Κατηγορίες: Ελλάδα

Έρευνα: Ένας στους δύο Έλληνες φοβάται το Grexit

  
Δύο μονάδες χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με τις εκλογές του περασμένου Φεβρουαρίου, στην πρόθεση ψήφου βουλευτικών εκλογών

Φόβο προκαλεί το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ σε έναν από τους δύο Έλληνες, όπως αποτυπώθηκε σε έρευνα που διεξήγαγε η Μονάδα Ερευνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, από 3 έως 6 Ιουνίου, σε συνολικό πανελλαδικό δείγμα 1058 ατόμων.

Στην ερώτηση «ποιο συναίσθημα σας προκαλεί η προοπτική εξόδου της χώρας από το ευρώ», το 51,5% απάντησε «φόβο», το 16% «ελπίδα», το 28% «κανένα συναίσθημα» και το 4,5% «δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα».

Στην πρόθεση ψήφου βουλευτικών εκλογών, το κυβερνόν κόμμα φαίνεται να χάνει περίπου δύο μονάδες σε σχέση με τις εκλογές του περασμένου Φεβρουαρίου, αφού συγκεντρώνει ποσοστό 34,5%.

Από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολ΄τευση ανοίγει κι άλλο την ψαλίδα, συγκεντρώνοντας ποσοστό 16,5%, ακολουθούν Το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή που διατηρούν τα ποσοστά τους στο 5,5%, έπειτα το ΚΚΕ στο 5%, το ΠΑΣΟΚ στο 3,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες οριακά στο 3%. «Άλλο» θα ψηφίσει το 7%, ενώ αναποφάσιστοι ή δεν απάντησαν σε ποσοστό 18,5%.

Στην έρευνα, που διεξήχθη για λογαριασμό του Σκάι, αποτυπώνεται και η συσπείρωση του κάθε κόμματος. Τη μεγαλύτερη συσπείρωση καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 79%, ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 77%, ενώ η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 65% με διαρροή της τάξεως του 8% προς το ΣΥΡΙΖΑ. Τη μικρότερη συσπείρωση παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ με μόλις 33%, ενώ και στους ΑΝΕΛ το ποσοστό είναι της τάξης του 48% με έναν στους δύο ψηφοφόρους να μετακινείται στο ΣΥΡΙΖΑ. 

Στην ίδια έρευνα και σε ερώτηση σχετικά με την ανασυγκρότηση της κεντροδεξιάς, το 55,5% επιθυμεί «νέο κόμμα στη θέση της ΝΔ», το 20,5% «συσπείρωση γύρω από τη ΝΔ» και το 24% «δεν ξέρω/δεν απαντώ». Στην ίδα ερώτηση, οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, επιθυμούν σε ποσοστό 48% «συσπείρωση γύρω από τη ΝΔ», το 38% επιθυμεί «νέο κόμμα στη θέση της ΝΔ» και το 14% απάντησε «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ενόχληση

Οι αντιδράσεις της Εκκλησίας ενόψει και της Κυριακής της Ορθοδοξίας με τον αποκλεισμό ουσιαστικά της…

14 Μαρτίου 2024

«Αδέσποτα Κορμιά»: Με δρακόντεια αστυνομικά μέτρα η προβολή του ντοκιμαντέρ

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προβάλλεται σήμερα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, η ταινία «Αδέσποτα…

14 Μαρτίου 2024

Χειρουργεία

«Έκτρωμα» χαρακτηρίζει την εισαγωγή των απογευματινών χειρουργείων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από το Υπουργείο Υγείας,…

14 Μαρτίου 2024

Επίσκεψη Υφυπουργού Χρ. Τριαντόπουλου στον Έβρο – Η δημοσιονομική επίπτωση του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, 13 και 14 Μαρτίου 2024, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και…

14 Μαρτίου 2024

Απώλειες

Περισσότερο από τα δεξιά της κινδυνεύει να έχει απώλειες η ΝΔ, σύμφωνα με τον διευθύνοντα…

14 Μαρτίου 2024

Τα ζητήματα των σωφρονιστικών υπηρεσιών, στο επίκεντρο της συνάντησης Μπουκώρου – Νικολακόπουλου

Εποικοδομητική συνάντηση είχε εχθές στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας Χ. Μπουκώρος,…

14 Μαρτίου 2024