Αθλητισμός

Ένσταση ο Ολυμπιακός Β.

Σ24 Φ1 ΤΡΙΣΤ

Τους δύο βαθμούς που του στέρησε η διαιτησία στο παιχνίδι με την Παναχαϊκή, ο Ολυμπιακός θέλει να τους πάρει στα «χαρτιά». Η ΠΑΕ του Βόλου υπέβαλε ένσταση για αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή Κοιλιάρα στο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων και ζητά να κατακυρωθεί υπέρ της. Η ένσταση θα εκδικαστεί αύριο Πέμπτη από την Πειθαρχική Επιτροπή της Football League. Οι Ολίσε, Πινδώνης και Γουσούλης δεν προπονήθηκαν χθες, αλλά μάλλον θα τεθούν στη διάθεση της του Σάββα Παντελίδη για το σαββατιάτικο ντέρμπι με τη Νίκη.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Η σκέψη ποδοσφαιριστών και τεχνικής ηγεσίας του  Ολυμπιακού βρίσκεται στο τοπικό ντέρμπι με τη Νίκη που θα διεξαχθεί το Σάββατο στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Όμως και η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» έχει να δώσει μία «μάχη» που ίσως αποφέρει δύο ακόμη βαθμούς στην ομάδα.

Συγκεκριμένα, υπέβαλε ένσταση για αντικανονική συμμετοχή του Κοιλιάρα της Παναχαϊκής στον αγώνα των δύο ομάδων στο γήπεδο της Αγυιάς. Αυτή θα εκδικαστεί αύριο Πέμπτη στις 10.30 το πρωί με τους Βολιώτες να ελπίζουν σε δικαίωση που θα μετατρέψει το 1-1 με το οποίο έληξε ο αγώνας αυτός σε 3-0 υπέρ τους.

Εξάλλου, θεωρούν ότι έτσι θα αποδοθεί και αγωνιστική δικαιοσύνη μια και η ισοπαλία εκείνη ήταν έργο του διαιτητή Κουτσιαύτη, που άφησε αναίτια με εννέα παίκτες τους «ερυθρόλευκους», δίνοντας τη δυνατότητα στην Παναχαϊκή να φτάσει στην ισοφάριση.

Όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης ο Ολυμπιακός υποστηρίζει ότι ο παίκτης κακώς αγωνίστηκε, καθώς η μεταγραφή του στην Παναχαϊκή πραγματοποιήθηκε παράνομα τον Ιούλιο του 2010. Επίσης, ότι η φορολογική ενημερότητα που διέθετε η ΠΑΕ Παναχαϊκή ήταν πλαστή.

Μετά την υποβολή της ένστασης η Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία την Παναχαϊκή, ενώ εξέδωσε και την κάτωθι ανακοίνωση:

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Football League-Football League 2 κάλεσε σε απολογία για την Πέμπτη 18/4/2013 και ώρα 10.30 την ΠΑΕ Παναχαϊκή 2005 με βάση τα διαλαμβανόμενα στην υπ’ αριθμ. πρωτ. 79999/12.4.2013 ένσταση  της ΠΑΕ Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 κατά του κύρους του αγώνα ΠΑΕ Παναχαϊκή 2005-ΠΑΕ Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου (10-4-2013) που διεξάχθηκε για το πρωτάθλημα της Football League, καταγγέλλεται παράβαση του άρθρου 23 του Κανονισμού Αγώνων Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων. Επί παραβάσει  των άρθρων 1, 3,5, 23, 24 του ΚΑΠ και του άρθρου 18 της προκήρυξης του πρωταθλήματος. Κοινοποίηση-κλήση: ΠΑΕ Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937».

Αν η ένσταση του Ολυμπιακού γίνει δεκτή και πάρει το ματς στα «χαρτιά» τότε θα φτάσει τους 61 βαθμούς, έναν μόλις πίσω από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα Σμύρνης. Βέβαια, όποια και αν είναι η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League η θιγόμενη ομάδα λογικά θα προσφύγει στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, που θα αποφασίσει οριστικά για την τύχη του αγώνα.

Στο μεταξύ, χθες έγινε γνωστό ότι ο Ολυμπιακός Βόλου απαλλάχθηκε από την Πειθαρχική επιτροπή της Football League για την αποδιδόμενη σε αυτόν πειθαρχική παράβαση του εντός έδρας αγώνα του με τη Δόξα Δράμας.

 

Η προετοιμασία

για το ντέρμπι

Με μία πρωινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Πανθεσσαλικού σταδίου άρχισε χθες η προετοιμασία του Ολυμπιακού Βόλου για το ντέρμπι με τη συμπολίτισσα Νίκη.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα επιδιώξουν να δώσουν συνέχεια στις επιτυχίες και μάλιστα απέναντι σε μία ομάδα με την οποία έχουν κοινό στόχο, αυτόν της ανόδου. Αν τα καταφέρουν τότε θα έχουν κάνει αποφασιστικό βήμα για την επιστροφή τους στη Σούπερ Λιγκ.

Στη χθεσινή προπόνηση δεν έλαβαν μέρος οι Θανάσης Πινδώνης, Εγκούτου Ολίσε, και Ευθύμης Γουσούλης. Και οι τρεις προέρχονται από τραυματισμό και έκαναν θεραπεία. Πάντως, μάλλον προλαβαίνουν να τεθούν στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας για το ντέρμπι.

Ο Πινδώνης, που είχε πρόβλημα στον προσαγωγό και ο Γουσούλης στον δικέφαλο, αναμένεται σήμερα να  προπονηθούν με την υπόλοιπη ομάδα. Όσο για τον Ολίσε, μάλλον θα ακολουθήσει συντηρητικό πρόγραμμα και αύριο Πέμπτη θα επιχειρήσει να γυμναστεί κανονικά.

Πάντως, ο κ Παντελίδης θα είναι στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει σε τέσσερις ποδοσφαιριστές, που έλειψαν λόγω τιμωρίας από το ματς με τον Θρασύβουλο. Ο λόγος για τον τερματοφύλακα Θόδωρο Γκίτκο, τους ακραίους οπισθοφύλακες Δημήτρη Πετκάκη και Παναγιώτη Κατσιαρό, καθώς και τον μέσο Κώστα Καπετάνο. Σίγουρη απώλεια στο ντέρμπι του Σαββάτου θα είναι αυτή του Σπύρου Γόγολου, λόγω της κόκκινης κάρτας που αντίκρισε στο προηγούμενο παιχνίδι.

 

Φιλικό με Ιωλκό

οι Νέοι

Φιλικό αγώνα με τον Α.Σ. Ιωλκό δίνουν σήμερα στις 15.00 στο ΕΑΚ οι Νέοι του Ολυμπιακού. Ο προπονητής τους Κώστας Σταματίου, αναμένεται να δοκιμάσει διάφορα σχήματα και συστήματα απέναντι σε μία ομάδα που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΘ.

Να σημειωθεί ότι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από το ευρύ 5-1 με το οποίο συνέτριψαν την Αναγέννηση Γιαννιτσών για το πρωτάθλημα Νέων της Football League.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το