Τοπικά

Έπιασαν τον κλέφτη στο πατάρι

 

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στο Βόλο

Άμεση ήταν η επέμβαση των αστυνομικών της ΔΙΑΣ στην κλήση για διάρρηξη το βράδυ της Κυριακής. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν το διαρρήκτη στο χώρο όπου εισήλθε για να διαπράξει κλοπή, στο χώρο ενός τυπογραφείου, στο Βόλο. Ο διαρρήκτης, μόλις αντελήφθη την παρουσία των αστυνομικών, κρύφθηκε στο πατάρι του τυπογραφείου για να αποφύγει τη σύλληψη. Οι αστυνομικοί τον ξετρύπωσαν και τον συνέλαβαν.

Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί απόφαση διοικητικής απέλασης, επειδή ήταν παράνομος στη χώρα. Ο Αλβανός εξακολουθήσει να παραμένει παράνομα στη χώρα και επειδή δεν είχε εργασία οδηγήθηκε σε κλοπή.

Οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Βόλου για τα περαιτέρω.

Αδειάζουν τα κρατητήρια στη Μαγνησία

Σταδιακά αδειάζουν τα κρατητήρια των τμημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, καθώς τον τελευταίο μήνα έγινε μεταφορά αλλοδαπών κρατουμένων (προς απέλαση) σε σημείο κράτησης της Βορείου Ελλάδος. Από τους 80-90 κρατούμενους, στα κρατητήρια της τοπικής Αστυνομίας βρίσκονται τώρα 35-40 άτομα, σχεδόν δηλαδή το 50%. Η πλειοψηφία είναι ποινικοί κρατούμενοι. Εντός των ημερών μάλιστα η ηγεσία της τοπικής Αστυνομίας θα προχωρήσει σε απολυμάνσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων δημόσιας υγείας.

Νέα απάτη μέσω Διαδικτύου

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος άγνωστης μέχρι στιγμής δράστιδας, η οποία εξαπάτησε, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, 26χρονο ημεδαπό και του απέσπασε το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ.

Ειδικότερα, ο 26χρονος στην προσπάθειά του να βρει οικία προς ενοικίαση στην Αγγλία, επικοινώνησε με τη δράστιδα, μέσω διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που βρήκε σε αγγλική ιστοσελίδα. Αυτή επικοινωνώντας με το θύμα τόσο ηλεκτρονικά, όσο και τηλεφωνικά τον έπεισε να καταθέσει μέσω διεθνούς εταιρείας μεταφοράς χρημάτων, το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ, ως εγγύηση, για δήθεν ενοικίαση οικίας στην Αγγλία.

Μετά την κατάθεση των χρημάτων που έγινε την 18-01-2013, η άγνωστη δράστιδα διέκοψε κάθε επικοινωνία με τον 26χρονο.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας δίνονται οι παρακάτω συμβουλές για αποφυγή εξαπάτησης μέσω του διαδικτύου:

Εάν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία σχετικά με τον αποστολέα, είναι προτιμότερο πριν απαντήσετε στο email να επικοινωνήσετε με την εταιρεία – αποστολέα για να εξακριβώσετε ότι δεν πρόκειται για περίπτωση απάτης. Μην ακολουθείτε links από email ή ιστοσελίδες, αλλά πάντα να πληκτρολογείτε τις διευθύνσεις που σας ζητάνε να επισκεφθείτε.

Πριν από κάθε ηλεκτρονική συναλλαγή, να ελέγχετε ότι η ηλεκτρονική διεύθυνση στην οποία βρίσκεστε αρχίζει με «https://» και όχι απλά «http://». Έτσι διασφαλίζετε ότι χρησιμοποιείτε ασφαλή σύνδεση web (httpsecure).

Μην αγοράζετε ποτέ προϊόντα που διαφημίζονται σε spam email ούτε να πλοηγείσθε στα links που περιέχονται σε αυτά, καθώς τα περισσότερα από αυτά είναι απάτες.

Να μην εμπιστεύεσθε άγνωστα άτομα κατά τη διάρκεια συζητήσεων σε chat room και να μη δίνετε τα προσωπικά σας στοιχεία.
Κάνετε αγορές μόνο από γνωστές εταιρείες που σας παρέχουν εγγυήσεις ασφάλειας. Αν κάνετε συχνά αγορές από το διαδίκτυο, χρησιμοποιείτε μια κάρτα, αποκλειστικά γι’ αυτή τη χρήση. Έτσι, αν πέσετε θύμα απάτης δεν θα χρειαστεί να ακυρώσετε όλες τις κάρτες σας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το