Πολιτισμός

«Ένα βότσαλο στη λίμνη»

 

Στις 23 και 24 Μαΐου οι «Σκηνοβάτες» θα παρουσιάσουν στην Παλιά Ηλεκτρική την κωμωδία των Αλ. Σακελλάριου - Χρ. Γιαννακόπουλου «Ένα βότσαλο στη λίμνη»
Στις 23 και 24 Μαΐου οι «Σκηνοβάτες» θα παρουσιάσουν στην Παλιά Ηλεκτρική την κωμωδία των Αλ. Σακελλάριου – Χρ. Γιαννακόπουλου «Ένα βότσαλο στη λίμνη»

Μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους με τα θεατρικά έργα «Ο Κουνενές» του Κ. Πρετεντέρη και «Ούτε γάτα ούτε ζημιά» των Αλέκου Σακελλάριου – Χρήστου Γιαννακόπουλου, οι «Σκηνοβάτες» επανέρχονται με μία κωμωδία από το αγαπημένο ασπρόμαυρο σινεμά, γραμμένη από το ίδιο πετυχημένο δίδυμο, το «Ένα βότσαλο στη λίμνη». Οι παραστάσεις, που θα έχουν ελεύθερη είσοδο και στόχο την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Βόλου, θα δοθούν στην Παλιά Ηλεκτρική στις 23 και 24 Μαΐου και ώρα 21:30.

Ο Μανώλης είναι ένας παντρεμένος, εργατικός και ήσυχος άνθρωπος, με αυστηρές ηθικές αρχές και αξίες. Έχει όμως ένα «κουσούρι», είναι τσιγκούνης. Η ζωή του κυλάει αδιάφορα από το σπίτι στη δουλειά και ξανά πίσω, ώσπου, κάποιο βράδυ, ο συνεργάτης και στενός του φίλος του προτείνει να βγούνε έξω για να γλεντήσουν με δύο γοητευτικές Ελληνοαμερικάνες. Εκείνος διστάζει, τρομάζει στη σκέψη της απιστίας αλλά και της σπατάλης των χρημάτων που θα γίνει αναγκαστικά. Τελικά όμως το τολμάει και τότε το βότσαλο που πέφτει μέσα στην ήσυχη λίμνη της καθημερινής του ζωής δημιουργεί πολλούς ομόκεντρους κυματισμούς που προεκτείνονται ολοένα και την ταράζουν… «Οι έξυπνες και κωμικοτραγικές ανατροπές που θα ακολουθήσουν, θα αποδείξουν ότι οι αληθινές αξίες που υπάρχουν δίπλα μας παραμένουν αναλλοίωτες μέσα στο χρόνο. Κι ας τις αγνοούμε πολλές φορές, ίσως γιατί απλά τις έχουμε πάντα «εκεί», γιατί τις θεωρούμε δεδομένες» σημειώνουν οι συντελεστές.

Πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί ο Απόστολος Πλακόπουλος. Παίζουν επίσης οι: Εβίτα Αλεξάνδρου, Ειρήνη Σκουλή, Ηρώ Μόσχου, Σόφη Ηλιάδη, Γιώργος Αποστολίδης, Νικόλας Πλακόπουλος, Ελένη Καββαδία, Νίκος  Παλιούρας.

Ζωντανή ορχήστρα από τους Νίκο Παπαργύρη (πλήκτρα), Στάθη Καραδημητρίου (ακορντεόν) και Κώστα Μιχόπουλο (μπουζούκι).

Τραγουδούν ο Νίκος Παπαργύρης, η Σόφη Ηλιάδη και η Ελένη Καββαδία. Έκτακτη συμμετοχή Δημήτρης Καρατζόγλου.

Οι «Σκηνοβάτες» πιστεύουν «ότι το θέατρο πρέπει να είναι λαϊκό και προσβάσιμο σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στις οικονομικά ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, που είναι και αυτές που μαστίζονται περισσότερο από την τρέχουσα κρίση. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, όπως ήταν και στο παρελθόν άλλωστε. Φέτος καλούμε τους φίλους που έχουν τη δυνατότητα και την ευγενή προαίρεση να ενισχύσουν το έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Βόλου, να προσκομίσουν κατά την προσέλευσή τους τρόφιμα δικής τους επιλογής ή άλλα είδη πρώτης ανάγκης».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το