Αθλητισμός

Έβγαζε …φωτιές ο Ολυμπιακός Β.

Παίζοντας γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός Βόλου πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο χθεσινό φιλικό παιχνίδι με την Επανομή στο ΕΑΚ, νικώντας με 4-1 και χάνοντας πολλές ακόμη ευκαιρίες να σημειώσει και άλλα τέρματα. Οι φίλαθλοι της ομάδας χειροκρότησαν στο τέλος της αναμέτρησης τους ποδοσφαιριστές του Γιώργου Βαζάκα, οι οποίοι αρχίζουν σιγά-σιγά να ξεδιπλώνουν τις αρετές τους μέσα στο γήπεδο.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Ο Γιώργος Βαζάκας παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Σταυράκης, ενώ ο Στουρνάρας κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας και ο Κατσιαρός το αριστερό. Στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν ο Γκότοβος και ο νεοαποκτηθείς Παλαιολόγος (ο Γόγολος είναι τραυματίας). Ο Πινδώνης έπαιξε ως αμυντικός χαφ, με τον Μπολάτι στον άξονα και τους Ντεβάλις (δεξιά) και Ογιαρμπίντε (αριστερά) στις πτέρυγες. Το επιθετικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Ανιέτε και Γενγκά.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός λειτούργησε εξαιρετικά μεσοεπιθετικά, σημειώνοντας δύο γκολ και χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες να πετύχει κι άλλα τέρματα. Αναπτυσσόταν τόσο από τα άκρα, με τους Ογιαρμπίντε και Ντεβάλις, αλλά και από τον άξονα, με τον Μπολάτι, βρίσκοντας διαδρόμους στην αντίπαλη άμυνα. Οι μέσοι του Ολυμπιακού κυκλοφορούσαν τη μπάλα, ενώ ο δραστήριος Ανιέτε ήταν πηγή κινδύνου για το τέρμα του Ταταρίδη. Πρωτοβουλίες αναλάμβανε και ο Γενγκά, με τον Κονγκολέζο επιθετικό, ωστόσο, να μην στέκεται τυχερός στην τελική προσπάθεια. Η έλλειψη φυσικής κατάστασης ήταν εμφανής, λόγω το ότι βρίσκεται ακόμη πίσω από πλευράς προετοιμασίας.

Αμυντικά με εξαίρεση τη φάση όπου ο Ογκουνσότο ισοφάρισε προσωρινά για την Επανομή, ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε προβλήματα, περιορίζοντας σημαντικά την επιθετική δραστηριότητα των επιθετικών της φιλοξενούμενης ομάδας.

Η πρώτη καλή επιθετική προσπάθεια του Ολυμπιακού σημειώθηκε στο 11ο λεπτό. Ο Παλαιολόγου από τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα με τον Γενγκά να αποτυγχάνει να πιάσει την κεφαλιά μόνος απέναντι από τον Ταταρίδη.

Ένα λεπτό αργότερα, στο 12’, ήρθε το γκολ για τους «ερυθρόλευκους». Ο Ανιέτε με ωραία ατομική προσπάθεια «άδειασε» τον Τσερκέζο μέσα στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ έγραψε το 1-0. Ο Ολυμπιακός άρχισε να βρίσκει ρυθμό και στο 16’ σουτ του Ογιαρμπίντε έφυγε έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ταταρίδη.

Κι ενώ το βολιώτικο συγκρότημα ήλεγχε το ματς και πίεζε για να σημειώσει και δεύτερο τέρμα, στο 19’ ήρθε η ισοφάριση για την Επανομή. Ογκουνσότο και Μπαλασάς έπαιξαν το «ένα-δύο», ο Νιγηριανός επιθετικός μπήκε ταχύτατα μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού και με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.

Οι παίκτες του Γιώργου Βαζάκα δεν επηρεάστηκαν από το γκολ που δέχθηκαν, συνεχίζοντας να παίζουν γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός δημιούργησε τέσσερις ευκαιρίες, μετουσιώνοντας τη μία σε γκολ.

Στο 29’ ο Ογιαρμπίντε με εξαιρετική κάθετη πάσα βρήκε τον Ανιέτε να φεύγει στην πλάτη της άμυνας της Επανομής, με τον Ισπανό να πλασάρει τον Ταταρίδη και τον Παπατζίκο να διώχνει τη μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή του τέρματος.

Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα και πάλι στο σκορ, μετά από ωραία προσπάθεια σε δημιουργία και εκτέλεση. Ο Ανιέτε πάσαρε μέσα στην περιοχή στον Ογιαρμπίντε και ο Ουρουγουανός μέσος με ψύχραιμο σουτ πέτυχε το 2-1.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου ο Γενγκά έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να σκοράρει. Συγκεκριμένα στο 43’ ο Ανιέτε έβγαλε μπαλιά στον Κονγκολέζο επιθετικό, ο οποίος σούταρε ψηλά άουτ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου ο Ογιαρμπίντε έβγαλε σε θέση βολής τον Γενγκά, το σουτ όμως που επιχείρησε κόντραρε στον Παπατζίκο, με τη μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

Εντυπωσιακός

και στο β’ μέρος

ο Ολυμπιακός

Διαρκώς στην επίθεση ήταν και στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, πιέζοντας στο χώρο της μεσαίας γραμμής (εξαιρετική η παρουσία του Πινδώνη) και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για γκολ. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επτά τελικές προσπάθειες στο β’ μέρος, με τους Ανιέτε και Ογιαρμπίντε να αναστατώνουν την άμυνα της Επανομής, με τις ενέργειές τους.

Η ομάδα έβγαλε αυτοματισμούς, συνέχισε να έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας και σημείωσε άλλα δύο τέρματα. Η Επανομή δεν μπορούσε να παρακολουθήσει το ρυθμό που επέβαλαν στο παιχνίδι οι «ερυθρόλευκοι» και είναι χαρακτηριστικό πως δεν απείλησαν ούτε μία φορά το τέρμα του Ολυμπιακού, με τον Θοδωρή Γκίτκο, ο οποίος αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο, να είναι στην κυριολεξία θεατής του αγώνα.

Από τους παίκτες που έπαιξαν στο δεύτερο ημίχρονο από πλευράς Ολυμπιακού, θα σταθούμε στην παρουσία του Χάρη Παππά, ο οποίος ανεβάζει συνεχώς στροφές, ενώ πέτυχε ένα πολύ όμορφο σε εκτέλεση τέρμα, λίγο πριν την εκπνοή της αναμέτρησης.

Στο 57’ δυνατό σουτ του Στουρνάρα έφυγε άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα σε φάση διαρκείας μέσα στη περιοχή της Επανομής δεν μπόρεσαν να σκοράρουν οι Γενγκά και Ανιέτε, χάνοντας σπουδαία διπλή ευκαιρία.

Πολύ κοντά στο γκολ έφτασε ο Ολυμπιακός στο 61’, όταν ο Παλαιολόγος έπιασε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Ανιέτε, με τον Ταταρίδη να αποκρούει σωτήρια.

Νέα μεγάλη ευκαιρία έχασε στο 64’ η βολιώτικη ομάδα. Ανιέτε και Ογιαρμπίντε συνδυάστηκαν θαυμάσια, ο τελευταίος έβγαλε παράλληλη σέντρα, με τον Παππά να μην προλαβαίνει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα στην προβολή που επιχείρησε.

Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να στείλει δύο φορές τη μπάλα στα δίχτυα της Επανομής και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του. Ο κορυφαίος παίκτης των «ερυθρολεύκων» στο χθεσινό φιλικό, Ανιέτε, με πλασέ πάνω στην κίνηση έγραψε στο 77’ το 3-1. Το σκορ έκλεισε για τον Ολυμπιακό στο 90’ ο Χάρης Παππάς. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός με βολέ πάνω στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ταταρίδη, μετά από μπαλιά του Μπολάτι.

Διαιτητής: Τριάντος

Βοηθοί:  Μπέλου, Κουβάτα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Σταυράκης (46’ Γκίτκος), Στουρνάρας (85’Μπόρας), Κατσιαρός (77’ Καρράς), Παλαιολόγος (65’ Ναουμίδης), Γκότοβος, Πινδώνης (83’ Κοτζαθανάσης), Μπολάτι, Ντεβάλις (54’Παππάς), Ογιαρμπίντε, Ανιέτε (86’ Κολημήτρας), Γενγκά (74’ Γαλάνης).

ΕΠΑΝΟΜΗ: Ταταρίδης, Τσερκέζος, Νταντάμης, Παπατζίκος, Τέλλος, Ναστόσκι (83’ Σαμουηλίδης), Κουκουλέκης (57’ Κουλίδης), Μπαλασάς, Σικαλόπουλος (57’ Ταχμαζίδης), Αναστασίου (69’ Δραγανίδης), Ογκουνσότο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το