Αθλητισμός

Έγραψαν ιστορία τα κορίτσια του ΝΟΒΑ στο πόλο

Τα κορίτσια του ΝΟΒΑ με το κύπελλο του πρωταθλητή
Τα κορίτσια του ΝΟΒΑ με το κύπελλο του πρωταθλητή

Τα κορίτσια του ΝΟΒΑ στο πόλο έγραψαν ιστορία. Και αυτό γιατί έγιναν η πρώτη γυναικεία ομάδα του Βόλου που κερδίζει άνοδο σε μεγαλύτερη κατηγορία. Το συγκρότημα των Γιάννη Δημαρέλου και Ζαφείρη Χαλά κατέκτησε τον τίτλο στη Β’ Εθνική -η τελική φάση της οποίας διεξήχθη στο κολυμβητήριο «Ιάσων Ζηργάνος»- και του χρόνου θα αγωνίζονται στην Α2. Φιλότιμη προσπάθεια κατέβαλε η νεανική ομάδα του ΟΕΑ/ΝΑΒ που τερμάτισε στην 4η θέση.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Αντί για έξι ομάδες, το «παρών» στα τελικά του πρωταθλήματος έδωσαν  πέντε διότι ο Ν.Ο. Χανίων δεν ταξίδεψε στο Βόλο. Αυτό δεν εμπόδισε να γίνουν ωραία παιχνίδια προς ευχαρίστηση των φιλάθλων που τα παρακολούθησαν από την κερκίδα. Την άνοδο στην Α2 πανηγύρισαν ο πρωταθλητής ΝΟΒΑ και ο δευτεραθλητής ΠΑΟΚ, ενώ στην κατάταξη ακολούθησαν οι ομάδες του Γ.Σ. Ηλιούπολης, του ΟΕΑ/ΝΑΒ και του Πανσερραϊκού.

Ο ΝΟΒΑ

Πρώτος και καλύτερος αποδείχθηκε ο ΝΟΒΑ στην τελική φάση της Β’ Εθνικής γυναικών. Το συγκρότημα των Γιάννη Δημαρέλου και Ζαφείρη Χαλά έκανε το «τέσσερα στα τέσσερα» και δίκαια πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου, αλλά και την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία.

Η φετινή προσθήκη των διεθνών Τσουρή, Μπαλωμενάκη και Λαρά ανέβασαν το επίπεδο της ομάδας, που όμως δεν στηρίχθηκε μόνο σε αυτές. Όλες οι παίκτριες αρίστευσαν στους ρόλους που τους ανατέθηκαν και δικαιούνται το ανάλογο μερίδιο στην επιτυχία.

Την Παρασκευή ο ΝΟΒΑ δεν αγωνίστηκε λόγω της μη καθόδου του Ν.Ο. Χανίων στα τελικά. Έτσι, το πρώτο παιχνίδι της ομάδας διεξήχθη το πρωί του Σαββάτου κόντρα στην Ηλιούπολη και ήταν νικηφόρο με 10-6.

Η αθηναϊκή ομάδα, μαζί με τον ΠΑΟΚ, αποτελούσαν τους κυριότερους αντιπάλους του ΝΟΒΑ για την άνοδο και γι’ αυτό το ματς αυτό είχε ιδιαίτερη σημασία. Οι Βολιώτισσες είχαν εξ’ αρχής το προβάδισμα στο σκορ και με καλύτερες επιλογές σε άμυνα και επίθεση κατάφεραν να διατηρούν διαφορά 3-4 τερμάτων για να φτάσουμε έτσι στο τελικό 10-6.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 3-1, 2-1, 2-2.

Γκολ ΝΟΒΑ: Λαρά 5, Μπαλωμενάκη 3, Μασούρα 1, Παρασκευοπούλου 1.

Την ίδια ημέρα ο ΝΟΒΑ έπαιξε με τον Πανσερραϊκό τον οποίο συνέτριψε με 14-3. Το ματς δεν αντέχει σε κριτική αφού η ποιοτική διαφορά των δύο αντιπάλων ήταν μεγάλη με την Γιούλη Λαρά να κάνει… πάρτι στα δύο μέτρα σκοράροντας οκτώ φορές. Λόγω της εξέλιξης του παιχνιδιού ο κ. Δημαρέλος μοίρασε το χρόνο σε όλες τις παίκτριες.

Τα οκτάλεπτα: 4-0, 4-1, 2-1, 4-1.

Γκολ ΝΟΒΑ: Λαρά 8, Μπαλωμενάκη 2, Μασούρα 1, Παπανικολάου 1, Φωτιάδου 1, Φούντα 1.

ΝΟΒΑ και ΠΑΟΚ έπαιξαν χθες το πρωί για την 1η θέση, έχοντας ήδη πάρει τα δύο εισιτήρια της ανόδου για την Α1 μετά τις επιτυχίες τους επί της Ηλιούπολης. Όλοι περίμεναν ένα παιχνίδι που θα κρινόταν στις λεπτομέρειες, αλλά η ομάδα του Βόλου το μετέτρεψε σε… περίπατο και επιβλήθηκε με 7-3. Εξ αρχής μπήκε δυνατά και αφού προηγήθηκε 3-1 στην πρώτη περίοδο και 6-1 στο ημίχρονο, μετά έκανε συντήρηση δυνάμεων διότι μία ώρα αργότερα θα ακολουθούσε ο τελευταίος αγώνας με τον ΟΕΑ/ΝΑΒ, μετά από αλλαγή που έγινε στο πρόγραμμα.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 3-0, 1-1, 0-1.

Γκολ ΝΟΒΑ: Λαρά 4, Μασούρα 2, Μπαλωμενάκη 1.

Όσον αφορά την αναμέτρηση με τον ΟΕΑ/ΝΑΒ, ο ΝΟΒΑ δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στην επιτυχία με 12-2. Πιο έμπειρες οι παίκτριές του πέτυχαν 10 αναπάντητα γκολ μετά το 1-1 στα μισά της πρώτης περιόδου και έτσι ο πίνακας στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου έγραφε 11-1. Στην τελευταία περίοδο, οι δύο ομάδες πέτυχαν από ένα τέρμα και έτσι διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα.

Στα αξιοσημείωτα η αποβολή με αντικατάσταση της Λαρά στο 2.14 του β’ οκταλέπτου, ενώ για διαμαρτυρία αποβλήθηκε από τον πάγκο του ΝΟΒΑ ο συνεργάτης του κ. Δημαρέλου, ο Ζαφείρης Χαλάς στο 1.51 της ίδιας περιόδου.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 3-0, 5-0, 1-1.

Γκολ ΝΟΒΑ: Λαρά 3, Μπαλωμενάκη 3, Μαλλιαρού 2, Τσιράκου 2, Μασούρα 2.

Γκολ ΟΕΑ/ΝΑΒ: Νικολάου 1, Μελέτη 1.

Με τη λήξη του αγώνα οι παίκτριες του ΝΟΒΑ και οι προπονητές έγιναν ένα κουβάρι μέσα στην πισίνα, πανηγυρίζοντας για τον τίτλο και την άνοδο. Λίγο αργότερα έγινε και η απονομή του κυπέλλου του πρωταθλητή στην αρχηγό του ΝΟΒΑ Παρασκευή Φωτιάδου, από τον κ. Λάκη Τσαντά, πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής διαιτησίας της ΚΟΕ, πρώην διεθνή διαιτητής και μέλος της τεχνικής επιτροπής του αθλήματος στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία, LEN.

Το σκουφάκι του ΝΟΒΑ στην τελική φάση φόρεσαν οι: Μαρία Τσουρή, Δανάη Δεληγιάννη, Σπυριδούλα Παρασκευοπούλου, Δόμνα Μασούρα, Ευαγγελία Μπαλωμενάκη, Νικόλ Τσιράκου, Ευδοκία Παπανικολάου, Παρασκευή Φωτιάδου, Βασιλική Σούλια, Κλεοπάτρα Μαλλιαρού, Ελένη Τζοβάρα, Γιούλη Λαρά, Ουρανία Τζιάνη, Ευτυχία Φούντα.

 

Ο ΟΕΑ/ΝΑΒ

Για τον ΟΕΑ/ΝΑΒ και μόνο η πρόκριση στα τελικά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αποτελεί μεγάλη επιτυχία. Και αυτό διότι η ομάδα απαρτίζεται από νεανίδες με την προσθήκη μόνο δύο μεγαλύτερων ηλικιακά παικτριών (Βογιατζή, Νικολάου). Μάλιστα, μετά την περσινή 7η θέση, η φετινή 4η δείχνει την πρόοδο που παρουσιάζουν οι «πιτσιρίκες» του συλλόγου.

Ο ΟΕΑ/ΝΑΒ πέτυχε τη μοναδική του νίκη στην τελική φάση την Παρασκευή όταν επιβλήθηκε του Πανσερραϊκού με 9-8. Το ματς εξελίχθηκε σε θρίλερ με τα κορίτσια του Λάμπρου Καρύδα και του Δημήτρη Κόφφα να αποδεικνύονται πιο ψύχραιμα φτάνοντας στην επιτυχία.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 0-0, 2-3, 3-3.

Γκολ ΟΕΑ/ΝΑΒ: Νικολάου, 4, Μελέτη 3, Πατρώνη 2.

Το Σάββατο ο ΟΕΑ/ΝΑΒ αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ από τον οποίο έχασε με 9-1. Η ομάδα του Βόλου κατέβαλε προσπάθησε για το καλύτερο, αλλά δεν έβρισκε λύσεις στην επίθεση, μένοντας χωρίς γκολ για τρία οκτάλεπτα.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 0-2, 0-4, 0-1.

Γκολ ΟΕΑ/ΝΑΒ: Μελέτη 1.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στον αγώνα ΟΕΑ/ΝΑΒ-Ηλιούπολη που έληξε με 11-1 υπέρ της αθηναϊκής ομάδας. Οι Βολιώτισσες πάλι σκόραραν στην πρώτη περίοδο και στη συνέχεια έμειναν «άσφαιρες».

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 0-4, 0-2, 0-2.

Γκολ ΟΕΑ/ΝΑΒ: Μελέτη 1.

Ο ΟΕΑ/ΝΑΒ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του χάνοντας από τον ΝΟΒΑ με 12-2, όπως γράψαμε παραπάνω.

Η τεχνική ηγεσία χρησιμοποίησε στα παιχνίδια τις κάτωθι πολίστριες: Χρυσούλα Βογιατζή, Έλενα Παπαθανασίου, Λίλα Νικολάου, Χριστίνα Μαλακασιώτη, Βάσω Πατρώνη, Ειρήνη Κολημήτρα, Αλεξάνδρα Κωνσταντά, Μαρία Οικονόμου, Κωνσταντίνα Καραγιάννη, Αποστολία Μελέτη, Άννα Μπέκα, Κατερίνα Μεφσούτ, Ελβίρα Μπέη, Ειρήνη Σταύρου, Σταυρούλα Μαγοπούλου, Ειρήνη Μαντά, Χριστίνα Καλαβρού, Λίλιαν Εμβαλωτή.

 

Τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα των αγώνων της τελικής φάσης της Β’ Εθνικής γυναικών είναι τα παρακάτω:

Πανσερραϊκός-ΟΕΑ/ΝΑΒ 8-9

ΠΑΟΚ-Γ.Σ. Ηλιούπολης 5-2

Γ.Σ. Ηλιούπολης-ΝΟΒΑ 6-10

Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ 3-10

ΠΑΟΚ-ΟΕΑ/ΝΑΒ 9-1

ΝΟΒΑ-Πανσερραϊκός 14-3

ΟΕΑ/ΝΑΒ-Γ.Σ. Ηλιούπολης 1-11

ΠΑΟΚ-ΝΟΒΑ 3-7

Γ.Σ. Ηλιούπολης-Πανσερραϊκός 5-0 α.α.

ΝΟΒΑ-ΟΕΑ/ΝΑΒ 12-2

 

Η βαθμολογία

1. ΝΟΒΑ 43-14 12

2. ΠΑΟΚ 27-13 9

3. Γ.Σ. Ηλιούπολης 24-16 6

4. ΟΕΑ/ΝΑΒ 13-40 3

5. Πανσερραϊκός 14-38 -1

6. Ν.Ο. Χανίων – –

* Ο Πανσερραϊκός έχει ένα μηδενισμό -1 βαθμό.

** Ο Ν.Ο. Χανίων δεν κατέβηκε στην τελική φάση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το