Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Άστατος καιρός μέχρι τέλη Απριλίου;

Μια ακόμη κακοκαιρία μάς επιφυλάσσει ο Απρίλιος, ο οποίος μέχρι σήμερα τουλάχιστον είναι ζεστός και άνομβρος
Μια ακόμη κακοκαιρία μάς επιφυλάσσει ο Απρίλιος, ο οποίος μέχρι σήμερα τουλάχιστον είναι ζεστός και άνομβρος

Μια ακόμη κακοκαιρία μάς επιφυλάσσει ο Απρίλιος, ο οποίος μέχρι σήμερα τουλάχιστον είναι ζεστός και άνομβρος στη Μαγνησία. Μετά το διήμερο ζέστης σήμερα και αύριο, οπότε τοπικά το θερμόμετρο στα ηπειρωτικά της Θεσσαλίας θα φθάσει και τους 25-26 βαθμούς Κελσίου, ο καιρός θα αρχίσει σταδιακά από την Κυριακή να χαλάει, αρχικά στη βόρεια χώρα.

Βροχοπτώσεις και καταιγίδες θα εκδηλωθούν πιθανότατα σε Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.

Μέχρι στιγμής, φαίνονται καταιγίδες που θα είναι κατά τόπους ισχυρές, αλλά θα απασχολήσουν τα παραπάνω τμήματα της χώρας μας, για κάποιες ώρες μέσα στη Δευτέρα, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Στη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, αλλά και στο Ιόνιο, οι βροχές θα έχουν πιο ήπιου χαρακτήρα. Η Κρήτη δεν φαίνεται να επηρεάζεται από αυτή την κακοκαιρία.

Την Τρίτη οι βροχές θα είναι αρκετά πιο εξασθενημένες στη βόρεια, κεντρική, δυτική και ανατολική χώρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα.

Μέχρι το απόγευμα της Κυριακής ο καιρός θα είναι καλός, με θερμοκρασίες υψηλές για την εποχή που διανύουμε.

Από την Κυριακή το απόγευμα μέχρι την Τρίτη το μεσημέρι έχουμε μια αστάθεια που θα επηρεάσει κυρίως τις ανατολικότερες περιοχές, με πιθανότητα βροχής το βράδυ της Κυριακής και ίσως κατά μικρά διαστήματα και τη Δευτέρα, καθώς και την Τρίτη μέχρι το μεσημέρι. Ακολούθως και από την Τετάρτη ο καιρός βελτιώνεται πάλι και η θερμοκρασία ανεβαίνει.

Αναλυτικότερα, σήμερα ο καιρός στη Μαγνησία και τη Θεσσαλία ολόκληρη θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο αναμένεται επίσης αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 25 βαθμούς και τοπικά 26.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, με λίγες συννεφιές, που θα αυξηθούν προς το τέλος της ημέρας, και πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στις ανατολικές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι. Η  θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 22-23 βαθμούς.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι νεφελώδης με βροχές κατά περιόδους, κυρίως στις ανατολικές περιοχές. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 15-16 βαθμούς.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι ο καιρός θα συνεχίσει να είναι άστατος στη δυτική, βόρεια και πιθανότατα και κεντρική Ελλάδα, με βροχές και καταιγίδες μεσημεριανού και απογευματινού χαρακτήρα. Η θερμοκρασία λόγω αυτών των βροχών αλλά και λόγω της στροφής των ανέμων σε πιο βόρειες διευθύνσεις, φαίνεται να πέφτει ιδιαίτερα από τη Θεσσαλία και βορειότερα.

Γενικότερα, φαίνεται ώς και τα τέλη Απριλίου, ο καιρός να είναι άστατος σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τη θερμοκρασία να έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το