Photo Gallery, Αθλητισμός

Έλεγχο διενεργεί η ΟΥΕΦΑ

Όσον αφορά την τήρηση του αυτοδιοίκητου στην περίπτωση του Ολυμπιακό Βόλου

 

 

 

 

Στη Γενεύη, την έδρα της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, βρέθηκε χθες το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, για την εκδίκαση της επανεξέτασης της υπόθεσης του αποκλεισμού του βολιώτικου συγκροτήματος από το Γιουρόπα Λιγκ. Μπορεί χθες η ΟΥΕΦΑ να μην υπεισήρθε στην ουσία της υπόθεσης, περιμένοντας πρώτα την απόφαση του CAS, ωστόσο, γνωστοποίησε στους νομικούς της ΠΑΕ ότι έχει επιληφθεί του θέματος, όσον αφορά την τήρηση του αυτοδιοίκητου στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου, και άμεσα θα υπάρξουν εξελίξεις. Στο μεταξύ, χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης, μετέβη στο δημαρχείο όπου και είχε συνάντηση με την αντιδήμαρχο Βόλου, κ. Νατάσα Οικονόμου. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να καταθέσει μέρος των μετοχών της ΠΑΕ στο δήμο.

Άλλη μια δικαστική μάχη έδωσε χθες το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, αυτή τη φορά εκτός Ελλάδος, στη Γενεύη, στην έδρα της ΟΥΕΦΑ. Οι κ.κ. Μιχάλης Μητσικός και Θανάσης Χαρμάνης παρέστησαν στην εκδίκαση της αναψηλάφησης της υπόθεσης από την ΟΥΕΦΑ, η οποία αφορά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού Βόλου από το Γιουρόπα Λιγκ. Στην Ελβετία μετέβη και το μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ, κ. Αλέκος Βούλγαρης.

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΟΥΕΦΑ μετά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία δεν υπεισήρθε στην ουσία της υπόθεσης, έως ότου αποφανθεί το CAS, όπου εκκρεμοδικεί η προσφυγή του Ολυμπιακού Βόλου.

Στη συνέχεια, χθες, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΟΥΕΦΑ απέστειλαν έγγραφο στο νομικό εκπρόσωπο του Ολυμπιακού Βόλου, κ. Μιχάλη Μητσικό, με το οποίο τον γνωστοποιούν ότι έχουν επιληφθεί του θέματος και διενεργείται άμεσα έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες, όσον αφορά την τήρηση του αυτοδιοίκητου στην περίπτωση του Ολυμπιακό Βόλου.

Για τον λόγο αυτό ζητούν από τον κ. Μητσικό την κατεπείγουσα κατάθεση όλων των αποδεικτικών στοιχείων, το αργότερο, μέχρι τις 5 Οκτωβρίου.

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται θετική για τον Ολυμπιακό Βόλου, από τη στιγμή που ενεργοποιήθηκε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και το συγκεκριμένο έγγραφο της ΟΥΕΦΑ θα το καταθέσει η ΠΑΕ στο υπόμνημα που θα υποβάλλει σήμερα στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

 

Μποτσιβάλης: Καταθέτω

τις μετοχές στο δήμαρχο

Το δημαρχείο επισκέφτηκε χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης, ο οποίος και συναντήθηκε με την αντιδήμαρχο Βόλου κ. Νατάσα Οικονόμου (ο δήμαρχος κ. Πάνος Σκοτινιώτης απουσίαζε στην Αθήνα). Σκοπός της επίσκεψής του ήταν να παραδώσει στο δήμαρχο μέρος των μετοχών της ΠΑΕ, θέλοντας μ’ αυτό τον τρόπο να αποδείξει πως δεν υπάρχουν παρένθετα πρόσωπα του Αχιλλέα Μπέου στον Ολυμπιακό Βόλου. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις επόμενες κινήσεις που θα κάνει η βολιώτικη ΠΑΕ, ενώ υπογράμμισε ότι όσο αυτός είναι πρόεδρος η ομάδα δεν θα δηλώσει συμμετοχή στη Δ’ Εθνική κατηγορία.

Μετά τη συνάντηση με την κ. Οικονόμου, ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Μποτσιβάλης με δηλώσεις του τόνισε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου που συμπαραστέκονται στην ομάδα, αγωνίζονται για τον σύλλογο και βρίσκονται στο πλευρό μας. Δεν μπορεί η ΕΠΟ να παίρνει αποφάσεις και να αφήνει ελεύθερους τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, εκδίδοντας τους δελτία σε άλλες ομάδες.  Προλαμβάνει, έτσι, την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, στην οποία έχουμε προσφύγει και η οποία είναι το ανώτατο δικαιοδοτικό αθλητικό όργανο του ποδοσφαίρου.

Από εκεί και πέρα, αν η απόφαση της Εφέσεων είναι αρνητική για τον Ολυμπιακό Βόλου, τότε η ΠΑΕ θα προσφύγει τόσο στη ΦΙΦΑ, όσο και στο CAS.

Όσο εγώ είμαι πρόεδρος της ΠΑΕ η ομάδα δεν πρόκειται να παίξει στην Δ’ Εθνική. Ο Ολυμπιακός δέχεται μεγάλο πόλεμο και οι αποφάσεις που παίρνονται εις βάρος της ομάδας σκοπό έχουν να μας εξοντώσουν. Εμείς από την πλευρά μας θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους και πιστεύω πως θα δικαιωθούμε. Γιατί το δίκιο είναι με το μέρος μας.

Όσον αφορά την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, είναι ένα πολιτικό όργανο και μόνο η ΕΠΟ είναι η αρμόδια αρχή για τις αδειοδοτήσεις».

Όσον αφορά τον σκοπό της επίσκεψής του στο δημαρχείο τόνισε: «Ζήτησα να έχω μια συνάντηση με τον δήμαρχο Βόλου, κ. Πάνο Σκοτινιώτη, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατόν, από τη στιγμή που είχε υποχρεώσεις στην Αθήνα. Με δέχθηκε η αντιδήμαρχος Βόλου, κ. Νατάσα Οικονόμου, στην οποία έκανα μια ενημέρωση γύρω από το θέμα του Ολυμπιακού. Τόσο ο δήμαρχος, όσο και όλοι οι πολιτικοί φορείς της Μαγνησίας είναι στο πλευρό του Ολυμπιακού Βόλου.

Τα άτομα που απαρτίζουν το Δ.Σ. της ΠΑΕ δεν είναι παρένθετα πρόσωπα του Αχιλλέα Μπέου, όπως ορισμένοι αφήνουν να εννοηθεί. Ήρθα στο δημαρχείο για να παραδώσω στο δήμαρχο μέρος των μετοχών και να τις κρατήσει ο δήμος, ως θεματοφύλακας, μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος, εφόσον βέβαια η ομάδα δικαιωθεί και αγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ».

Για την περίπτωση να αναλάβει ο Ερασιτέχνης να δηλώσει τη συμμετοχή της ομάδας στην Δ’ Εθνική, εφόσον η ΠΑΕ διαλυθεί, υποστήριξε: «Ο Ερασιτέχνης μπορεί μόνος του να βάλει την ομάδα να παίξει στην Δ’ Εθνική. Εμείς δεν θα παίξουμε το παιχνίδι της ΕΠΟ, να δηλώσουμε δηλαδή συμμετοχή στην Δ’ Εθνική κατηγορία και να αποδεχθούμε μια κατάσταση, πριν μάθουμε την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων. Να προκαταβάλουμε την απόφαση; Τότε γιατί πήγαμε στην ΕΠΟ;

Τέλος, για το αν η ΠΑΕ θα καταθέσει αγωγές, τόνισε: «Μετά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ και αν αυτή είναι αρνητική για τον Ολυμπιακό, τότε με κάθε ένδικο μέσο τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδος, θα προσπαθήσουμε να δικαιωθούμε».

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το