Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Ένταση στις εκλογές του Επιμελητηρίου

 

Ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα η ψηφοφορία

 

 

 

 

 

 

 

Ξεκίνησε χθες στις 8 το πρωί και ολοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία της ψηφοφορίας για την ανάδειξη νέων οργάνων στο Επιμελητήριο Μαγνησίας. Η ψηφοφορία διεξάγεται και σήμερα από τις 8 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα στο εκθεσιακό κέντρο του Δήμου Βόλου στο Πεδίο του Άρεως.

 

Ρεπορτάζ: ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΑΝΤΖΑ

 

 

Με μικρή σχετικά συμμετοχή εξελίχθηκε η χθεσινή ψηφοφορία, αφού καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και λίγα λεπτά πριν τη λήξη της ψηφοφορίας είχαν ψηφίσει μόλις 463 άτομα για το Τμήμα Υπηρεσιών, 306 άτομα για το Τμήμα Μεταποίησης και 192 άτομα για το Εμπορικό Τμήμα, 961 στο σύνολο.

Χαρακτηριστική ήταν η μεγάλη κινητοποίηση εκ μέρους των υποψηφίων και όσων πλαισίωναν τα ψηφοδέλτια, καθώς είχαν «στηθεί» καθ’ όλη τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας έξω από την αίθουσα του Εκθεσιακού Κέντρου, με σκοπό να προσελκύσουν τους ψηφοφόρους. Δεν έλειψε και η ένταση, καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι, που διαμαρτύρονταν για «δολιοφθορά». Στην είσοδο του εκλογικού κέντρου βρίσκονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας υποψήφιοι με αυτοκόλλητα σηματάκια και τραπεζάκια των παρατάξεων.

Ο κ. Απόστολος Αθανασός είπε στη «ΘτΔ»: «Με αυτές τις εκλογές θα πρέπει να γίνει ανατροπή στο Επιμελητήριο και την παλιά διοίκηση. Καλούμε τον κόσμο να ψηφίσει νέους ανθρώπους, ώστε να υπάρχει ελπίδα και για τον τόπο αλλά και για τις ίδιες τις Επιχειρήσεις μας».

Από τη δική του πλευρά ο κ. Τέλης Μπασδάνης τόνισε: «Η προσέλευση των οικονομικά τακτοποιημένων μελών του Επιμελητηρίου είναι μικρή και αυτό οφείλεται στην κακή διαχείριση της σημερινής διοίκησης του Επιμελητηρίου, που δεν φρόντισε να στηθούν κάλπες στις Βόρειες Σποράδες αλλά και τον Αλμυρό». «Θα κάνουμε την έκπληξη», δήλωσε από την πλευρά του ο υποψήφιος πρόεδρος κ. Ι. Μολόχας. Ο υποψήφιος πρόεδρος κ. Ευστ. Πλαστάρας επεσήμανε: «Αύριο (σ.σ. σήμερα) περιμένουμε μεγαλύτερη προσέλευση του κόσμου και ιδίως το απόγευμα θα υπάρξει μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων. Προσωπικά πιστεύω πως με το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο θα έχουμε καθαρή και ισχυρή εντολή».

Οι συνδυασμοί  που διεκδικούν την ψήφο των μελών του Επιμελητηρίου Μαγνησίας είναι οι εξής με αλφαβητική σειρά: «Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συνεργασία»

Υποψήφιος πρόεδρος: Μολόχας Ιωάννης. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΚΙΝΗΜΑ. Υποψήφιος πρόεδρος: Τέλης Μπασδάνης. «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ». Υποψήφιος πρόεδρος Αποστ. Αθανασός. «Πρωτοβουλία Επιχειρηματιών». Υποψήφιος πρόεδρος: Ευστ. Πλαστάρας.

Το σύνολο των ψηφοφόρων είναι 8.742 και ειδικότερα 1.681 στο Εμπορικό Τμήμα που εκλέγει 7 έδρες, 2.276 ψηφοφόροι στο Τμήμα Μεταποίησης (δέκα έδρες) και 4.785 ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη – εκλογείς στο Τμήμα Υπηρεσιών που διαθέτει 14 έδρες.

Τα εκλογικά αποτελέσματα με τα ψηφοδέλτια κάθε συνδυασμού, τα ποσοστά και τις έδρες που καταλαμβάνει, υπολογίζεται ότι θα ανακοινωθούν σήμερα τα μεσάνυχτα και αύριο θα γίνει η καταμέτρηση της σταυροδοσίας των υποψηφίων.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Παν. Λιαδέλης: Περισσότερες από 100 υποψηφιότητες, μερικές ημέρες από την παρουσίαση της παράταξής μας και συνεχίζουμε

Πρωτοφανής για τα Επιμελητηριακά δεδομένα της περιοχής, είναι η ανταπόκριση και η στήριξη της Επιχειρηματικής…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Διάρρηξη και σε τρίτο υπουργείο: Έκλεψαν οθόνες υπολογιστών και μία… καφετιέρα

Όχι μία, ούτε δύο, αλλά τρεις διαρρήξεις πραγματοποίησαν οι άγνωστοι δράστες που τις προηγούμενες ημέρες…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Πανόπουλος: Στόχος του Σαρακηνού ο πρωταθλητισμός

Ο προπονητής του Σαρακηνού Βασίλης Πανόπουλος έκανε την κάτωθι δήλωση ενόψει της έναρξης της Α'…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Προγραμματική σύμβαση 742.000 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου – Λυκείου Σκιάθου

Αναβαθμίζεται το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας και Δήμου Σκιάθου για την ενίσχυση των υποδομών…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Squid Game: Νέο τρέιλερ για την πολυαναμενόμενη δεύτερη σεζόν

Το «Squid Game» επιτέλους επιστρέφει και το Netflix έδωσε στη δημοσιότητα ένα ακόμη νέο teaser…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Πόσοι Ρώσοι έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο με την Ουκρανία; Κάθε εβδομάδα πεθαίνουν 100 εθελοντές

Περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι που πολεμούν στον ρωσικό στρατό έχουν πεθάνει στην Ουκρανία, σύμφωνα με…

20 Σεπτεμβρίου 2024