Τοπικά

Έντονες αντιδράσεις στην τοποθέτηση κορυνών στη Δημητριάδος

ΚΟΡΥΝΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ

Έντονες αντιδράσεις μεταξύ καταστηματαρχών εστίασης και διασκέδασης, αλλά και εμπόρων ειδών ένδυσης και υπόδησης προκαλεί η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου να τοποθετηθούν κορύνες επί της οδού Δημητριάδος. Το πιο σοβαρό πρόβλημα αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι καφετέριες και τα καταστήματα εστίασης της Δημητριάδος, περίπου 17 επιχειρήσεις, που απασχολούν πάνω από 100 εργαζόμενους.

Την αντίδρασή του στην τοποθέτηση κορυνών εξέφρασε χθες και ο πρόεδρος του νέου Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών – Μπαρ – Αναψυκτηρίων και Καταστημάτων Εστίασης Μαγνησίας κ. Ι. Γρηγορίου, στο περιθώριο της έκτακτης γενικής συνέλευσης του Συλλόγου. Ο κ. Γρηγορίου εξέφρασε την αντίθεσή του στην τοποθέτηση κορυνών στη Δημητριάδος, ενώ επανέλαβε το αίτημα των καταστηματαρχών για μείωση των τελών κατάληψης πεζοδρομίων για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. Χθες εξάλλου ο πρόεδρος της Ένωσης Καταστηματαρχών Εστίασης Διασκέδασης Μαγνησίας κ. Απ. Αθανασός τόνισε ότι «δεν μπορεί ο Δήμος από τη μια να τοποθετεί κορύνες και από την άλλη να δίνει άδειες λειτουργίας καφέ». Την αντίδρασή του εξέφρασε και το μέλος της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου (ΕΣΒ) κ. Απ. Νάσιος, που διαφώνησε με την πρόταση του προέδρου του ΕΣΒ κ. Κ. Τσέλιου, να τοποθετηθούν κορύνες αντίς της μέσης της οδού, στη βόρεια πλευρά της και να επιτρέπεται η στάθμευση των αυτοκινήτων στη νότια πλευρά της Δημητριάδος. Πάντως ο πρόεδρος του ΕΣΒ ερωτηθείς σχετικά ζήτησε να επισπευστεί η κατασκευή του πάρκιν στην οδό Φιλελλήνων, να γίνει πιο αυστηρή η αστυνόμευση της οδού, καθώς το μέτρο σήμερα δεν αποδίδει και να μειωθεί το κόστος στάθμευσης των αυτοκινήτων στο πάρκιν του ΟΛΒ. Την αντίθεσή του στην τοποθέτηση κορυνών στη Δημητριάδος εκφράζει και το Επιμελητήριο Μαγνησίας.  Εξάλλου ο πρόεδρος του ΕΣΒ δήλωσε χθες ότι σε συνεργασία με τις δύο Ομοσπονδίες Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων και με το Επιμελητήριο, θα προχωρήσει στην κατάθεση μήνυσης κατά του ΟΑΕΕ για την αναδρομική υποχρέωση καταβολής ασφαλίστρων για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δεν παρέχεται, όταν ο ασφαλισμένος είναι οφειλέτης. Σχετική απόφαση αναμένεται να λάβει η διοίκηση του ΕΣΒ την ερχόμενη Δευτέρα.

 

Η έκτακτη συνέλευση

του Συλλόγου Ιδιοκτητών

Καφετεριών-Μπαρ και

Καταστημάτων Εστίασης

Εξάλλου έντονες είναι οι αντιδράσεις των ιδιοκτητών καφετεριών, μπαρ και καταστημάτων εστίασης, όπως εκφράστηκε στη χθεσινή τους συνέλευση, για την αυτόφωρη διαδικασία με ποινή φυλάκισης ενός έτους και πρόστιμο 5.000 ευρώ, που προβλέπει ο Νόμος 4055/2012, σε περιπτώσεις υπέρβασης του ορίου ηχορύπανσης ακόμη και κατά ένα ντεσιμπέλ… Η διοίκηση του νέου Συλλόγου θα κάνει παραστάσεις σε όλες τις αρμόδιες αρχές, ώστε να είναι ελαστικές στους σχετικούς ελέγχους και να μην παρατηρείται το φαινόμενο, καθημερινά οι επαγγελματίες να σύρονται στα δικαστήρια.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ι. Γρηγορίου αναφέρθηκε επίσης στη συνέλευση, στον αγώνα για τη μείωση των εισφορών για τα πνευματικά δικαιώματα (η ΑΕΠΙ συμφώνησε σε μειώσεις 26%-30% σε ορισμένους καταστηματάρχες στο Βόλο), ενώ εξήγγειλε τη διενέργεια εκλογών στο Σύλλογο τον ερχόμενο Μάιο, πριν τις δημοτικές, με στόχο την εκλογή, όσο το δυνατόν περισσοτέρων αντιπροσώπων και την αύξηση από πέντε σε επτά των μελών της διοίκησης.

Ακόμη αναφέρθηκε στα πρόστιμα για τα τραπεζοκαθίσματα, που «πέφτουν βροχή», ενώ πρότεινε να μη δοθούν άλλες άδειες ίδρυσης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της πόλης, που είναι πλέον υπερκορεσμένο. Σημειώνεται ότι στον καλλικρατικό Δήμο Βόλου λειτουργούν 1200 περίπου καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το