Τοπικά

Ένας στους τρεις Βολιώτες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

ΒΑΣΕΙΣ

Κατά 25% αυξήθηκαν σε σχέση με πέρυσι οι υποψήφιοι από το νομό Μαγνησίας οι οποίοι εισάγονται σε σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το τοπικό Ακαδημαϊκό Ίδρυμα έλκει όλο και περισσότερο πλέον τους υποψηφίους του νομού αφενός λόγω του πολύ καλού επιπέδου επιστημονικής γνώσης που παρέχει αφετέρου εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Γιατί ένας γονιός που θα διέθετε σε διαφορετική περίπτωση για το παιδί του γύρω στα 800-1.000 ευρώ το μήνα, ώστε να φοιτήσει σε κάποια άλλη πόλη, πλέον αυτά τα έξοδα περιορίζονται στο ελάχιστο.

Το σημαντικό είναι πως και οι ίδιοι οι υποψήφιοι κατανοούν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και γι’ αυτό το λόγο από μόνοι τους επιλέγουν και επιδιώκουν να φοιτήσουν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και πιο συγκεκριμένα στο Βόλο. Μάλιστα ακόμη και όσοι πετυχαίνουν σε Τρίκαλα, Καρδίτσα ή Λάρισα, είναι πολύ πιθανό να πηγαινοέρχονται είτε στο σύνολο των σπουδών τους είτε για ένα χρονικό διάστημα, ώστε να γλιτώσουν έξοδα.

Ακόμη παρατηρείται μια πανσπερμία ως προς την επιλογή των υποψηφίων, αφού σε αρκετά τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας υπάρχουν πολλοί Βολιώτες που εισάγονται.

Πιο αναλυτικά τα στοιχεία με τους επιτυχόντες φέτος στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δείχνουν ότι φέτος στα Τμήματα του τοπικού Ακαδημαϊκού Ιδρύματος εισάγονται 340 υποψήφιοι που είτε διαγωνίστηκαν είτε είχαν το γενικό βαθμό πρόσβασης από προηγούμενα χρόνια. Έτσι  ένα ποσοστό 30% στο σύνολο των επιτυχόντων από τα Γενικά Λύκεια θα σπουδάσουν είτε στο Βόλο είτε σε κάποια γειτονική πόλη.

Το ποσοστό αυτό είναι πολύ υψηλό και κάθε χρόνο αυξάνει, αφού γίνεται όλο και πιο έντονη η οικονομική κρίση.

Επίσης πρέπει να τονιστεί πως πέρυσι οι επιτυχόντες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ήταν 270 άτομα. Δηλαδή από πέρυσι σημειώθηκε μια αύξηση γύρω στο 25% που καταγράφει τις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες οι οποίες έχουν διαμορφωθεί πλέον στην Ελλάδα αλλά και τις τάσεις των υποψηφίων.

Μάλιστα πρόπερσι οι επιτυχόντες από τη Μαγνησία στο Πανεπιστήμιο ανέρχονταν στους 200, ενώ φέτος είναι 340.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το