Τοπικά

Έληξε η Κοινωφελής Εργασία στο Δήμο Ρ. Φεραίου

Χθες το μεσημέρι από το Δήμο οργανώθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων μια μικρή αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τους εργαζόμενους της Κοινωφελούς Εργασίας
Χθες το μεσημέρι από το Δήμο οργανώθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων μια μικρή αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τους εργαζόμενους της Κοινωφελούς Εργασίας

 

Έληξε χθες η σύμβαση των 60 περίπου εργαζομένων στο Δήμο Ρήγα Φεραίου μέσω του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας και οι οποίοι για πέντε μήνες πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους σε διάφορους τομείς. Από το Δήμο τονίστηκε ότι η λήξη του προγράμματος γίνεται σε μια περίοδο που οι ανάγκες και οι υποχρεώσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά, ενώ το μόνιμο προσωπικό παραμένει λιγοστό.

Οι μόνιμοι εργαζόμενοι στο Δήμο δεν ξεπερνούν τους 60, ενώ αυτή την περίοδο εργάζονται άλλα δέκα άτομα με οκτάμηνη σύμβαση. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου, «λόγω των πολιτικών μνημονίου οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού είναι ανύπαρκτες εδώ και καιρό, και μόνο μέσω συμβάσεων ενισχύεται το προσωπικό του Δήμου. Ωστόσο, από το υπουργείο με εξαίρεση κάποιες προσλήψεις συμβασιούχων με οκτάμηνη διάρκεια, δεν έχουν βγει άλλες προκηρύξεις και για την επόμενη περίοδο είναι άγνωστο, αν θα προκύψει κάποια εξέλιξη σε αυτό το ζήτημα. Για το Δήμο μας το προσωπικό της Κοινωφελούς Εργασίας που εργάστηκε για πέντε μήνες, μας έδωσε πραγματική «ανάσα», αφού καταφέραμε και καλύψαμε πολλές ανάγκες της καθημερινότητας, ενώ δημιουργήσαμε και νέες δράσεις που εξυπηρέτησαν τους δημότες. Τώρα, που έληξε η σύμβαση, οι ίδιες ανάγκες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με πολύ λιγότερους εργαζόμενους».

Χθες το μεσημέρι από το Δήμο οργανώθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων μια μικρή αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τους εργαζόμενους της Κοινωφελούς Εργασίας.

Στο χαιρετισμό της η δήμαρχος κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε αρχικά πως «ως Δήμος θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για τις υπηρεσίες και τη βοήθεια που προσφέρατε στην περιοχή μας μέσω του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας.

Για πέντε μήνες με τη διάθεση και τις δεξιότητες που είχατε, μπορέσατε και καλύψατε ως εργαζόμενοι κρίσιμους τομείς της καθημερινότητας του Δήμου, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις, έχοντας παραγωγική συνεργασία και επικοινωνία.

Είναι βέβαιο ότι η απουσία σας θα φανεί στο αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, όπως βέβαια και άλλοι Δήμοι, καλούνται να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες με όλο και πιο λιγοστό προσωπικό».

Παράλληλα πρόσθεσε λέγοντας πως «θέλουμε να ελπίζουμε ότι στο Δήμο μας βρήκατε ένα ευνοϊκό περιβάλλον εργασίας και ένα κλίμα αποδοχής και συνεργασίας  μέσα από το οποίο εργαστήκατε αποτελεσματικά αποκτώντας παράλληλα και νέες εμπειρίες και δεξιότητες.

Παράλληλα ενεργήσαμε, ώστε ο τομέας απασχόλησής σας να σχετίζεται όσο το δυνατό περισσότερο με τις σπουδές, την κατάρτιση και την εργασιακή προϋπηρεσία σας. Και πιστεύουμε ότι τα καταφέραμε και στα δύο αυτά επίπεδα.

Το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας υλοποιήθηκε προσφέροντας οφέλη αφενός στους Δήμους, αφετέρου σε χιλιάδες άνεργους πανελλαδικά, γύρω στους 55.000 σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, ώστε να έχουν μία απασχόληση.

Ασφαλώς και δεν δόθηκε λύση στο πρόβλημα της ανεργίας, όπου απαιτούνται συνολικότερες και συστηματικότερες πολιτικές.

Από αύριο ξεκινά μια νέα περίοδος για εσάς, όπου θα επιχειρήσετε για την ανεύρεση νέας εργασίας, μέσα σε συνθήκες ασφαλώς δύσκολες.

Και ελπίζουμε ολόψυχα να τα καταφέρετε. Με το Δήμο Ρήγα Φεραίου οι δεσμοί θα παραμένουν σταθεροί και σε ισχύ».

Παράλληλα η δήμαρχος αναφέρθηκε στο θέμα της πληρωμής των συμβασιούχων οι οποίοι δεν έχουν εξοφληθεί για τους 2,5 μήνες. Υπογράμμισε πως το υπουργείο θα πρέπει να κινηθεί άμεσα για την πληρωμή των εργαζομένων.

Επίσης, αναφέρθηκε στη δυνατότητα ενημέρωσης για νέες προκηρύξεις και θέσεις εργασίας μέσω της υπηρεσίας εύρεσης εργασίας του Δήμου και του ιστότοπου www.rigas-feraios.gr.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το