Photo Gallery, Τοπικά

Έκρυβε το χασίς στη… μαξιλαροθήκη

Ο περιφερειακός διοικητής Θεσσαλίας του Λιμεναρχείου κ. Θεοδ. Κλιάρης και ο αναπληρωτής λιμενάρχης κ. Κων. Γανωτής ενημερώνουν τους δημοσιογράφους για την επιχείρηση

Τρία άτομα συνελήφθησαν σε μία οργανωμένη επιχείρηση των λιμενικών του Βόλου για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και συγκεκριμένα χασίς. Συνελήφθησαν ένας 37χρονος, κάτοικος Αιγάλεω Αττικής, και δύο κάτοικοι Αλοννήσου, ηλικίας 39 και 45 ετών. Συνολικά κατασχέθηκαν ένα κιλό και 220 γραμμάρια χασίς, μικροποσότητες χασίς στα σπίτια τους και μια ζυγαριά ακριβείας. Επίσης κατασχέθηκαν ένα αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 45χρονου και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας του 39χρονου, καθώς και τα κινητά τους τηλέφωνα. Η έρευνα ωστόσο των λιμενικών συνεχίζεται για εντοπισμό και άλλων ατόμων που ενδεχομένως εμπλέκονται στη διακίνηση ναρκωτικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι η καταβολή της αξίας των ναρκωτικών για την αγορά τους έγινε προκαταβολικά και μάλιστα με ταχυδρομική επιταγή.

Ενημέρωση έγινε χθες για την υπόθεση από τον περιφερειακό διοικητή Θεσσαλίας του Λιμεναρχείου κ. Θεοδ. Κλιάρη και τον αναπληρωτή λιμενάρχη κ. Κων. Γανωτή.

Όπως τονίστηκε, η Λιμενική Αρχή διενεργεί συνεχείς και εντατικούς ελέγχους για τον περιορισμό της διακίνησης των ναρκωτικών και καθοριστική μάλιστα είναι η συμβολή του σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Τρίτης, συνελήφθη ο 37χρονος από το Αιγάλεω λίγο πριν επιβιβαστεί στο Flying Cat με προορισμό την Αλόννησο, καθώς στις αποσκευές του βρέθηκε η ποσότητα του ενός κιλού και 220 γραμμαρίων χασίς. Τα ναρκωτικά ήταν επιμελώς κρυμμένα (μέσα σε μαξιλαροθήκη και ειδική νάιλον συσκευασία).

Ο 37χρονος κρατήθηκε στο Λιμεναρχείο, ωστόσο από την προανάκριση προέκυψαν γρήγορα στοιχεία της έρευνας. Στη συνέχεια στήθηκε η επιχείρηση των λιμενικών για τη σύλληψη – επ’ αυτοφώρω – των παραληπτών των ναρκωτικών. Ο κρατούμενος μαζί με λιμενικούς επιβιβάστηκαν στο πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείου, που κατάφερε να καταπλεύσει στο λιμάνι της Γλώσσας Σκοπέλου πριν τον κατάπλου του Fyling Cat που είχε αποπλεύσει κανονικά και στην ώρα του από το Βόλο. Ο 37χρονος, με εντολές των λιμενικών, επιβιβάστηκε στο υδροπτέρυγο και αποβιβάστηκε στο λιμάνι της Αλοννήσου. Εκεί τον περίμενε ο 45χρονος με σκοπό να παραλάβει ποσότητα ναρκωτικών. Η συνάντησή τους έγινε όπως είχε προγραμματιστεί, όμως κατά τη συναλλαγή επενέβησαν οι λιμενικοί και συνέλαβαν τον 45χρονο.

Κατόπιν – και πάντα υπό τις εντολές των λιμενικών – ο 37χρονος επικοινώνησε με τον 39χρονο και η συνάντησή τους καθορίστηκε να γίνει στην Παλαιά Χώρα, προκειμένου να του παραδώσει ποσότητα χασίς. Η συνάντηση έγινε αργά το απόγευμα της Τρίτης και κατά τη συναλλαγή επενέβησαν οι λιμενικοί και συνέλαβαν τον 39χρονο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 39χρονος έβγαλε από το δίκυκλό του (τύπου «Γουρούνα»), λίγο πριν παραλάβει το χασίς, ζυγαριά ακριβείας, ώστε να ζυγίσει την ποσότητα που θα παραλάμβανε. Ακολούθησε έρευνα στα σπίτια τους στην Αλόννησο, όπου στο σπίτι του ενός βρέθηκε μικροποσότητα χασίς.

Οι τρεις τους οδηγήθηκαν στο λιμενικό σταθμό Αλοννήσου και στη συνέχεια στο Βόλο. Χθες το μεσημέρι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα υπηρεσίας και παραπέμπονται στον Ανακριτή για να απολογηθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αποσκευές του 37χρονου από την Αλόννησο βρέθηκε ένα απόκομμα εμβάσματος ΕΛΤΑ 1100 ευρώ με στοιχεία αποστολέα του 45χρονου από την Αλόννησο. Όπως τονίστηκε από τους αξιωματικούς του Λιμενικού η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί αν η διακίνηση ναρκωτικών με τα ίδια πρόσωπα γίνονταν και στο παρελθόν και μάλιστα με αποστολή χρημάτων προκαταβολικά. Τονίστηκε με έμφαση πως «η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και ενδεχομένως να προκύψουν και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία…». Όπως έγινε γνωστό, εκτός από το έμβασμα των 1100 ευρώ βρέθηκαν και άλλα ταχυδρομικά εμβάσματα προς τον 37χρονο από το πρόσφατο παρελθόν και οι λιμενικοί εκφράζουν υπόνοιες πως με αυτόν τον τρόπο πιθανότατα να έγινε διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών.

Σύλληψη και στο Βόλο

Εξάλλου συνελήφθη προχθές το βράδυ στις Ν. Παγασές Μαγνησίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, ένας 29χρονος ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 19 γραμμαρίων και τριάντα δισκία του ναρκωτικού φαρμάκου SUBOXONE. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το