Αθλητισμός

Έντονη μεταγραφολογία στον Ολυμπιακό Βόλου

ΕΑΚ ΒΟΛΟΥ

Δρομολογούνται οι κινήσεις από πλευράς ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για την παραχώρηση του ΕΑΚ από το Δήμο για αγωνιστική έδρα της ομάδας την προσεχή αγωνιστική περίοδο. Μετά τη συνάντηση που είχε προχθές ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Δημήτρης Καραγιάννης, με τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ κ. Παύλο Μαβίδη, παρουσία του πολιτικού μηχανικού του δήμου κ. Γιώργου Γίδαρη και του υπεύθυνου των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου κ. Αντώνη Μυριτζή, χθες η ΠΑΕ έστειλε εγγράφως  στον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ το αίτημα για την παραχώρηση του ΕΑΚ.

Πλέον, το αίτημα του Ολυμπιακού Βόλου θα περάσει από το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού προσώπου του Δήμου Βόλου, προκειμένου να εγκριθεί. Όπως τόνισε ο κ. Καραγιάννης, υπάρχει καλή διάθεση από πλευράς δήμου για την παραχώρηση του ΕΑΚ στον Ολυμπιακό Βόλου και ο κ. Μαβίδης αναμένεται να εισηγηθεί θετικά στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Επίσης, στο αίτημα της η ΠΑΕ Ολυμπιακός ζητεί και την παραχώρηση δύο γηπέδων, προκειμένου η ομάδα να μπορεί να τα χρησιμοποιεί για τις προπονήσεις, από τη στιγμή που θα φύγει από το Πανθεσσαλικό και δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το βοηθητικό, όπως έκανε πέρυσι. Το ένα εξ αυτών είναι το στάδιο της Νεάπολης.

 

Συζητήσεις

με τους παίκτες

Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές που θα παραμείνουν και τη νέα χρονιά στην ομάδα, καθώς αρκετοί είναι οι παίκτες που δεν έχουν συζητήσει με τη διοίκηση της ΠΑΕ το μέλλον τους στην ομάδα.

Από αύριο Πέμπτη θα αρχίσουν οι ποδοσφαιριστές να περνούν από τα γραφεία της ΠΑΕ στο Πανθεσσαλικό για  να συζητήσουν με τους ιθύνοντες της ομάδας, τόσο αυτοί που είναι ελεύθεροι, καθώς τα συμβόλαιά τους έληξαν, όσο και εκείνοι που δεσμεύονται με συμβόλαιο και την επόμενη χρονιά.

Ένας από τους παίκτες το συμβόλαιο του οποίου έχει λήξει είναι ο Μάνουελ Ρόκα, ο οποίος βρίσκεται από την περασμένη Κυριακή στην πατρίδα του, την Ισπανία για διακοπές. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε λίγες μέρες πρόκειται να επιστρέψει στο Βόλο, όπου και βάλει την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο που του προτείνει ο Ολυμπιακός Βόλου. Την περσινή χρονιά ο Ρόκα δεν αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Football League, έχοντας μια συμμετοχή στο Κύπελλο στο παιχνίδι με τον Αστέρα Μαγούλας.

Οι διοικούντες επιθυμούν την παραμονή του Μάριο Μπρέσκα, ο οποίος και αυτός δεν έχει ακόμη ανανεώσει τη συνεργασία του με τους «ερυθρόλευκους». Οι τελικές συζητήσεις θα γίνουν μόλις ο έμπειρος επιθετικός επιστρέψει από τη Σλοβακία όπου περνά τις διακοπές του.

Άγνωστο παραμένει αν θα συνεχιστεί η συνεργασία με τον Παναγιώτη Κατσιαρό, ο οποίος έκανε πολύ καλό πρωτάθλημα και ήταν από τους πιο σταθερούς σε απόδοση ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, παίζοντας σε 40 παιχνίδια πρωταθλήματος. Ο έμπειρος αμυντικός θα έρθει τις προσεχείς μέρες στο Βόλο, όπου και θα συζητήσει με τους διοικούντες την προοπτική ανανέωσης του συμβολαίου του.

Το ίδιο ισχύει και με τον Θοδωρή Γκίτκο, ο οποίος είχε μια πρώτη συνάντηση με τη διοίκηση της ΠΑΕ, χωρίς ακόμη να έχει ξεκαθαρίσει το θέμα της ανανέωσης ή όχι της συνεργασίας.

Ο Ηλίας Σολάκης θα απαντήσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας στην πρόταση που του έχει γίνει από τη διοίκηση να αναλάβει κάποιο άλλο πόστο στην ομάδα, «κρεμώντας» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Ο έμπειρος επιθετικός θέλει να παίξει ποδόσφαιρο για ένα ακόμη χρόνο και εξετάζει κάποιες προτάσεις που έχει στα χέρια του, πριν δώσει την απάντησή του στους ιθύνοντες του Ολυμπιακού.

Παρελθόν θεωρούνται οι Γόγολος και Τσιάτσιος, Παλαιολόγος, όπως και ο Στογιάνοφ, ο οποίος μπορεί να έχει συμβόλαιο και τον επόμενο χρόνο με τον Ολυμπιακό, ωστόσο, οι διοικούντες την ομάδα δεν επιθυμούν τη συνέχιση της συνεργασίας.

Από τους παίκτες που έχουν συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και τη νέα χρονιά αυτοί που θα μείνουν σίγουρα στην ομάδα είναι οι Γιανίκ Γενγκά, Εγκούτου Ολίσε, Θανάσης Πινδώνης, Σταμάτης Καρράς, Δημήτρης Κόμνος, ενώ άγνωστο παραμένει αν θα παραμείνουν στην ομάδα οι Θανάσης Κωστούλας, Θέμης Γουσούλης, Βαγγέλης Γκότοβος και Κώστας Καπετάνος.

 

Ενδιαφέρον

για Ακόστα;

Ο Νόε Ακόστα έμεινε ελεύθερος από τον Λεβαδειακό και τις τελευταίες ώρες φουντώνουν οι φήμες ότι ο Ισπανός μέσος έχει δεχθεί πρόταση από τον Ολυμπιακό Βόλου για να επιστρέψει στην ομάδα, στην οποία αγωνίστηκε την περίοδο 2010-11 στη Σούπερ Λιγκ.

Ο Ακόστα θεωρείται εξαιρετική περίπτωση, ωστόσο, δεν παύει να είναι και δύσκολη, από τη στιγμή που το κασέ του είναι υψηλό για τα δεδομένα της κατηγορίας. Ο 30χρονος μέσος αγωνίστηκε τη χρονιά που ολοκληρώθηκε σε 23 παιχνίδια με την φανέλα του Λεβαδειακού στη Σούπερ Λιγκ, ενώ έχει αγωνιστεί και στον Άρη.

Το κατά πόσο το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Νόε Ακόστα είναι υπαρκτό θα φανεί τις προσεχείς μέρες.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός έχει ήδη έρθει σε συμφωνία με τον Θανάση Δεινόπαπα και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόκτησή του από τους «ερυθρόλευκους». Ο 25χρονος επιθετικός πέρυσι αγωνίστηκε στη Λάρισα (30 συμμετοχές, πέντε γκολ), ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στον Αγροτικό Αστέρα, την Επανομή, ενώ έχει παίξει και στην Κέρκυρα στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί και για την απόκτηση του Σέρχιο Πόνσε, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε και αυτός στη Λάρισα (26 παιχνίδια, έξι γκολ). Ο 29χρονος μέσος γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα, καθώς έχει αγωνιστεί και στον Πανθρακικό, την περίοδο 2008-09 στη Σούπερ Λιγκ, ως δανεικός από την Τσακαρίτα (25 συμμετοχές και δύο γκολ) και την περίοδο 2011-12, όπου και πανηγύρισε την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ με την ομάδα της Κομοτηνής.

Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του τερματοφύλακα Θανάση Γεωργίου, ο οποίος τη χρονιά που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε στον Φωκικό (έπαιξε σε 39 παιχνίδια). Είναι 27 ετών και στο παρελθόν έχει φορέσει στο παρελθόν την φανέλα της Βέροιας, της Κέρκυρας και του ΟΦΗ, χωρίς όμως να αγωνιστεί σε κάποιο επίσημο παιχνίδι. Την περίοδο 2010-11 έπαιξε στον ΠΑΟΚ Κρουσσώνας (25 συμμετοχές), την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε στη Ζάκυνθο (21 συμμετοχές) πριν πάρει μεταγραφή πέρυσι το καλοκαίρι για τον Φωκικό.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το