Τοπικά

Έπληξε και τον Έρανο Αγάπης η οικονομική κρίση

Τα στοιχεία με τα έσοδα από τον Έρανο της Αγάπης ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Ξενία Βόλου προς τιμήν των 400, περίπου, εθελοντριών που συμμετείχαν στον Έρανο
Τα στοιχεία με τα έσοδα από τον Έρανο της Αγάπης ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Ξενία Βόλου προς τιμήν των 400, περίπου, εθελοντριών που συμμετείχαν στον Έρανο

Ξεπέρασε το 10% φέτος σε σχέση με πέρυσι η μείωση των εσόδων από τον Έρανο της Αγάπης της Μητρόπολης Δημητριάδος. Η κρίση έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην αδυναμία των πιστών να συνεισφέρουν στον Έρανο της Αγάπης και είναι ενδεικτικό πως σε σχέση με πρόπερσι τα έσοδα μειώθηκαν μέχρι και 20%.
Από τα έσοδα του Εράνου της Αγάπης θα στηριχθεί το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης για το επόμενο διάστημα, όπως οι δωροεπιταγές που θα δοθούν το Πάσχα στους άπορους καθώς και άλλα οικονομικά βοηθήματα για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων.
Τα στοιχεία με τα έσοδα από τον Έρανο της Αγάπης ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Ξενία Βόλου προς τιμήν των 400, περίπου, εθελοντριών που συμμετείχαν στον Έρανο.
Ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος προέβη στον απολογισμό του Εράνου Αγάπης, που διενεργήθηκε στις ενορίες και στα μοναστήρια της Μητρόπολης την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ο μητροπολίτης έδωσε στη δημοσιότητα, το ποσό του Εράνου που συγκεντρώθηκε, έφτασε τα 74.079,25 ευρώ.
Σε σχέση με πέρυσι τα έσοδα μειώθηκαν κατά 9.500 ευρώ, αφού πέρυσι διαμορφώθηκαν περίπου στις 83.500 ευρώ. Μάλιστα, αν εξετάσει κανείς και τα έσοδα από τον Έρανο της Αγάπης από το 2012, θα διαπιστώσει πως η μείωση ανέρχεται στις 16.000 ευρώ.
Ο μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος ανέφερε με έμφαση ότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει σημαντικά τη δυνατότητα των πιστών να συνεισφέρουν στον Έρανο της Αγάπης. Ωστόσο και πάλι για ακόμη μια χρονιά συγκεντρώθηκε ένα ικανοποιητικό ποσό, με το οποίο θα επιχειρηθεί να καλυφθούν οι ανάγκες της Μητρόπολης σχετικά με τους άπορους για τον υπόλοιπο χρόνο.
Μάλιστα ο ίδιος εξήρε και τη συνεισφορά των 400 εθελοντριών γυναικών χάρη στις οποίες διενεργήθηκε και ο Έρανος της Αγάπης.
Τα έσοδα για κάθε Ενορία έχουν ως εξής: Στις ενορίες του Βόλου τα έσοδα ανήλθαν στις 27.615 ευρώ, της Νέας Ιωνίας στις 12.184 ευρώ, Ιωλκού στα 1.885 ευρώ, Αγριάς 3.225 ευρώ, Αισωνίας στα 1.280 ευρώ, Αρτέμιδας στις 2.893 ευρώ, Πορταριάς στα 965 ευρώ, Μακρινίτσας στα 555 ευρώ, Αλμυρού στα 4.315 ευρώ, Αργαλαστής στα 636 ευρώ, Αγιάς στις 5.000 ευρώ, Βελεστίνου στα 1.780 ευρώ, Ζαγοράς στα 1.250 ευρώ, Μηλεών στα 1.950 ευρώ, Καναλίων στα 1.000 ευρώ, Κισσού στα 964 ευρώ, Νέας Αγχιάλου στα 1.800 ευρώ, Πτελεού στα 700 ευρώ, Σούρπης στα 1.420 ευρώ. Από τις Ιερές Μονές συγκεντρώθηκε το ποσό των 1.700 ευρώ.
Ακολούθως, ο σεβασμιότατος επεσήμανε τη γενική αποδοχή, πλέον, του έργου της Εκκλησίας: «Η ενότητα της Εκκλησίας έχει αποδώσει ένα τεράστιο έργο, που το αναγνωρίζουν οι πάντες. Κανείς δεν το αμφισβητεί, ακόμη και αυτοί που αμφισβητούν αυτή καθαυτή την Εκκλησία και το ρόλο της στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά ομολογούν ότι η Εκκλησία έχει σώσει τα πράγματα. Η Εκκλησία με την ελληνική οικογένεια, που διαπνέεται ακόμα από τις αρχές της πίστεως… Όσο κι αν μας πρόδωσαν αυτοί που είχαν τις ευθύνες, αυτός ο λαός δεν γονατίζει και δεν θα γονατίσει χάρη σε εσάς».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το