Photo Gallery, Τοπικά

Έναρξη πτήσεων στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Με δύο πτήσεις της Ryanair, από Φρανκφούρτη και Μπέργκαμο, αρχίζουν την προσεχή Κυριακή τα δρομολόγια από και προς τον κρατικό αερολιμένα Ν. Αγχιάλου

 

Με δύο πτήσεις της Ryanair, από Φρανκφούρτη και Μπέργκαμο (απέχει περίπου 40 χλμ από το Μιλάνο), αρχίζουν την προσεχή Κυριακή τα δρομολόγια από και προς τον κρατικό αερολιμένα Βόλου (Ν. Αγχιάλου).

Οι προετοιμασίες των τοπικών φορέων για την εξυπηρέτηση των επιβατών που θα έρθουν στη Μαγνησία ή που θα πετάξουν από τη Ν. Αγχίαλο για διάφορους ευρωπαϊκούς προορισμούς, βρίσκεται στο τελικό στάδιο και εκτιμάται πως την Κυριακή, στην πρώτη πτήση της νέας θερινής περιόδου, η εξυπηρέτηση θα παρέχεται σε απόλυτο επίπεδο.

Μετά από τις πτήσεις της Κυριακής, η ίδια εταιρία συνεχίζει την Τρίτη με δρομολόγιο Βρυξέλλες – Ν. Αγχίαλο, την Τετάρτη πάλι από Μπέργκαμο κ.ο.κ. ενώ στις 4 Μαΐου, αρχίζει δρομολόγια και η AirBerlin και έπονται και οι υπόλοιπες εταιρίες.

Η Ryanair Ltd είναι μια Ιρλανδική αεροπορική εταιρεία low cost (LCC). Πραγματοποιεί πτήσεις προς περισσότερους από 160 προορισμούς σε όλο τον κόσμο από 44 διαφορετικές βάσεις. Στην Ελλάδα πραγματοποιεί δρομολόγια προς το εξωτερικό από τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο και την Πάτρα (Άραξος).

Αύξηση επιβατών

Αύξηση 70% σημείωσε η διακίνηση επιβατών (αφίξεις-αναχωρήσεις) μέσω του αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδας (Ν. Αγχίαλος), καθώς από 60.000 περίπου που είχαν διακινηθεί το 2010, το οκτάμηνο Μαρτίου-Οκτωβρίου 2011 ο αριθμός τους έφθασε τους 101.656. Αναλυτικότερα σημειώθηκαν 46.338 αφίξεις, 46.086 αναχωρήσεις και 9.232 ήταν διερχόμενοι. Συνολικά καταγράφηκαν 1.002 κινήσεις αεροσκαφών, με τις περισσότερες από την αεροπορική εταιρία Ryanair. Μήνες αιχμής για το αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδος ήταν ο Ιούλιος και ο Αύγουστος με 188 πτήσεις, ακολούθησαν ο Μάιος και ο Σεπτέμβριος με 156, ο Ιούνιος με 136, ο Απρίλιος με 84, ο Οκτώβριος με 82 και ο Μάρτιος με 12.

Η προσέλκυση τόσο πολλών αεροπορικών εταιριών στον αερολιμένα Κ. Ελλάδος οφείλεται στο μειωμένο κόστος χρήσης του σε σύγκριση με τα αεροδρόμια «Ελ. Βενιζέλος» και «Μακεδονία».

Η πρακτική που ακολουθήθηκε πέρυσι στο αεροδρόμιο Κ. Ελλάδας, με απαλλαγή από τα αεροπορικά τέλη (τέλη προσγείωσης, απογείωσης και παραμονής αεροσκαφών), αποτέλεσε δέλεαρ για ξένες αεροπορικές εταιρείες.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η χρέωση ανά επιβάτη για αεροσκάφος Airbus A320 (με 100 επιβάτες) διαμορφωνόταν το 2010 περίπου στα 12 ευρώ για τα περιφερειακά αεροδρόμια, έναντι 32 ευρώ για το «Ελ. Βενιζέλος». Αντίστοιχα, η χρέωση ανά πτήση στα περιφερειακά αεροδρόμια διαμορφώνεται περίπου στα 163 ευρώ, έναντι 945 για το «Ελ. Βενιζέλος». Οι συνολικές χρεώσεις ανά πτήση, με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, ανέρχονται περίπου στα 1.388 ευρώ για τα περιφερειακά αεροδρόμια, έναντι 4.156 ευρώ για το «Ελ. Βενιζέλος», σύμφωνα με τα στοιχεία της ΙΑΤΑ.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το