Photo Gallery, Τοπικά

Έλεγχοι παρουσία Εισαγγελέα στο παζάρι

Μέχρι την Κυριακή που θα διαρκέσει το παζάρι του Βόλου οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, χωρίς να αποκλείεται η παρουσία εισαγγελέα

Απειλητικά μηνύματα σε αντιδημάρχους, επιθέσεις σε αστυνομικούς, απόπειρες χρηματισμών και επιθέσεις για να αποφύγουν οι παράνομοι πωλητές τους ελέγχους, συνθέτουν το σκηνικό στο παζάρι του Βόλου. Έλληνες που έχουν νοικιάσει τα στέγαστρα καταθέτοντας ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, αντιδρούν στους ελέγχους γιατί υπενοικιάζουν τους χώρους και προχθές το βράδυ εκτυλίχθηκαν σκηνές φαρ ουέστ, όταν εμφανίστηκε στο παζάρι η ΕΛ.ΑΣ. με τη Δημοτική Αστυνομία.

Σε χρόνο «μηδέν» έκλεισαν παράγκες για να αποφευχθεί ο έλεγχος καθώς οι παράνομοι ήθελαν να αποφύγουν την ταυτοποίηση των στοιχείων. Στον πρώτο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε για να διαπιστωθεί εάν τα στοιχεία της απόδειξης έκδοσης της ταμειακής μηχανής αντιστοιχούσαν με τον ενοικιαστή του χώρου, έκλεισαν δεκάδες παράγκες.

Ο αντιδήμαρχος κ. Τσαμπάζης έγινε αποδέκτης επιθέσεων, όπως και οι αστυνομικοί, ενώ χθες η αντιδήμαρχος κ. Νατάσσα Οικονόμου κατέθεσε όλα τα δεδομένα στην Εισαγγελία Βόλου και μέχρι την Κυριακή που θα διαρκέσει το παζάρι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, χωρίς να αποκλείεται η παρουσία εισαγγελέα.

Από τον προχθεσινό έλεγχο, με τους αστυνομικούς και τον κ. Τσαμπάζη να δέχονται επιθέσεις, δεν έγιναν ταυτοποιήσεις και συλλήψεις παρανόμων καθώς όλες οι «προβληματικές» παράγκες έκλεισαν με την εμφάνιση της αστυνομίας και άρχισαν οι διαμαρτυρίες για τους ελέγχους.

Για τη διενέργεια του παζαριού του Βόλου τηρήθηκε κάθε νόμιμη διαδικασία, ενώ ενδιαφερόμενοι να νοικιάσουν παράγκες τόνιζαν χθες στο Δημαρχείο Βόλου, ότι αυτό που συνέβη φέτος δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο μέρος της χώρας και με τα λεγόμενά τους επιβεβαίωσαν το όργιο παρανομίας, φοροδιαφυγής και διακίνησης μαύρου χρήματος που εξελίσσεται στα παζάρια της Ελλάδας. Δημοτικοί χώροι νοικιάζονται χωρίς παραστατικά, όρους και προϋποθέσεις, χωρίς εντάλματα και γραπτές συμφωνίες, ενώ πρωταγωνιστές στην «ομερτά» είναι οι δήμοι.

Η αντιδήμαρχος κ. Νατάσσα Οικονόμου δήλωσε χθες ότι έγινε σοβαρή προσπάθεια να σπάσει το απόστημα και κάλεσε τους πάντες να «καθαρίσουν» το παζάρι, γιατί ο Δήμος δεν πρόκειται να υποχωρήσει και κάθε βράδυ θα διενεργούνται έλεγχοι. Χθες το πρωί την επισκέφθηκαν στο γραφείο της τρεις επαγγελματίες και της ζητούσαν να υποχωρήσει στο θέμα του παζαριού «γιατί έτσι και αλλιώς είναι παράνομα όλα στην Ελλάδα».

«Τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες που θα διασφάλιζαν τη νομιμότητα», είπε χθες η ίδια αλλά παραδέχθηκε ότι είναι δύσκολο να ελεγχθούν όλες οι «συμμορίες» που λυμαίνονται χρόνια τα παζάρια.

«Εμείς θα συνεχίσουμε τους ελέγχους. Τουλάχιστον θα ξέρουνε πως μας έχουν απέναντι. Στο παζάρι δεν υπάρχουν άνθρωποι που με αυθαιρεσίες και παρανομίες προσπαθούν να επιβάλλουν τους όρους τους, αλλά και σωστοί επαγγελματίες. Είναι υποχρέωση να προστατέψουμε και αυτούς από εκείνους που πιστεύουν πως οι χώροι τούς ανήκουν και μπορούν να παρανομούν. Όσα συνέβησαν απέδειξαν πως δεν μπορούν να παρανομούν, τουλάχιστον στο Βόλο», δήλωσε η αντιδήμαρχος.

Σημειώνεται ότι στο παζάρι του Βόλου 22 επαγγελματίες έχουν νοικιάσει περίπου 150 παράγκες.

«Από την αρχή της διαδικασίας οργάνωσης του παζαριού διατυπώσαμε με τον πλέον επίσημο τρόπο, την πρόθεσή μας να γίνει ένα παζάρι διαφορετικό το οποίο θα ανταποκρίνεται στους κανόνες της νομιμότητας. Θεωρούμε υποχρέωσή μας το χτύπημα του παραεμπορίου. Είναι αλήθεια ότι προσκρούουμε σε καταστάσεις που υπήρχαν εδώ και τόσα χρόνια. Είναι θέμα των υπηρεσιών να χειριστούν με όποιο τρόπο θεωρούν καλύτερο το θέμα. Είμαστε αντίθετοι στη νομιμοποίηση των αυθαιρεσιών και ζητούμε τη στήριξη όλων» είπε η κ. Οικονόμου.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το