Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Έλεγχος στο Λιμενικό Ταμείου Σκοπέλου

Στο επίκεντρο η πληρωμή λογαριασμού ΔΕΗ για ακατοίκητο ακίνητο
Στο επίκεντρο η πληρωμή λογαριασμού ΔΕΗ για ακατοίκητο ακίνητο

Πρώτο θέμα συζήτησης αποτελεί τις τελευταίες ημέρες στη Σκόπελο η αποκάλυψη ότι το Λιμενικό Ταμείο πλήρωνε εδώ και χρόνια στη ΔΕΗ λογαριασμό για ακατοίκητο ακίνητο, το οποίο χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν για τη στέγασή του. Ο δήμαρχος Σκοπέλου και πρόεδρος του Δημοτικού πλέον Λιμενικού Ταμείου κ. Γ. Μιχελής, σε έλεγχο που ξεκίνησε σχετικά με τα οικονομικά του Ταμείου για τα χρόνια που δεν λειτουργούσε ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, ανακάλυψε επιπλέον συνδέσεις στο ίντερνετ που δεν δικαιολογούνται, καθώς και μια άχρηστη παροχή νερού, για τα οποία ήδη κίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες για την οριστική διακοπή τους. «Ο έλεγχος θα συνεχιστεί, καθώς θέλουμε να βάλουμε σε μια τάξη τα οικονομικά του Λιμενικού Ταμείου» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελής.

Από την ημέρα που το Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου εδώ και λίγους μήνες έγινε Δημοτικό, ξεκίνησε από τον κ. Μιχελή ένας ενδελεχής έλεγχος προκειμένου να καταγραφούν επακριβώς τα πάγια έξοδα που καταβάλλονται σε λογαριασμούς. Σε πρώτη φάση αποκαλύφθηκε ότι το Λιμενικό Ταμείο κατέβαλε εδώ και πολλά χρόνια, που ενδεχομένως να φτάνουν και τα δέκα, λογαριασμούς στη ΔΕΗ για ακατοίκητο ακίνητο στην παραλία της Χώρας, το οποίο χρησιμοποιούσε παλαιότερα για τη στέγασή του. Ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί το συνολικό ποσό που καταβλήθηκε όλα αυτά τα χρόνια στη ΔΕΗ, με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου κ. Γ. Μιχελή να αναφέρει πως «μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος θα μπορούμε να πούμε με ακρίβεια το ποσό που καταβλήθηκε στη ΔΕΗ για το συγκεκριμένο ακίνητο».

Ο ίδιος επικοινώνησε με πρώην προέδρους του Λιμενικού Ταμείου και ζήτησε να πληροφορηθεί τι ακριβώς έχει συμβεί, λέγοντας πως «τη δεδομένη χρονική στιγμή το μόνο που μπορεί να πει, είναι πως ο λογαριασμός στη ΔΕΗ πληρώνονταν από αμέλεια».

Ωστόσο, από τον έλεγχο που διενεργείται στα οικονομικά του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου, εκτός από το λογαριασμό που πληρώνονταν εδώ και χρόνια στη ΔΕΗ για το ακατοίκητο ακίνητο, τον κ. Μιχελή περίμεναν και άλλες εκπλήξεις.

Συγκεκριμένα, ανακάλυψε ότι υπήρχαν συνδέσεις του ίντερνετ που πληρώνονταν από το Λιμενικό Ταμείο, οι οποίες σύμφωνα με τον ίδιο «δεν δικαιολογούνται για τον αριθμό των απασχολούμενων. Δεν είναι δυνατόν να πληρώνει το Λιμενικό Ταμείο συνδέσεις στο διαδίκτυο, οι οποίες στην ουσία είναι άχρηστες» επισήμανε, διευκρινίζοντας πως «ήδη δόθηκε εντολή για τη διακοπή τους».

Επίσης, από τον ίδιο έλεγχο βρέθηκε και μια παροχή νερού, η οποία κρίνεται άχρηστη για τις ανάγκες του Λιμενικού Ταμείου, για την οποία επίσης, κινήθηκαν οι σχετικές διαδικασίες για τη διακοπή της.

«Από την ημέρα που αναλάβαμε ως Δήμος τη λειτουργία και διαχείριση του Λιμενικού Ταμείου προσπαθούμε να βάλουμε μια τάξη στα οικονομικά και κυρίως να βρούμε τι ακριβώς πληρώνουμε σε λογαριασμούς και πάγια έξοδα. Θα συνεχίσουμε τον έλεγχο, καθώς σε περίοδο οικονομικής κρίσης δεν είναι δυνατόν να σπαταλάμε χρήματα σε πράγματα που δεν χρησιμεύουν σε τίποτα» δήλωσε ο κ. Μιχελής.

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο

Πρόταση για την εξασφάλιση χρηματοδότησης μέσω του Πράσινου Ταμείου προκειμένου να εξασφαλιστεί η προμήθεια του κατάλληλου εξοπλισμού, ώστε η αποκομιδή των απορριμμάτων να γίνεται με τη μέθοδο της υπογειοποίησης, θα καταθέσει ο Δήμος Σκοπέλου. Σχετικά απόφαση πρόκειται να λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη 22 Μαΐου (6μ.μ.).

Συγκεκριμένα το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου θα εγκρίνει την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης της πράξης «Σημειακή παρέμβαση µε την Προμήθεια εξοπλισμού για την αποκομιδή των απορριμμάτων µε τη μέθοδο της υπογειοποίησης» στην πρόσκληση του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» για το έτος 2013, Άξονας Προτεραιότητας 6 «Παρεμβάσεις σε ακριτικές και νησιωτικές περιοχές» που προκήρυξε το «ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΠ∆∆» (κωδ. Πρόσκλησης 20.6/2013, Α.Π.2396/24-4-2013)» (σχετ. η υπ’ αριθ. 3793/17-05-2013 εισήγηση της Αν. Πρ/νης του Τμήματος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας).

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το