Photo Gallery, Τοπικά

Ένταλμα σύλληψης Αλβανού για ληστεία στα Χάνια

Η υπόθεση της ληστείας, σε βάρος της οικογένειας του κ. Μ. Κοκκίνη στα Χάνια Πηλίου, βρίσκεται στο στάδιο της κύριας ανάκρισης

 

Ο δεύτερος δράστης (από τους τρεις) της ληστείας σε βάρος της οικογένειας του κ. Μ. Κοκκίνη στα Χάνια Πηλίου, που συνέβη τον περασμένο Ιανουάριο, εντοπίστηκε από την αστυνομική έρευνα και σε βάρος του εκδόθηκε από τον Ανακριτή Βόλου ένταλμα σύλληψης. Πρόκειται για έναν αλβανό, ηλικίας 28 ετών.

Χθες η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοίνωσε πως από τρεις άγνωστους δράστες σε βάρος ζευγαριού ημεδαπών και τη σύλληψη ενός εξ αυτών, 28χρονου αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας (λίγες ώρες μετά τη διάπραξη της ληστείας), από τη συνέχιση της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι δεύτερος δράστης τυγχάνει 28χρονος αλλοδαπός, επίσης υπήκοος Αλβανίας σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον Ανακριτή Βόλου.

Απομένει να διαπιστωθεί ο τρίτος δράστης και συνεργός τους, ώστε να εξιχνιαστεί πλήρως και αυτή η ληστεία.

Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της κύριας ανάκρισης, ενώ ο πρώτος δράστης που συνελήφθη, μετά από εκτεταμένη αστυνομική έρευνα λίγες ώρες μετά τη ληστεία, είναι ήδη προφυλακισμένος. Η έρευνα οδήγησε στον εντοπισμό και του δεύτερου δράστη, τα ίχνη του οποίου όμως αγνοούνται και τα στοιχεία δόθηκαν στο Δελτίο Εγκληματικών Αναζητήσεων.

Η ληστεία σε βάρος της οικογένειας, τα ξημερώματα της 4ης Ιανουαρίου 2012, είχε απασχολήσει έντονα την τοπική επικαιρότητα, τόσο για τον τρόπο που έγινε όσο και για τη βιαιότητα των δραστών. Εντυπωσιακή όμως ήταν και η κινητοποίηση της Αστυνομίας.

Η τετραμελής οικογένεια βρέθηκε στο έλεος των ενόπλων κουκουλοφόρων ληστών, οι οποίοι εισέβαλαν στο σπίτι νυχτερινές ώρες. Οι ένοπλοι ληστές είχαν εισβάλει με όπλα -και μάλιστα γεμάτα- στο σπίτι της οικογένειας την ώρα του ύπνου της. Με την απειλή των όπλων κατάφεραν να πάρουν σημαντικό χρηματικό ποσό και χρυσαφικά. Τα τέσσερα μέλη της οικογένειας έζησαν εφιαλτικές στιγμές, καθώς οι τρεις ένοπλοι κουκουλοφόροι ληστές άσκησαν σε βάρος τους βία και φεύγοντας τους έδεσαν, πήραν τα κινητά τηλέφωνα, ώστε να μην ενημερώσουν εγκαίρως την Αστυνομία, και αυτοκίνητο. Η αντίδραση όμως του ιδιοκτήτη του σπιτιού, ο οποίος κατάφερε να απελευθερωθεί και να ειδοποιήσει τους αστυνομικούς έγκαιρα, είχε ως αποτέλεσμα μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας που οδήγησε στη σύλληψη του ενός εκ των τριών ληστών.

Οι ληστές είχαν παραμείνει στο σπίτι δυόμιση περίπου ώρες, αναζητώντας χρήματα και χρυσαφικά και ανακατεύοντας τα πάντα. Φεύγοντας πήραν τα κινητά τηλέφωνα της οικογένειας και τα κλειδιά του αυτοκινήτου της, με το οποίο και διέφυγαν. Λίγες ώρες μετά τη ληστεία το αυτοκίνητο είχε εντοπιστεί εγκαταλειμμένο στη διασταύρωση του Δέλτα Νεοχωρίου. Εντός του αυτοκινήτου βρέθηκε ένα από τα όπλα των ληστών, κουκούλες και γάντια και το σύνολο των κλεμμένων χρυσαφικών.

Ο εντοπισμός των αντικειμένων αυτών φέρεται να βοήθησε σημαντικά την αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό τους. Παρά τις εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή του Πηλίου, επί δύο ημέρες μετά τη ληστεία, οι δύο άλλοι δράστες δεν είχαν εντοπιστεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο 28χρονος αλβανός (που είχε συλληφθεί μετά τη ληστεία) είχε αποφυλακιστεί από τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας τον περασμένο Οκτώβριο. Εξέτιε ποινές για κλοπές και αποφυλακίστηκε υπό όρους χάρη στις ευεργετικές διατάξεις της νομοθεσίας. Φέρεται να ήρθε στο Βόλο και το Πήλιο, από την Αθήνα, όπου μετέβη μετά την αποφυλάκισή του. Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας θεωρούν πως η έλευσή του στο Βόλο δεν ήταν τυχαία, ούτε και η επιλογή του συγκεκριμένου στόχου. Θεωρούν πως ο 28χρονος αλβανός είχε «σύνδεσμους» στην περιοχή.

Εξιχνίαση διαρρήξεων στη Νέα Ιωνία

Πρόκειται για δύο περιπτώσεις, ενώ η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου σχημάτισε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 17 και 27 ετών. Όπως ανακοινώθηκε τη 2 Αυγούστου 2011 εισήλθαν από κοινού σε οικία 47χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν κοσμήματα μεγάλης αξίας και 30 χρυσές λίρες.

Τη 17 Δεκεμβρίου 2011 ο 17χρονος εισήλθε σε οικία 43χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 400 ευρώ, χρηματικό ποσό 1.000 ευρώ και μία φωτογραφική μηχανή.

 

Τούλα Κεκάτου

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το