιο αμέσως μετά το 2-1 του Παναιτωλικού), ωστόσο, μετά τη λήξη του αγώνα χειροκρότησαν τους παίκτες του Ολυμπιακού για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν όλη τη χρονιά, διεκδικώντας μέχρι τέλους την άνοδο.

 Πώς έπαιξαν οι δύο ομάδες

Ο Γιώργος Βαζάκας ρίσκαρε και χρησιμοποίησε στο βασικό σχήμα όλους τους ποδοσφαιριστές που αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμών και συγκεκριμένα τους Καρρά, Κατσιαρό, Ολίσε και Μπρέσκα.

Έτσι κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Γκίτκος, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Καρράς. Ο Κατσιαρός αγωνίστηκε ως αριστερός μπακ, με τους Παλαιολόγο και Γόγολο (επέστρεψαν από τιμωρία) να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Ολίσε αγωνίστηκε ως αμυντικός χαφ, οι Πινδώνης και Μπολάτι έπαιξαν στη μεσαία γραμμή, οι Μπρέσκα (δεξιά) και Γενγκά (αριστερά) έπαιξαν στις δύο πτέρυγες, με τον Σολάκη να αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» του Ολυμπιακού στην επίθεση.

Από την άλλη πλευρά ο Μάκης Χάβος για τον Παναιτωλικό παρέταξε την ομάδα του με τερματοφύλακα τον Στεφανάκο, ενώ η τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά αποτελούνταν από τους Μπακάκη, Κούσα, Μελισσά και Αραμπατζή. Οι Σφακιανάκης και Μουμίν ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, ο Ιορδανίδης έπαιξε στη δεξιά πλευρά, ο Πασάς στην αριστερή, ενώ ο Μπελόν κινούνταν πίσω από τον προωθημένο Καμαρά, με τον Σενεγαλέζο να παίζει πολλές φορές από την αριστερή πλευρά της επίθεσης.

Δεν μπόρεσε

να βρει ρυθμό

ο Ολυμπιακός

Ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου ήταν αυτός που κέρδισε την παράσταση χθες στο Πανθεσσαλικό με την δυναμική του παρουσία. Περίπου 15.000 κατέκλυσαν το Στάδιο, δημιουργώντας εντυπωσιακή ατμόσφαιρα.

Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να μπουν δυνατά στο παιχνίδι, με την παρότρυνση των φιλάθλων τους, με στόχο να πιέσουν την άμυνα του Παναιτωλικού και να φτάσουν σ’ ένα γρήγορο γκολ. Δεν τα κατάφεραν, καθώς αντιμετώπισαν προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας στη μεσαία γραμμή, δεν έβρισκαν χώρους για να πλαγιοκοπήσουν την αντίπαλη άμυνα, με τη μπάλα να φτάνει δύσκολα στους δύο ακραίους, Μπρέσκα και Γενγκά.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν ρυθμό και μόνο από στημένες φάσεις έφερναν τη μπάλα στα καρέ του Παναιτωλικού, με τον Στεφανάκο να είναι σταθερός κάτω από τα δοκάρια του και να «καθαρίζει» όλες τις επικίνδυνες καταστάσεις που πήγαιναν να δημιουργηθούν για την εστία του.

Από την άλλη πλευρά οι παίκτες του Παναιτωλικού φρόντιζαν να αμύνονται σωστά και να προσπαθούν να βρουν στην επίθεση τον ταχύτατο και έμπειρο Καμαρά, ο οποίος βρήκε τον τρόπο να σκοράρει στο 26’, να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ και τις βάσεις για την άνοδο.

Στο 5’ δημιουργήθηκε η πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι, με τον Μπρέσκα να εκτελεί φάουλ και με τον Στεφανάκο να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ, προ του Πινδώνη που πήγε να μπει στη φάση.

Η απάντηση του Παναιτωλικού ήρθε στο 6’ με τον Μπελόν να εκτελεί φάουλ και τον Μουμίν να παίρνει την κεφαλιά, με τη μπάλα να φεύγει έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γκίτκου.

Στο επόμενο λεπτό μακρινό σουτ του Πινδώνη πέρασε έξω από τα δοκάρια του Παναιτωλικού, με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει να μη μπορεί να βρει ρυθμό. Η ομάδα αντιμετώπιζε σημαντικό πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας, με τον Παναιτωλικό να κινδυνεύει από τον Ολυμπιακό μόνο από εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ.

Στο 18’ ο ο Μπρέσκα εκτέλεσε φάουλ, ο Στεφανάκος απέκρουσε, με τον Μπολάτι να σουτάρει εκ νέου έξω από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Στεφανάκου.

Ο Παναιτωλικός πίεζε ψηλά, «έκλεψε» πολλές φορές τη μπάλα και με αντεπιθέσεις προσπαθούσε να φτάσει στο γκολ. Και το πέτυχε στο 26’ με τον Ανρί Καμαρά. Ο επιθετικός του Παναιτωλικού έγινε κάτοχος της μπάλας στην αριστερή πλευρά, ο Καρράς δεν μπόρεσε να του κλείσει το οπτικό πεδίο και με ωραία κίνηση και διαγώνιο σουτ, έγραψε το 0-1, «παγώνοντας» τους φιλάθλους του Ολυμπιακού στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού.

Το γκολ του Καμαρά αποσυντόνισε ακόμη περισσότερο τους παίκτες του Ολυμπιακού, τους γέμισε με άγχος και αυτό φαινόταν στις κινήσεις τους μέσα στο γήπεδο.

Στο διάστημα 30’-45’ οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης, είχαν κάποιες καλές στιγμές στο παιχνίδι, όχι όμως και την κλασική ευκαιρία για να ισοφαρίσουν. Στο 30’ο Μπρέσκα εκτέλεσε φάουλ με τον Στεφανάκο να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Μπρέσκα, ο Σολάκης πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Παλαιολόγος τη δεύτερη με τον Στεφανάκο να αποκρούει σε κόρνερ.

Στο 33’ ο Γενγκά από την αριστερή πλευρά έβγαλε τη σέντρα για τον Μπολάτι μέσα στην περιοχή, με τον Αργεντινό μέσο να μην κάνει καλό κοντρόλ, για να διώξουν οι αμυντικοί του Παναιτωλικού και να χαθεί η ευκαιρία για τον Ολυμπιακό.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους σουτ του Γενγκά έξω από την περιοχή (38’) δεν βρήκε το στόχο, ενώ στο 45’σε  σέντρα του Μπρέσκα από τα αριστερά, ο Πινδώνης πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

«Ταφόπλακα» στο 71’

από Κουτσοσπύρο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς με στόχο να φτάσει γρήγορα στο γκολ της ισοφάρισης. Ο Γιώργος Βαζάκας απέσυρε από το παιχνίδι στο 48’ τον Πινδώνη και στη θέση του πέρασε τον Ανιέτε, θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα, ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να δημιουργήσει παιχνίδι και με περισσότερα επιθετικά προσόντα.

Ο Ολυμπιακός άρχισε να παίζει περισσότερο από τα άκρα, κυρίως με τον Μπρέσκα από τη δεξιά πλευρά, είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και κατάφερε να φτάσει γρήγορα στην ισοφάριση στο 53’. Νωρίτερα, στο 47’ ο Στεφανάκος απέκρουσε για μια ακόμη φορά σωτήρια στην εκτέλεση φάουλ του Μπρέσκα, ενώ στο 51’ σε σέντρα του Μπρέσκα από τα δεξιά ο Σολάκης πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Για να φτάσουμε στο 53’ όπου το Στάδιο πήρε… φωτιά από τις εκδηλώσεις των φιλάθλων του Ολυμπιακού, μόλις ο Γιανίκ Γενγκά πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης. Ο Σταμάτης Καρράς από τα δεξιά έβγαλε με το αριστερό πόδι την σέντρα και ο Κονγκολέζος επιθετικός με κεφαλιά νίκησε τους αμυντικούς του Παναιτωλικού, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Στεφανάκου, γράφοντας το 1-1.

Η ψυχολογία, πλέον, ήταν με το μέρος των παικτών του Ολυμπιακού, ο κόσμος στην κερκίδα τους έδινε… φτερά με τις ιαχές του και η πίεση άρχισε να γίνεται μεγαλύτερη στα καρέ του Στεφανάκου.

Ο Ολυμπιακός στάθηκε άτυχος στη φάση του 55’ όταν και θα μπορούσε να είχε σκοράρει με τον Μπρέσκα και να γυρίσει το ματς σε διάστημα τριών λεπτών. Ο Ανιέτε έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον κενό χώρο στον Μπρέσκα, ο Σλοβάκος επιθετικός πλάσαρε τον εξελθόντα Στεφανάκο, με τη μπάλα να περνά λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Παναιτωλικού.

Στο 58’ σε μακρινό σουτ του Σολάκη η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Στεφανάκου, ενώ στο 66’ σε αντεπίθεση του Παναιτωλικού, τελικός αποδέκτης ήταν ο Μπελόν, οποίος σούταρε ψηλά άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα, στο 68’, ο Γενγκά εκτέλεσε φάουλ και πριν ο Παλαιολόγος πιάσει την κεφαλιά, οι αμυντικοί του Παναιτωλικού πρόλαβαν και έβγαλαν τη μπάλα κόρνερ. Στο 69’ μακρινό σουτ του Μπολάτι απέκρουσε σε κόρνερ ο Στεφανάκος.

Και ενώ ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να φτάσει στο δεύτερο γκολ που θα τον έβαζε στη θέση του οδηγού στην υπόθεση άνοδος, ήρθε στο 71’ το γκολ του Χρήστου Κουτσοσπύρου για να βάλει… ταφόπλακα στα όνειρα των «ερυθρολεύκων» για την άνοδο. Ο Ιορδανίδης από τη δεξιά πλευρά ξεπέρασε την αντίσταση του Κατσιαρού, έβγαλε τη σέντρα στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού και ο Κουτσοσπύρος με προβολή έγραψε το 2-1 για τον Παναιτωλικό.

Στο τελευταίο 20λεπτο οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν είχαν τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσουν το παιχνίδι, τα πόδια τους ήταν βαριά και ο Παναιτωλικός με την εμπειρία που διαθέτει, ως ομάδα, ροκάνισε το χρόνο, διαχειρίστηκε έξυπνα το ματς και κράτησε εύκολα τη νίκη και την πρώτη θέση στα πλέι οφ.

Στις καθυστερήσεις ψηλοκρεμαστό σουτ του Ογκουνσότο, πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Στεφανάκου, στην τελευταία καλή επιθετική προσπάθεια των «ερυθρολεύκων» στο παιχνίδι.

* Μετά το τέλος της αναμέτρησης μερίδα ανεγκέφαλων οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου που κάθονταν στην ανατολική κερκίδα ήρθαν σε αντιπαράθεση με τις αστυνομικές δυνάμεις, ξήλωσαν δεκάδες καθίσματα και τα πέταξαν στον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Η κατάσταση, πάντως, εκτονώθηκε γρήγορα, ωστόσο, οι ζημιές στο στάδιο δεν έλειψαν.

Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 1-2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.

1. Γκίτκος

27. Καρράς

14. Κατσιαρός

4. Γόγολος

19. Παλαιολόγος

32. Ολίσε

(99. Ογκουνσότο 89’)

8. Πινδώνης

(20. Ανιέτε 48’)

23. Μπολάτι

(10. Ναντάγια 79’)

33. Μπρέσκα

77. Γενγκά

7. Σολάκης

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

21. Στεφανάκος

27. Μπακάκης

22. Αραμπατζής

5. Κούσας

8. Μελισσάς

6. Μουμίν

19. Σφακιανάκης

12. Ιορδανίδης

11. Πασάς

(77. Κουτσοσπύρος 58’)

89. Μπελόν

(85. Σμίλτος 93’)

7. Καμαρά

(14. Μίγας 88’)

Σκόρερ: 53’ Γενγκά – 26’ Καμαρά, 71’ Κουτσοσπύρος

Κίτρινες: Σολάκης – Ιορδανίδης, Αραμπατζής, Σφακιανάκης, Μπακάκης, Κουτσοσπύρος

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Βασιλειάδης (Μακεδονίας), Γρεβένης (Χαλκιδικής)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το