Κατηγορίες: Τοπικά

Έρευνες για τη διαδρομή του εγγράφου στο Δήμο Αλμυρού

Για την υπεξαίρεση του εγγράφου στο Δήμο Αλμυρού ενημερώθηκε και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας

Στη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) με παράλληλη αναφορά του περιστατικού υπεξαίρεσης εγγράφου στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης αναμένεται να προχωρήσει το προσεχές διάστημα ο Δήμος Αλμυρού, ενώ για το θέμα υπήρξε ενημέρωση και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας.

Παρά τις προσπάθειες εκφοβισμού που εκδηλώθηκαν, ακόμη και με απειλές από εμπλεκόμενο άτομο προκειμένου να αποσιωπηθεί το θέμα που ταλανίζει το Δήμο Αλμυρού, η υπόθεση δεν έμεινε στα όρια του Δήμου.

Υπάλληλοι που θέλουν να δρομολογηθούν διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου, ώστε η υπόθεση να προσωποποιηθεί και να μη διαχέονται σκιές σε διάφορες υπηρεσίες, διαμήνυσαν στη Δημοτική Αρχή πως δεν θα ανεχθούν να σπιλώνεται το κύρος τους από παραβατικές συμπεριφορές συγκεκριμένων προσώπων και δηλώνουν πως εκτός από τους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, εμπλοκή στο θέμα θα έχει και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου.

Στο μεταξύ, προς επιβεβαίωση του αποκλειστικού ρεπορτάζ της «Θ» για την περίεργη διαδρομή εγγράφου από το γραφείο υψηλόβαθμου στελέχους του Δήμου σε τρίτο πρόσωπο, έγινε γνωστό πως υποβλήθηκε στις 16 Ιανουαρίου στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, αίτηση του υψηλόβαθμου στελέχους, με την οποία ζητείται αποδέσμευση από τα καθήκοντα που του είχαν ανατεθεί από το δήμαρχο κ. Ευάγ. Χατζηκυριάκο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Δήμος δεν προχώρησε σε κάποια ενέργεια μετά την παραλαβή της αίτησης καθώς εξετάζει διοικητικά και νομικά το θέμα που δεν περιορίζεται μόνο στη συμπεριφορά του υψηλόβαθμου στελέχους, αλλά και στον παραλήπτη του εγγράφου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στο/στη συγκεκριμένο υπάλληλο χρεώνεται παράτυπη διαδικασία στη διαχείριση εισερχόμενου εγγράφου και συγκεκριμένα «εισερχόμενο έγγραφο που έφτασε στο γραφείο του/της υπαλλήλου, κατά τη γραφειοκρατική διαδικασία έπρεπε να πρωτοκολληθεί και να διανεμηθεί σε συγκεκριμένους αποδέκτες με πρώτο το δήμαρχο. Το έγγραφο ακολούθησε, όπως υποστηρίζουν στελέχη του Δημαρχείου, διαφορετική πορεία και αντί να φτάσει με τη διοικητική διαδικασία στο γραφείο του δημάρχου, έφτασε στα χέρια εκπροσώπου φορέα που δεν έχει καμία σχέση με τη διοικητική λειτουργία του Δήμου Αλμυρού.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του φορέα, χρησιμοποιώντας το έγγραφο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ζήτησε διευκρινίσεις από υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού για όσα αναφέρονταν στο κείμενο, δίχως οι ίδιες να το έχουν παραλάβει.

Έκπληκτοι υπάλληλοι της Πολεοδομίας ή και της Τεχνικής Υπηρεσίας, ενημερώνονταν από άσχετο πρόσωπο για εξέλιξη θέματος που αφορούσε στο Δήμο και μάλιστα εξωδιοικητικά, ενώ τους ζητήθηκαν με ελεγκτικό ύφος και εξηγήσεις – διευκρινίσεις για τις ενέργειές τους.

Η διαδρομή του εγγράφου και τα πρόσωπα τα οποία διαχειρίστηκαν την υπόθεση, γρήγορα βρέθηκαν στο μικροσκόπιο του δημάρχου που ανέλαβε προσωπικά την υπόθεση, θεωρώντας ότι βάλλεται όχι μόνο η διοικητική λειτουργία του Δήμου, αλλά υποκρύπτονται και μικροπολιτικές σκοπιμότητες με στόχο τον ίδιο τον κ. Χατζηκυριάκο.

Την ενεργοποίηση όλων των διαδικασιών ελέγχου του θέματος και μάλιστα άμεσα, φέρεται πως ζητούν και σύμβουλοι της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου που εξετάζουν και τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος σε 60’’ – Είναι Κυριακή Β΄ Λουκά (video)

Παρακολουθήστε το σύντομο βιντεάκι που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος, για την…

29 Σεπτεμβρίου 2024

Ηλικιωμένη στον Πύργο παρέδωσε χρυσές λίρες αξίας 25.000 ευρώ και κοσμήματα σε απατεώνες

Ταράχτηκε και δεν κατάλαβε ότι δεν ήταν της κόρης της η γυναικεία φωνή που άκουγε…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Συνελήφθησαν 4 διακινητές για τους 66 ανθρώπους που διασώθηκαν πριν μέρες στην Καλαμάτα – Τους χρέωναν μέχρι και 8.000 ευρώ!

Τέσσερα άτομα ηλικίας 24, 28, 29 και 38 ετών, τρεις από το Αφγανιστάν και έναν…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Στιγμές από την αναμέτρηση Α.Ε. 2002-Αγία Άννα

Η Αγία Άννα κέρδισε εκτός έδρας με 7-0 την Α.Ε. 2002 και στη σελίδα της…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Γιώργος Κατσαρός: «Αν νομίζετε ότι στα 90 μου πρέπει να πάρω σύνταξη είστε γελασμένοι»

Ο Γιώργος Κατσαρός έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους λίγο μετά τη μεγάλη συναυλία προς τιμήν του…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Δημοσιογράφος διέκοψε ζωντανή μετάδοση για να σώσει γυναίκα από πλημμύρα

Ο τυφώνας Helene σαρώνει τις πολιτείες των ΗΠΑ προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε υποδομές και σε…

28 Σεπτεμβρίου 2024