Photo Gallery, Πολιτισμός

Έκθεση εργαστηρίου γυμνού μοντέλου

Εγκαινιάζεται απόψε στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο»

Έργα Βολιωτών Καλλιτεχνών και αμερικανών φοιτητών παρουσιάζονται μέχρι τον Αύγουστο

 

Εγκαινιάζεται απόψε το βράδυ στις 9 στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο»  έκθεση  έργων  Βολιωτών καλλιτεχνών και Αμερικανών φοιτητών από την Καλιφόρνια, που συμμετείχαν στο εργαστήρι γυμνού μοντέλου. Έτσι ολοκληρώνεται η φετινή εκδήλωση « Η Τέχνη στην πόλη» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων πριν από ενάμισι μήνα. Αυτή η πρωτότυπη «άμεση και ζωντανή» θα είναι η έκθεση του φετινού καλοκαιριού που θα διαρκέσει ως τις 20 Αυγούστου.

Πρόκειται για την παρουσίαση στο κοινό των έργων που  δημιουργήθηκαν  σε ένα πραγματικό – κλειστό εργαστήρι με την κλασσική μελέτη και απόδοση του γυμνού.  Το γεγονός έγινε σε  συνεργασία με το Humboldt State University της Καλιφόρνια και  προέκυψε από πρόταση του Έλληνα καθηγητή του Πανεπιστημίου  στο τμήμα ζωγραφικής και Ιστορίας της Τέχνης Δημήτρη  Μητσανά, πρόταση  που ενθουσίασε τους Βολιώτες καλλιτέχνες. Και φέτος ο καθηγητής Μητσανάς στο πλαίσιο του ARTS SUMMER PROGRAM του Πανεπιστημίου όπου διδάσκει για 25 χρόνια, φιλοξενεί, όπως κάθε χρόνο από το 1995, στην Άφησσο 15 φοιτητές του από το τμήμα Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου, οι οποίοι συνοδεύονται και από το μοντέλο. Στο παλιό σχολείο της Αφήσσου παρακολουθούν με τη διδασκαλία του καθηγητή το μάθημα του γυμνού και συμμετέχουν σε άλλες εκδηλώσεις του προγράμματός τους που περιλαμβάνει  επισκέψεις σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους ανά την Ελλάδα. Μετά από επιθυμία και των φοιτητών του να έρθουν σε επαφή με την καλλιτεχνική ζωή της πόλης σχεδιάστηκε η λειτουργία του εργαστηρίου στο Κέντρο Τέχνης την Παρασκευή 17 Ιουνίου το βράδυ. Σε μια ατμόσφαιρα πυρετώδους δημιουργικότητας και συλλογικότητας, που ενέπνευσε η  μαεστρία του καθηγητή αλλά και η άνεση του μοντέλου, οι 27 Βολιώτες καλλιτέχνες απέδωσαν τα μέγιστα  με ιδιαίτερη συγκίνηση και τη χαρά της δημιουργίας με το που  επανήλθαν, πολλοί από αυτούς, στα καβαλέτα των καλλιτεχνικών σχολών τους γιαυτό το ακαδημαϊκό και απαιτητικό «μάθημα».

Το αποτέλεσμα αυτού του τρίωρου δημιουργικού εργαστηρίου παρουσιάζει η έκθεση με τα προσχέδια και τα τελικά έργα πολλών και διαφορετικών εκφράσεων με θέμα «JUXTAPOSED AND EXPOSED-FIGURATIVELY SPEAKING».

Στη διάρκεια των εγκανίων θα γίνει ποιητική παρέμβαση με θέμα το σώμα από την ποιήτρια Έλενα Ψαραλίδου και τις ηθοποιούς Μάρθα Παπαθανασίου και Γιώτα Θεολογίδου. Επίσης το καλλιτεχνικό γεγονός θα συνοδεύει ζωντανή μουσική στον πεζόδρομο από τους RED WINE BAND.

Συμμετείχαν στο εργαστήριο και εκθέτουν οι καλλιτέχνες: Αντωνάκη Ελεάνα, Αστέρη Μάγδα, Γαρόφλου Σμαράγδα, Γιακμογλίδου Νεκταρία, Θεολόγου Παλαιολόγος, Καλαμποκά Ουρανία, Καλούτσα Βασιλική, Καμπέρης Βαγγέλης, Καραγκούνη – Βλαχάβα Στέλλα, Καραστάθη Μάγδα, Κασσαβέτη Κατερίνα, Καφίδα Φωτεινή – Τέρρα, Κλείσας Τάσος, Κομνηνός Κώστας, Κούρκουλου Αγγελική, Μιναρετζόπουλος Ιωακείμ, Μπαζιάκα Κατερίνα, Μπαξεβανίδου Κάκη, Νικολού Βιβή,  Ντάτσιου Κερασία, Ντελάκος Απόστολος Παπαδοπούλου Καλυψώ, Πέρκα Βασιλική, Ποδιάς Νίκος, Σκυργιάννη Έρη, Τουλούδης Πέτρος και Χατζηνικολάου Μαρία – Ανδρομάχη.

Και οι Αμερικανοί φοιτητές: Alison Graham, Alex Duggan, Sarah Woodard, Michael Sutter, Hannah Jacobs, Hilary Holmes, Danielle Doleman,Shawn O’ Connor, Katie McCreary, Adam Crowther, Gennette Lee, Chrystyna McMinn, Hannah Schaefer, με τους καθηγητές τους Μητσανά Δημήτρη και τους Teresa και Jack Brandley.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το