Photo Gallery, Πολιτισμός

Έργα νέων χαρακτών στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο

Έως και τις 17 Νοεμβρίου θα διαρκέσει η έκθεση με τα 64 έργα των νέων χαρακτών

Από χθες και έως τις 17 Νοεμβρίου θα εκτίθενται στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο έργα 31 νέων χαρακτών της σημερινής γενιάς σε μια έκθεση που αποτελεί συνεργασία του Δήμου Βόλου με την Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών Α. Τάσσος.

Ρεπορτάζ: ΔΑΝΑΗ ΠΙΚΟΥΛΑ

Τριάντα ένας νέοι καλλιτέχνες, από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, το εξωτερικό με το Βόλο να εκπροσωπείται από την Αναστασία – Ζωή Σουλιώτου, παρουσιάζουν από χθες το βράδυ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια, 64 χαρακτικά έργα – ξυλογραφίες, χαλκογραφίες, λιθογραφίες – προσφέροντας στο φιλότεχνο κοινό ένα αντιπροσωπευτικό πανόραμα της πιο πρόσφατης χαρακτικής δημιουργίας των «Νέων Χαρακτών 2011 – 2012». Πρόκειται για την έκτη κατά σειρά παρουσίαση έργων νέων Ελλήνων χαρακτών, που έχουν επιλεγεί από ειδική καλλιτεχνική επιτροπή αποτελούμενη από γνωστούς καλλιτέχνες και θεωρητικούς της χαρακτικής τέχνης και προωθεί η Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών Α. Τάσσος.  Η Εταιρεία ιδρύθηκε στη μνήμη του μεγάλου χαράκτη Τάσσου από τη σύζυγό του Κ. Μαγγιώρου. Ο γνωστός Έλληνας χαράκτης έχει συνδεθεί ιδιαίτερα με την πόλη μας αφού το μνημειακό του πολύπτυχο που αναφέρεται στην ιστορία της πόλης του Βόλου κοσμεί από τα μέσα της δεκαετίας του 80 την επίσημη είσοδο του Δημαρχείου. Ο πρόεδρος της Εταιρίας Εικαστικών Τεχνών Α. Τάσσος, ο δημοσιογράφος Κώστας Νίτσος, σε μήνυμά του – αφού ο ίδιος λόγω απρόοπτου κωλύματος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στα εγκαίνια – σημείωσε μεταξύ άλλων: «Απόψε, με την έκτη έκθεση «Νέων Χαρακτών», το ανέκαθεν φιλότεχνο κοινό του Βόλου, που βρίσκεται πάντοτε στις προφυλακές των κοινωνικών αγώνων, θα έχει την ευκαιρία να χαρεί μια σημαντική καλλιτεχνική έκθεση» ενώ κάλεσε το κοινό να χειροκροτήσει τους νέους καλλιτέχνες «που επιμένουν να παλεύουν με τα σκληρά υλικά της χαρακτικής» ενώ «αρνούμενοι να προσχωρήσουν στις ευκολίες που προσφέρουν οι προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες» διατηρούν τις καταξιωμένες αισθητικές αξίες της χαρακτικής, μιας τέχνης, που λόγω της πολλαπλότητας των αντιτύπων του έργου «είναι κατεξοχήν τέχνη κοινωνική – γι’ αυτό έχει χαρακτηριστεί «τέχνη των μαζών». Στη διάρκεια της έκθεσης θα λειτουργεί εργαστήριο χαρακτικής από την εικαστικό Κατερίνα Σαμαρά.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Μανταλένα Αγγελέτου, Εύη Αθανασίου, Μανώλης Αναστασάκος, Βασιλική Αναστασίου, Ειρήνη Αντωνιάδη, Εύα Βασδέκη, Κωνσταντίνα Γεωργά, Ματίνα Γεωργά, Ελισσάβετ Διονυσοπούλου, Μαρία Ζαβιτσάνου, Βασιλική Κολιπέτσα, Ανδρέας Κοντόνης, Σοφία Λιβανού, Φαίη Μητσάνη, Ευδοκία Μπαρτζέλη, Χρύσα Μπεζιργιαννίδου, Ιωάννης Μπελημπασάκης, Χρήστος Παζαίτης, Γιώργος Πάλλης, Ελένη Παναγίδου, Μιλτιάδης Πεταλάς, Κωνσταντίνα Πηλιχού, Αγγελική Πολυχρόνη, Μαρίνα Προβατίδου, Violeta Spasenovska-Κούτση, Αναστασία – Ζωή Σουλιώτη, Δημήτρης Συρεγκέλας, Μαριάννα Τσαγγάρου, Ελένη Τσαλδίρη, Δημήτριος Τσιρογιάννης, Αθανάσιος Φαλιάγκας, Παναγιώτης Φερεντίνος, Ράνια Φραγκουλίδου, Άννα Χαρακτίνου, Αναστασία Χαροκόπου, Αναστασία Χατζίρη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το