Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Έκθεση πεπραγμένων από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Η Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αλμυρού πραγματοποίησε συνολικά 11 συνεδριάσεις και λήφθηκαν 27 αποφάσεις, από τις οποίες οι περισσότερες ομόφωνα από τα μέλη της
Η Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αλμυρού πραγματοποίησε συνολικά 11 συνεδριάσεις και λήφθηκαν 27 αποφάσεις, από τις οποίες οι περισσότερες ομόφωνα από τα μέλη της

Την ετήσια έκθεση πεπραγμένων 2012 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, θα κληθούν να εγκρίνουν σήμερα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού που συγκαλείται στις 7 μ.μ.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση «για το 2012, δεύτερο χρόνο λειτουργίας της, η επιτροπή κινήθηκε σ’ ένα νέο σύνθετο και δύσκολο περιβάλλον – λόγω «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» – αλλά και σε μια δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που βιώνει η πατρίδα μας.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 11 συνεδριάσεις και λήφθηκαν 27 αποφάσεις, από τις οποίες οι περισσότερες ομόφωνα από τα μέλη της Επιτροπής. Βέβαια υπήρξαν και διαφοροποιήσεις σε ορισμένες, ανάλογα με το πολιτικό σκεπτικό κάθε παράταξης.

Ακούγονται όλες οι απόψεις των μελών της Επιτροπής και υιοθετούνται προτάσεις και παρατηρήσεις που ενδεχομένως είναι και διαφορετικές από την αρχική εισήγηση.

Σ’ όλες αυτές τις συνεδριάσεις και τη λήψη των αποφάσεων, απ’ όλα τα μέλη της Επιτροπής, τηρήθηκαν και εφαρμόστηκαν οι αρχές της ισότητας, της νομιμότητας και της αμεροληψίας.

Σε μερικές περιπτώσεις η Επιτροπή αναγκάστηκε να λάβει δύσκολες αποφάσεις, αλλά προηγουμένως εξάντλησε όλα τα περιθώρια του νόμου και είχαν ενημερωθεί οι ενδιαφερόμενοι για τη δυνατότητα συμμόρφωσής τους.

Στην άσκηση των καθηκόντων τους το 2012 η Ε.ΠΟΙ.ΖΩ. αποφάσισε για:

* Θέματα προστασίας του Περιβάλλοντος (7/12)

* Εισήγηση για Κανονιστική απόφαση σχετικά με την εγκατάσταση σταθμών βάσης και κεραιών κινητής τηλεφωνίας στον Καλλικρατικό Δήμο Αλμυρού (25/12)

* Πολεοδομικές μελέτες (21/12)

* Εγκρίσεις μελετών (6/12)

* Κατασκευή λιμενικών εγκαταστάσεων στη θέση «ΣΤΟΜΙΟ» Αμαλιάπολης (5/12)

* Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (4/12, 11/12, 15/12)

* Παρατάσεις εργοταξιακών παροχών ρεύματος (3/12)

* Έκθεση πεπραγμένων Ε.ΠΟΙ.ΖΩ για το 2011 (16/12)

* Κατάρτιση Κανονισμού Λειτουργίας του χώρου της ετήσιας εμποροπανήγυρης Αλμυρού (17/12)

* Προεγκρίσεις ίδρυσης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και ανακλήσεις αδειών καταστημάτων, που αφορούσαν στις περιοχές που δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες των Δημοτικών Κοινοτήτων (1/12, 2/12, 8/12, 9/12, 10/12, 12/12, 13/12, 19/12, 20/12, 22/12, 23/12, 24/12)

* Διάφορα Θέματα (14/12, 18/12, 26/12, 27/12)

Για πολλές από τις αποφάσεις της Ε.ΠΟΙ.ΖΩ. έγιναν οι αντίστοιχες εισηγήσεις σε Δημοτικό Συμβούλιο (εγκρίσεις μελετών, πολεοδομικές μελέτες, κανονιστικές αποφάσεις, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, κ.ά.) για την οριστική τους έγκριση.

Η λειτουργία της Ε.ΠΟΙ.ΖΩ. συνεχίζεται και για το 2013 με αντικειμενικό σκοπό πάλι την προστασία του περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής των συμπολιτών, την εξυπηρέτηση του πολίτη κ.ά. και βέβαια την προστασία των συμφερόντων του Δήμου αξιοποιώντας τη μέχρι τώρα πολύτιμη εμπειρία των μελών της».

Στη σημερινή συνεδρίαση (7 μ.μ.) θα τεθούν επίσης προς έγκριση κι άλλα θέματα, μεταξύ των οποίων τα εξής:

Ειδικότερα, θα τεθούν προς συζήτηση και έγκριση και τα εξής θέματα:

– Αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2013.

– 2η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου έτους 2013.

– Έγκριση του σχεδίου Ολοκληρωμένου Προγράμματος Δράσης του Δήμου για το έτος 2013.

– Καθορισμός ειδικοτήτων του προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

– Πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, δίμηνης διάρκειας, για την αντιμετώπιση αναγκών του Δήμου.

– Καθιέρωση 24ωρης λειτουργίας καθώς και λειτουργίας τις Κυριακές, εξαιρέσιμες ημέρες και κατά το Σάββατο, των υπηρεσιών της Δ/νσης Προγραμματισμού -Οργάνωσης – Πληροφορικής-Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής & της Ύδρευσης».

– Καθορισμός ωραρίου λειτουργίας φαρμακείων Δήμου Αλμυρού.

– Έγκριση της αρχιτεκτονικής και της στατικής μελέτης του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης – κτιρίου πολλαπλών λειτουργιών στην περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους λίμνες Ζηρέλια Αλμυρού.

– Λήψη απόφασης για τη μετονομασία της οδού Μιαούλη σε οδό Αλεξάνδρας (Αύρα) Παπαδοπούλου.

– Συζήτηση και λήψη απόφασης για διοικητική αποβολή για την καταπάτηση αγροτικού δρόμου στην παραλία Καραγκιόλ Αλμυρού.

– Λήψη απόφασης για διοικητική αποβολή από κατάληψη αγροτικής οδού και κατεδάφιση αυθαιρέτου.

– Εκμίσθωση αγροτεμαχίων της Τ.Κ. Αμαλλιάπολης από το κληροδότημα Αγ. Τσούκα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το