Photo Gallery, Τοπικά

Έκλεψαν 600 λίτρα πετρέλαιο από σχολείο

Το περιστατικό σημειώθηκε στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας

Πετρέλαιο θέρμανσης, ποσότητας 600 συνολικά λίτρων, αφαίρεσαν πρόσφατα άγνωστοι δράστες από τη δεξαμενή του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Γεωργίου Νηλείας στη Δημοτική Ενότητα Μηλεών. Όπως προκύπτει από το Δήμο Νοτίου Πηλίου, οι άγνωστοι δράστες παραβίασαν την κεντρική είσοδο του σχολείου, έφτασαν στη δεξαμενή και με τη χρήση πιθανότατα βυτιοφόρου οχήματος έκλεψαν το πετρέλαιο. Παράλληλα, χθες διαπιστώθηκε από το Δήμο και η κλοπή καλωδίου, μήκους 80 συνολικά μέτρων, από τους στύλους του δημοτικού φωτισμού που βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας της Κάτω Γατζέας, στο κεντρικότερο σημείο του χωριού. Τα δύο περιστατικά καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία, η οποία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Έντονη ανησυχία και προβληματισμό, τόσο στη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου, όσο και στην τοπική κοινωνία του Αγίου Γεωργίου Νηλείας προκαλεί η κλοπή ποσότητας 600 λίτρων πετρελαίου θέρμανσης, που σημειώθηκε πρόσφατα στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γεωργίου Νηλείας.

Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου, οι άγνωστοι, προς το παρόν τουλάχιστον, δράστες κινήθηκαν νυχτερινές ώρες.

Αφού προσέγγισαν το Δημοτικό Σχολείο, παραβίασαν την κεντρική του είσοδο και κατάφεραν να φτάσουν στο εσωτερικό του και από εκεί στο σημείο, στο οποίο βρίσκεται η δεξαμενή του πετρελαίου θέρμανσης.

Χρησιμοποιώντας, κατά τις εκτιμήσεις του Δήμου τουλάχιστον, βυτιοφόρο όχημα, αφαίρεσαν την ποσότητα των 600 λίτρων του πετρελαίου θέρμανσης και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί χάθηκαν στο σκοτάδι.

Ο προβληματισμός στη Δημοτική Αρχή είναι έντονος, καθώς, πέρα από το ένα ακόμη περιστατικό, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου θα αναγκαστούν να παραμείνουν χωρίς θέρμανση για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, διότι οι οικονομικές δυνατότητες του Δήμου δεν του επιτρέπουν την άμεση αναπλήρωση της ποσότητας που κλάπηκε με την αγορά νέας.

«Το περιστατικό της κλοπής 600 συνολικά λίτρων πετρελαίου θέρμανσης από το Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Γεωργίου Νηλείας» επισημαίνει ο δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος της Υπηρεσίας Ύδρευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου κ. Κ. Λεγαντής «προκαλεί εύλογα έντονη ανησυχία και προβληματισμό στης τάξεις της Δημοτικής Αρχής, καθώς και στις αντίστοιχες των κατοίκων του χωριού, αλλά και των γύρω. Οι άγνωστοι δράστες κινήθηκαν νυχτερινές ώρες και το παράδοξο είναι πώς τελικά κατάφεραν να αφαιρέσουν 600 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης από τη δεξαμενή. Πρόκειται για μεγάλη ποσότητα και πιθανότατα χρησιμοποίησαν βυτιοφόρο όχημα. Επίσης, το δυσάρεστο είναι ότι οι δράστες δεν σκέφτηκαν τους μικρούς μαθητές, οι οποίοι θα αναγκαστούν να παραμείνουν χωρίς θέρμανση χειμώνα καιρό. Το πετρέλαιο ήταν για τη θέρμανση των παιδιών, τα οποία θα ξεπαγιάσουν πλέον. Δυστυχώς, οι οικονομικές δυνατότητές μας ως Δημοτικής Αρχής είναι περιορισμένες και δεν μας επιτρέπουν την άμεση τουλάχιστον αναπλήρωση της ποσότητας που κλάπηκε με την αγορά νέας. Προχωρήσαμε σε καταγγελία στην Αστυνομία, η οποία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών και καλούμε τους κάτοικους να βρίσκονται σε εγρήγορση και επαγρύπνηση» υπογραμμίζει ο κ. Λεγαντής.

Κλοπή καλωδίου

Καλώδιο μήκους 80 συνολικά μέτρων από τις εγκαταστάσεις ηλεκτροδότησης των στύλων δημοτικού φωτισμού κατά μήκος της παραλίας της Κάτω Γατζέας αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες, με την κλοπή να διαπιστώνεται χθες από τη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου.

Ο δημοτικός φωτισμός δεν λειτουργούσε και κάτοικοι θεωρώντας ότι πρόκειται για βλάβη ειδοποίησαν την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου για την αποκατάστασή της.

Χθες έφτασε επιτόπου συνεργείο του Δήμου και διαπίστωσε ότι ο δημοτικός φωτισμός δεν λειτουργούσε όχι λόγω βλάβης, αλλά εξαιτίας της κλοπής του καλωδίου, που σημειώθηκε στο κεντρικότερο σημείο του χωριού.

«Είναι ανησυχητικό το γεγονός» τονίζει ο κ. Λεγαντής «ότι το περιστατικό σημειώθηκε στην παραλία της Κάτω Γατζέας, στο κεντρικότερο σημείο του χωριού. Οι άγνωστοι δράστες σήκωσαν τα καπάκια και έκλεψαν το καλώδιο μήκους 80 μέτρων. Ανησυχούμε έντονα από το ένα ακόμη περιστατικό και καλούμε τους κάτοικους να επαγρυπνούν» καταλήγει ο κ. Λεγαντής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το