Photo Gallery, Αθλητισμός

Ένας πρωτάρης στα ευρωπαϊκά σαλόνια

Ιστορικό παιχνίδι δίνει σήμερα ο Ολυμπιακός Β. στο Βελιγράδι με τη Ραντ για το Γιουρόπα Λιγκ

 

 

 

 

Από τις αλάνες του Αγ. Κωνσταντίνου και το μακρινό 1937 στο Βελιγράδι το 2011. Μια διαδρομή 74 χρόνων για τον Ολυμπιακό Βόλου κορυφώνεται σήμερα στην πρωτεύουσα της Σερβίας, με την συμμετοχή του βολιώτικου συγκροτήματος στο Γιουρόπα Λιγκ, για πρώτη φορά στην ιστορία του. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν στις 6 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) τη Ραντ στο «Μίλος Όμπιλιτς Στάντιουμ», με στόχο να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Η αποστολή του Ολυμπιακού βρίσκεται από χθες το απόγευμα στο Βελιγράδι, με τον Χάβι Γκράθια να μην αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα. Στο πλευρό των «ερυθρολεύκων» θα βρεθούν περίπου 400 Βολιώτες φίλαθλοι, με τον κύριο όγκο να βρίσκεται από χθες στη σερβική πρωτεύουσα.

Η αποστολή των «ερυθρολεύκων» έφτασε χθες στις 3.30 μ.μ. (τοπική ώρα) στο Βελιγράδι, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΠΑΕ, κ. Γιώργο Τόρη και στη συνέχεια κατέλυσε σε ξενοδοχείο του Βελιγραδίου. Στις 7 το βράδυ οι «ερυθρόλευκοι» προπονήθηκαν στο γήπεδο όπου θα διεξαχθεί η σημερινή αναμέτρηση και έδειξαν να μην επηρεάζονται από τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίζονται γύρω από την ομάδα και από την πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε στον Αχιλλέα Μπέο και στην ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Στον αγωνιστικό τομέα, η τεχνική ηγεσία έχει ήδη καταστρώσει τα πλάνα της, όσον αφορά την τακτική, αλλά και το σύστημα (4-1-4-1) που θα ακολουθήσει η ομάδα στο σημερινό παιχνίδι. Απέναντι σε μια νεανική και γρήγορη ομάδα, όπως είναι η Ραντ, ο Χάβι Γκράθια έχει ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές του να πιέζουν ψηλά τον αντίπαλο, με την ανασταλτική λειτουργία του Ολυμπιακού να ξεκινά από την επίθεση.

Ο Ισπανός τεχνικός δίνει μεγάλη βαρύτητα στο χώρο της μεσαίας γραμμής και περιμένει από τους παίκτες του να ανταποκριθούν με επιτυχία στις απαιτήσεις του αγώνα. Η εξουδετέρωση του Μάρκο Στανόγιεβιτς, ενός πολύ δημιουργικού μέσου με εκτελεστικές δυνατότητες, θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού, ενώ μεγάλη προσοχή χρειάζονται και οι Νεμάνια Κόγιτς, Νίκολα Λέκοβιτς, οι οποίοι μπορούν να κάνουν τη ζημιά στην «ερυθρόλευκη» άμυνα, αν δεν προσεχθούν.

Ο Χάβι Γκράθια ζητάει επίσης από τους παίκτες του να έχουν γρήγορες επιστροφές, να μην αφήνουν κενά στην άμυνα και παράλληλα να κυνηγήσουν το γκολ στην επίθεση. Θα είναι σημαντικό για τους «ερυθρόλευκους» να σκοράρουν στο σημερινό  ματς, εν όψει και του επαναληπτικού αγώνα που θα γίνει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο την προσεχή Πέμπτη 21 Ιουλίου.

Όσον αφορά την ενδεκάδα που σκοπεύει να παρατάξει ο Χάβι Γκράθια στο σημερινό παιχνίδι, τα πράγματα φαίνεται πως έχουν ξεκαθαρίσει και η μοναδική θέση που «παίζεται» είναι αυτή του τερματοφύλακα.

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ένας εκ των Μανουέλ Ρόκα, Έλντιν Γιακούποβιτς, με τον Ισπανό γκολκίπερ να έχει ένα μικρό προβάδισμα. Το δεξί άκρο της άμυνας θα καλύψει ο Ζόλταν Σέλεζι, ενώ ο Στάθης Ρόκας θα αγωνιστεί ως αριστερός οπισθοφύλακας. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Χαλίφα Σανκαρέ και Χαβιέ Τομάς. Ο Λέαντρο Άλβαρεζ θα είναι ο αμυντικός χαφ της ομάδας. Πιο μπροστά από τον Αργεντινό μέσο θα αγωνιστούν στα χαφ οι Μάριο Μπρέσκα και Βιθέντε Μόνχε στις δύο πτέρυγες (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), και οι Νόε Ακόστα, Χαβιέ Ουμπίντες στον  άξονα. Ο Ισπανός μέσος θα βγαίνει ως κρυφός κυνηγός, πίσω από τον Χουάν Μαρτίν, την «αιχμή του δόρατος» των «ερυθρολεύκων» στην επίθεση.

Στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας βρίσκονται και οι Γιάννης Ζαραδούκας, Πέτερ Ντολεζάι, Παύλος Μητρόπουλος, Στέφαν Νταρμπιόν, Αλεχάντρο Κάσχιο, Ηλίας Σολάκης και Αντρέ Σκέμπρι. Στο Βόλο έμεινε ο Ιγκόρ Ομπέρτ, καθώς η μπλε κάρτα του Σλοβάκου αμυντικού δεν έχει έρθει στα γραφεία της ΠΑΕ.

 

Με τους φιλάθλους

στο πλευρό του

Οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου δεν θα είναι μόνοι τους στο σημερινό παιχνίδι με τη Ραντ στο Βελιγράδι. Περίπου 400 φίλαθλοι, οργανωμένοι και μη, θα βρεθούν στο πλευρό των «ερυθρολεύκων» και με τις εκδηλώσεις τους θα ενισχύσουν την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών για την κατάκτηση του θετικού αποτελέσματος. Ο κύριος όγκος των φιλάθλων μετέβη χθες στην πρωτεύουσα της Σερβίας, ύστερα από πολύωρο και κοπιαστικό ταξίδι, δώδεκα περίπου ωρών. Σήμερα θα μεταβούν στο Βελιγράδι και οι τελευταίοι φίλαθλοι από το Βόλο.

Οι φίλαθλοι-εκδρομείς του Ολυμπιακού θα πάρουν το δρόμο της επιστροφής για το Βόλο αμέσως μετά το τέλος του αγώνα.

 

Η Ραντ

Μπορεί οι ποδοσφαιριστές και η τεχνική ηγεσία της Ραντ να χρίζουν ως φαβορί τον Ολυμπιακό Βόλου για την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, ωστόσο, στις τάξεις της σερβικής ομάδας υπάρχει αισιοδοξία πως θα καταφέρει να πάρει τη νίκη απέναντι στους «ερυθρόλευκους».

Η Ραντ προκρίθηκε άνετα στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης εις βάρος της άσημης και αδύναμης Τρε Πένε. Είχε συντρίψει την ομάδα από τον Σαν Μαρίνο με 6-0 στο Βελιγράδι (Στανόγεβιτς 2, Κόγιτς 2, Μρκέλα και Πρσο οι σκόρερ), ενώ νίκησε και εκτός έδρας με 3-1, με τον Κόγιτς να πετυχαίνει δύο τέρματα και τον Στανόγεβιτς ένα.

Ο προπονητής της Ραντ, Σλάφκο Πέτροβιτς, τόνισε στους παίκτες του πως ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία σχέση με την Τρε Πένε και θα είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος. Ο τεχνικός της σερβικής ομάδας διέκρινε πολλές τεχνικές αρετές στους «ερυθρόλευκους», παρακολουθώντας σε βίντεο το φιλικό του Ολυμπιακού με την Λοκομοτίβ Πλόβντιβ.

«Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ δυνατή και έμπειρη ομάδα, στηρίζεται στην ταχύτητα, παίζει πολύ καλά στον κενό χώρο και είναι επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί στην άμυνα και θα επιδιώξουμε να μην δεχθούμε γκολ. Για μας θα είναι πολύ σημαντικό να φτάσουμε στη νίκη, προκειμένου να έχουμε ελπίδες πρόκρισης στον επαναληπτικό που θα γίνει σε μια εβδομάδα στο Βόλο.

Έχω εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των παικτών μου και ελπίζω να δείξουν το καλό αγωνιστικό τους πρόσωπο» τόνισε με δηλώσεις του ο Σέρβος τεχνικός της Ραντ.

 

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΣΤΑΔΙΟ ΟΜΠΙΛΙΤΣ

Ώρα: 18.00

 

ΡΑΝΤ

1. Ντανίλοβιτς

2. Πάντιτς

9. Μρκέλα

8. Γιοβάνοβιτς

15. Πάγιοβιτς

19. Μιλιβόγεβιτς

22. Άντριτς

25. Μίτροβιτς

27. Κόγιτς

28. Στανόγεβιτς

30. Λέκοβιτς

Προπονητής:

Σ. Πέτροβιτς

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.

22. Ρόκα

25. Σέλεζι

21. Ρόκας

4. Τομάς

19. Σανκαρέ

13. Άλβαρεζ

10. Μπρέσκα

8. Ουμπίντες

20. Ακόστα

26. Μόνχε

41. Μαρτίν

Προπονητής:

Χ. Γκράθια

 

Διαιτητής: Μπάμπακ Ραφάτι (Γερμανία)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το