Photo Gallery, Τοπικά

Ένα μέτρο χιόνι στα Χάνια

Λειτουργεί το Χιονοδρομικό - Χωρίς προβλήματα η κυκλοφορία των οχημάτων
Λειτουργεί το Χιονοδρομικό – Χωρίς προβλήματα η κυκλοφορία των οχημάτων

 

Στο ένα μέτρο ανέρχεται το ύψος του χιονιού στα Χάνια, καθώς από την περασμένη Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή χιόνιζε διαρκώς. Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ κανονικά λειτουργεί το Χιονοδρομικό Κέντρο. Σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία αυτές τις ημέρες.

Έντονη ήταν η χιονόπτωση που σημειώθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο σε περιοχές με υψηλό υψόμετρο στο Πήλιο. Στα Χάνια Πηλίου το ύψος του χιονιού φτάνει το ένα μέτρο. Από την περασμένη Πέμπτη μέχρι και προχθές Κυριακή τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας προχωρούσαν σε αποχιονισμό του δρόμου, ενώ έγινε και ρίψη αλατιού για να αποφευχθούν οι κίνδυνοι από τον παγετό. Χθες δεν σημειώθηκε ιδιαίτερη χιονόπτωση.

Ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Γιώργος Καλτσογιάννης που μετέβη στα Χάνια για το συντονισμό των όλων προσπαθειών, σημείωσε πως για τρεις και πλέον ημέρες χιόνιζε σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο στο Πήλιο. Το ύψος του χιονιού αγγίζει το ένα μέτρο. Πάντως μετά από τις συστηματικές ενέργειες, το οδικό δίκτυο δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται χωρίς αλυσίδες.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως τις επόμενες ημέρες όλος ο μηχανισμός εκτάκτων αναγκών βρίσκεται σε ετοιμότητα για άμεση παρέμβαση.

Η χιονόπτωση έδωσε «ανάσα» ζωής στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, το οποίο επαναλειτούργησε μετά από αρκετές ημέρες.

Όπως ανέφερε ο κ. Καλτσογιάννης, με το χιόνι που έπεσε, θα μπορέσει να λειτουργήσει το Χιονοδρομικό για αρκετές ημέρες, αρκεί βέβαια να μην εκδηλωθούν έντονες βροχοπτώσεις.

Στο μεταξύ και σήμερα αναμένονται στα ορεινά της Μαγνησίας λίγες χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με το μετεωρολογικό σταθμό «Αλ. Τακούδης», για σήμερα Τρίτη αναμένονται παροδικές συννεφιές που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι, στρεφόμενοι σε νότιους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 βαθμούς Κελσίου έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στο Βόλο η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 6-10 βαθμών Κελσίου.

Επίσης για αύριο Τετάρτη ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι. Η θερμοκρασία στη Μαγνησία θα κυμανθεί από -1 μέχρι και 12 βαθμούς Κελσίου. Στο Βόλο η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 6 και 12 βαθμούς Κελσίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το