Photo Gallery, Τοπικά

Έκκληση να μη βγάλουν σκουπίδια λόγω απεργίας

ΛΕΖΑΝΤΑ: Η περιφρούρηση ωστόσο στο ΧΥΤΑ έληξε χθες το μεσημέρι και αναμένεται να κλείσει πάλι σήμερα

 

 

Από τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας στους πολίτες του Βόλου

 


 

 

 

«Έσπασε» η απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ από υπαλλήλους στην υπηρεσία Καθαριότητας.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ κήρυξε από τα ξημερώματα της Δευτέρας 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση για τους εργαζόμενους στους Δήμους, ενώ ο Σύλλογος Εργαζομένων Μαγνησίας κήρυξε αποχή από την υπερωριακή απασχόληση το Σαββατοκύριακο.

Οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων για αποχή από την υπερωριακή απασχόληση του Σαββατοκύριακου και το πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων εφαρμόστηκε απαρέγκλιτα.

Χθες οι διοικητικοί υπάλληλοι στο Δήμο συμμετείχαν σε ποσοστό 100% στην απεργία, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η οικονομική επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ αποκομιδή απορριμμάτων δεν έγινε στο Βόλο και τη Νέα Ιωνία, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες του ενιαίου Βόλου.

Χθες το απόγευμα ωστόσο εργάστηκε κανονικά η απογευματινή βάρδια της Καθαριότητας του Βόλου και οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν στον αντιδήμαρχο και την υπηρεσία, ότι δεν απεργούν.

Ο ΧΥΤΑ που είχε κλείσει από τα ξημερώματα της Δευτέρας άνοιξε στις 3 το μεσημέρι και όλα τα απορριμματοφόρα πέρασαν την πόρτα του, για την εναπόθεση των σκουπιδιών που συγκεντρώθηκαν από τους δήμους και τις δημοτικές ενότητες.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Τσαμπάζης δήλωσε ότι το Πολεοδομικό Συγκρότημα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα από χθες Δευτέρα, μέχρι και την Πέμπτη, με τις επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες. Τα απορρίμματα χθες το πρωί δεν συγκεντρώθηκαν από τους δρόμους του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, ωστόσο το αντίθετο συνέβη στις δημοτικές ενότητες, με τα απορρίμματα να παραμένουν στα απορριμματοφόρα γιατί ο ΧΥΤΑ τελούσε υπό κατάληψη μέχρι το μεσημέρι.

Το τοπίο με τη συμμετοχή στην απεργία των εργαζομένων στην Καθαριότητα είναι ρευστό, μετά και την απόφαση που λήφθηκε από την απογευματινή βάρδια του Βόλου για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

«Δεν ξέρουμε τι θα επακολουθήσει και βεβαίως οι εργαζόμενοι που δεν συμμετέχουν στις απεργίες, δεν μπορούν να καλύψουν όλο το Βόλο», είπε ο αντιδήμαρχος που απευθύνει έκκληση στους δημότες να μη βγάλουν σκουπίδια στους δρόμους τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να αποφευχθεί το φαινόμενο συσσώρευσης απορριμμάτων έξω από ξεχειλισμένους κάδους και ζητεί τη βοήθειά τους στην προσπάθεια της Υπηρεσίας Καθαριότητας για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Σημειώνεται, ότι η Υπηρεσία θα λειτουργήσει έτσι και αλλιώς τις ημέρες των κινητοποιήσεων με προσωπικό ασφαλείας, για την αποκομιδή απορριμμάτων μόνο από το Νοσοκομείο, τις Κλινικές, το Ορφανοτροφείο Βόλου, τους Παιδικούς Σταθμούς και τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το Σαββατοκύριακο που οι εργαζόμενοι δεν απείχαν από την υπερωριακή απασχόληση η αποκομιδή έγινε κανονικά, σύμφωνα με το πρόγραμμα, ενώ ο κ. Τσαμπάζης δήλωσε χθες ότι ο ΧΥΤΑ θα ανοίξει για τα απορριμματοφόρα που προχώρησαν σε περισυλλογή σκουπιδιών μόνο αν το επιτρέψουν οι εργαζόμενοι.

Η περιφρούρηση ωστόσο στο ΧΥΤΑ έληξε χθες το μεσημέρι και αναμένεται να κλείσει πάλι σήμερα.

 

Το Συντονιστικό

Κάλεσμα στην απεργία της Τετάρτης από το Συντονιστικό των Σωματείων Εργαζομένων – Ανέργων – Φοιτητών, επιχειρήθηκε χθες ωστόσο η κατάληξη της πρωτοβουλίας που λήφθηκε ήταν προδιαγεγραμμένη.

Στη συνάντηση είχαν προσκληθεί αποκλειστικά το Εργατικό Κέντρο, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ.

«Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του», ήταν η απάντηση του Γιάννη Μπάλλα στην άρνηση των συνδικαλιστικών φορέων να ανταποκριθούν στο κάλεσμα.

Η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη για τη 1 το μεσημέρι στο Δημαρχείο του Βόλου, αλλά προσήλθαν μόνο εκπρόσωπος των εμποροϋπαλλήλων, του ΣΥΡΙΖΑ του Συλλόγου των ΟΤΑ Μαγνησίας και του ΣΥΡΙΖΑ της ΕΛΜΕ.

Στο μεταξύ σε ανακοίνωσή του το Συντονιστικό αναφέρει:

Οι εργαζόμενοι οι άνεργοι, οι μικροεπαγγελματίες, οι συνταξιούχοι, όλη σχεδόν η κοινωνία δέχεται  την πιο άγρια επίθεση από την πολιτική της κυβέρνησης και όσους κρυφά ή φανερά στηρίζουν. Πολιτική της τρόικας – Ε.Ε. πολιτική του ακραίου νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού. Σε αυτές τις συνθήκες η απάντηση είναι μια. Ανατροπή σε πρώτη φάση, της πολιτικής αυτής και όσων την υιοθετούν, στηρίζουν και υλοποιούν. Η απάντηση πρέπει να είναι μια, μαζική, ενιαία και αποφασιστική, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση. Καλούμε τους συμπολίτες μας που την Τετάρτη θα βρεθούν στους δρόμους να συγκλίνουν σε μια ενιαία συγκέντρωση – πορεία την Τετάρτη 19 Οκτώβρη στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας. Όλοι στην 48ωρη γενική απεργία 19-20 Οκτώβρη».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το