Τοπικά

Έσβησε σε λίγες ώρες 20χρονη από καλπάζουσα μηνιγγίτιδα

Ανείπωτος θρήνος και οδύνη βολιώτικης οικογένειας που έχασε το μοναχοπαίδι της

Συγκλονίζει η είδηση του αιφνίδιου και αναπάντεχου θανάτου μιας 20χρονης κοπέλας. Χάθηκε μέσα σε λίγες ώρες παρά την προσπάθεια των γιατρών στο Νοσοκομείο του Βόλου να την κρατήσουν στη ζωή.

Η 20χρονη άφησε την τελευταία της πνοή λίγες ώρες μετά τη μεταφορά της στο Νοσοκομείο με υψηλό πυρετό. Όλα τα στοιχεία από τη μέχρι τώρα έρευνα, όπως έγινε γνωστό, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η 20χρονη κοπέλα έχασε τη ζωή της από μορφή καλπάζουσας μηνιγγίτιδας.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς της άτυχης κοπέλας, που ήταν και το μοναχοπαίδι τους, δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν πώς μέσα σε λίγες ώρες έχασαν το μονάκριβο παιδί τους…

Όπως έγινε γνωστό, η 20χρονη Ευαγγελία Καρανάσιου το μεσημέρι της Πέμπτης, ανήμερα των Θεοφανίων, παρουσίασε υψηλό πυρετό. Πήρε αντιπυρετικό και για μερικές ώρες παρέμεινε απύρετη. Το βράδυ όμως εμφάνισε πολύ υψηλό πυρετό, η κατάσταση της υγείας παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και οι γονείς της την μετέφεραν στο Νοσοκομείο. Δυστυχώς όμως οι γιατροί δεν κατάφεραν να την σώσουν. Ξεψύχησε γύρω στις 5 το ξημέρωμα.

Για μεμονωμένο περιστατικό κάνουν λόγο γιατροί παθολόγοι, επισημαίνοντας ότι αυτό το διάστημα παρατηρούνται οι συνηθισμένες ιώσεις, χωρίς να υπάρχει καμία ιδιαίτερη ανησυχία. «Κεραυνοβόλο» περιστατικό χαρακτηρίζεται από γιατρούς ο θάνατος από τέτοιες μορφές μηνιγγίτιδας.

Η Ευαγγελία Καρανάσιου ήταν φοιτήτρια στο ΤΕΙ της Λάρισας. Διέμενε με τους γονείς της στο πατρικό της σπίτι στο Βόλο, στην οδό Καραμάνη 4. Ήταν ένα αξιολάτρευτο πλάσμα, ένα χαρούμενο παιδί με τη φρεσκάδα και την ομορφιά που μπορεί να έχει ένα κορίτσι στην ηλικία των 20 ετών.

Η είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή νωρίς χθες το μεσημέρι. Ο αιφνίδιος θάνατος δηλώθηκε στο Αστυνομικό τμήμα του Βόλου, που έχει αναλάβει και την προανάκριση. Συγκλονισμένοι είναι και οι αστυνομικοί του τμήματος από την αναφορά του τραγικού περιστατικού. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά τον ανείπωτο και αβάστακτο πόνο δηλώθηκε από τους οικείους της ο θάνατος και οι συνθήκες του. Η δήλωση έγινε λίγο πριν τις 9 το πρωί, οπότε και κινήθηκαν οι διαδικασίες διενέργειας νεκροψίας προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου της άτυχης κοπέλας. Η σορός της μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία στη Λάρισα για τη διενέργεια της νεκροψίας. Αργά το απόγευμα μεταφέρθηκε και πάλι στο Βόλο όπου σήμερα το πρωί συγγενείς και φίλοι θα την αποχαιρετήσουν για πάντα.

Ως σπάνιο περιστατικό μπορεί να χαρακτηριστεί ο θάνατος κάτω από αυτές τις συνθήκες. Γιατροί που πληροφορήθηκαν το τραγικό περιστατικό κάνουν λόγο για πολύ σπάνια περίπτωση θανάτου από «οξύ και κεραυνοβόλο» περιστατικό μορφής μηνιγγίτιδας.

Και στο παρελθόν έχουν καταγραφεί ανάλογα περιστατικά με πολύ νεαρά άτομα, στα οποία η θνησιμότητα από οξεία μηνιγγίτιδα στατιστικά κυμαίνεται στο 5% περίπου. Ωστόσο οι γιατροί είναι γενικότερα καθησυχαστικοί. Όπως ανέφερε και ο γιατρός κ. Ευθύμιος Τσάμης δεν υπάρχει έξαρση της ασθένειας και επισημαίνεται ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό που μπορεί να συμβεί στη διάρκεια του χειμώνα. Η εποχή, όπως σημειώνει, χαρακτηρίζεται από εποχικές ιώσεις, χωρίς να υπάρχει επιδημία και χωρίς να καταγράφονται πολλά περιστατικά. Διευκρινίζει ότι περιστατικά μηνιγγίτιδας μοιάζουν περισσότερο με περιστατικά ιώσεων και, δυστυχώς, δύσκολα μπορεί να γίνουν αντιληπτά εγκαίρως. Σε περιπτώσεις πολύ υψηλού πυρετού, συνιστά, καλόν είναι να βρισκόμαστε σε μία εγρήγορση και ο ασθενής να μεταφέρεται αμέσως στο Νοσοκομείο.

Το στερνό αντίο στην άτυχη Ευαγγελία Καρανάσιου θα πουν οι γονείς της, συγγενείς και φίλοι σήμερα στις 11.30 το πρωί από τον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Βόλο.

Τούλα Κεκάτου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το